SenterCare

הטכנולוגיה שמונעת את הנפילה

SenterCare פיתחה מערכת ניטור ביתי מבוססת AI לאזרחים ותיקים, המסייעת למנוע בזמן פגיעות חמורות ע"י זיהוי וניתוח שינויים בדפוסים והתנהגויות. החברה אשר הוקמה במסגרת חממת המדיקל Trendlines, פועלת בשיתוף חברת שירותי הבריאות נטלי.

69% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: רוני שטגר
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מכשור רפואי

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

הטכנולוגיה שמונעת את הנפילה

SenterCare פתחה טכנולוגית חישה ובינה מלאכותית מתקדמת, אשר מנתחת באופן מקיף התנהגויות ודפוסים של אנשים מבוגרים בביתם ומתריעה על חריגות שעשויות להעיד על בעיה. בניגוד לסנסורים ומערכות הניטור שמתריעות על הפגיעה רק אחרי שהיא כבר התרחשה (למשל נפילה), הטכנולוגיה החכמה של SenterCare מנתחת ומזהה גם את הסימנים שמובילים לפגיעה, וכך יכולה להתריע בזמן ולמנוע אותה. המערכת מבדילה בין פרטים שונים בבית, לומדת את האדם ויודעת להתאים את עצמה למשתמש ספציפי – מה שנורמלי עבור אחד לא בהכרח נורמלי לאחר. מטפלים ובני משפחה יוכלו לשים לב לניואנסים ומגמות התנהגותיות, ולהציע דרכי פעולה וטיפול אשר ידחו או ימנעו מצבים בריאותיים קשים – פיזיים או נפשיים.

 

שותפויות הדוקות עם חממת Trendlines וחברת שירותי הבריאות נטלי

SenterCare הוקמה במסגרת חממת Trendlines - מחממות הטכנולוגיה המובילות בישראל, שהיא גם משקיעה מובילה בחברה. בנוסף, בימים אלו מקיימת החברה פיילוט בשיתוף עם חברת נטלי ולקוחותיה. חברת נטלי המובילה את שירותי הבריאות והרפואה הדחופה בישראל הינה שותפה של SenterCare מתחילת דרכה, ומביאה עמה ניסיון רב שנים בטיפול בלקוחות מבוגרים בבתיהם בשילוב טכנולוגיות מתקדמות ומאגר של למעלה מ 150,000 לקוחות. הפיילוט מראה עד כה תוצאות מצוינות ומוכיח את נחיצות המערכת וחשיבותה, ועתיד להמשיך גם בשנה הקרובה.

צוות חזק בעל ניסיון טכנולוגי ומדעי בחברות מובילות

בראשות SenterCare צוות עם ניסיון של עשרות שנים בחברות מובילות בארץ ובעולם ורקע מדעי, טכנולוגי וניהולי עשיר. מנכ״לית החברה, רוני שטגר, הינה אשת תוכנה ופיתוח טכנולוגי בעלת ניסיון בינלאומי רב בחברות Radvision, Adamind, ו-AVAYA, וכן הובילה צוותי פיתוח של מערכות מורכבות בתחומי המדיה בארץ ובעולם. אלגוריתמיקאי החברה, נתנאל וגנר, בעל 40 שנות ניסיון בפיתוח אלגוריתמים והתמחות בלמידת מכונה ופתרונות חישה חכמים, לשעבר אלגוריתמיקאי ומפתח ב-, Sigma-One, Nexus, IBM ובתעשייה האווירית. כחלק מועד מנהלי החברה נמנה מנכ״ל  Natali ואחד ממייסדי SenterCare, נמרוד אלטמן.

הטכנולוגיה כפלטפורמה: מגוון שימושים עתידיים למערכת SenterCare

בהמשך הדרך, החברה צופה שימושים רבים במערכת SenterCare ובמאגר ה-big data העשיר שצברה, שיאפשר ניתוח מעמיק יותר, גילוי מונע,בחירת דרכי פעולה משופרים והטמעת תוכניות טיפול ומעקב מדויקות, ויגדיל את ערך החברה באופן משמעותי. מעבר לפוטנציאל הטבעי הטמון בשותפות עם שירותי הבריאות, החברה חוזה שימוש פורה במערכת על ידי עיריות וממשלות, בתי אבות, ערוצי מכירה שונים, אוכלוסיות עם מוגבלויות (בעלי נכויות, מוגבלויות נפשיות ומכורים לסמים) ועוד. המערכת עתידית לשמש גם כמערכת אינטגרטיבית.

פתרון מקיף, חדשני וחסכוני עבור שוק עצום

העולם מזדקן במהירות, תוחלת החיים ממשיכה לעלות כל הזמן, וכתוצאה מכך, ההוצאות הבריאותיות גדלות גם הן באופן משמעותי. על אף רצונם המובהק של רוב המבוגרים להמשיך ולחיות בביתם שלהם, בקרב הקהילה המוכרת להם, מחסור חמור במטפלים ועלויות גבוהות אינם מאפשרים למבוגרים רבים להמשיך ולחיות בביתם באופן בטוח, וקיים צורך ברור בשוק לפתרונות טכנולוגיים שיספקו מענה אמיתי לבעיה. לאור ההתפתחויות שחלו בשנים האחרונות בתחומי החישה, הביג דאטה והבינה המלאכותית ניתן סוף סוף להתחיל לעשות זאת. הטכנולוגיה שפתחה SenterCare היא הראשונה מסוגה שמספקת פתרון חכם ומקיף לשמירה על בטיחותם ורווחתם של אוכלוסיית הגיל השלישי בביתם, באמצעות ניטור פסיבי חכם 24/7 שיאפשר חיסכון כלכלי של מיליוני דולרים בשנה למערכות הבריאות ולמטופלים עצמם.

פיצ'

פיצ'

הרעיון

עם עליה בתוחלת החיים ובאוכלוסיית הגיל השלישי העולמית, יותר ויותר אזרחים ותיקים חיים עם מחלות כרוניות היכולות להתפתח למצבים בריאותיים חריפים, הניתנים לדחייה או מניעה. אף נמצא כי 90% מאוכלוסייה זו מעדיפים לחיות בנוחיות בתיהם וקהילתם. הוצאות כספיות על שירותי בריאות קליניים וטיפולים שונים עלו גם כן, הן מכיסם של המטופלים והן מצד המדינות ומערכות הבריאות. בנוסף, מחסור רציני בכוח אדם בשירותי הבריאות הפך למקור דאגה עולמי, ולא ניתן להסתמך על כוח אנושי בלבד עבור מעקב, זיהוי ומניעת התדרדרות במצב הבריאותי. על כן, ספקי שירותי בריאות פרטיים וגם גופי רווחה ובריאות ציבוריים מחפשים פתרונות טכנולוגיים שיצמצמו את הפער. עולם הרפואה הביתית מתפתח ומתחיל לאפשר את העתקת סביבת בית החולים לתוך הבית על מנת לנטר מצבים ומחלות ספציפיות. אך מידע אודות התנהגות, רמת פעילות ורווחה כללית, הרלוונטיים לכלל המטופלים, נותר בלתי ידוע.  הפנדמיה האחרונה והריחוק החברתי הוכיחו כי צורך זה הינו בהול מתמיד, ולגיל השלישי במיוחד.

 

הצורך

עקב הצורך הגדל בפתרונות ניטור עבור אזרחים ותיקים המבקשים להמשיך ולחיות בביתם, פותחו טכנולוגיות שונות כגון תליונים המזהים נפילות, שעונים חכמים, מצלמות ומיקרופונים, חיישני תנועה ולחצני מצוקה. נמצא כי אלה לא מצליחות לספק תמונה מלאה וברורה על המצב הנפשי והפיזי של המשתמש. טכנולוגיות אלה לעיתים פולשניות, יקרות, אינן מצליחות להבדיל בין פרטים שונים באותו בית, אינן מותאמות לאדם מסוים ולא מצליחות ללמוד את דפוסיו הייחודיים. במקרים רבים יעילות המכשיר תלויה בנכונות לתחזוקה ותפעול מצד המשתמש (ענידת התליון אחרי מקלחת, החלפת בטרייה או הטענה של שעון וכו').

בנוסף, מרבית הפתרונות הקיימים היום בשוק נותנים מענה לבעיה ספציפית כגון נפילה או מנטרים מחלות מסוימות בלבד. מכיוון שרוב המבוגרים בגילאים אלו מתמודדים עם מספר מחלות כרוניות, פתרונות ספציפיים אינם מספקים. פתרונות אחרים המנטרים פעילות בבית או בחלקים ממנו אינם יודעים מי הם הפועלים, אינם מבינים את הסיטואציה ואין ביכולתם לנתח ניואנסים והתנהגויות חריגות ולמנוע פגיעות עתידיות.

הפתרון

באמצעות מערכת ניטור התנהגותית מתקדמת העושה שימוש בטכנולוגית חישה קניינית ייחודית ובינה מלאכותית, SenterCare מצליחה לגשר על הפער בין הרצון של אזרחים ותיקים להזדקן בביתם לבין שמירה על חיים בטוחים ובריאים. מערכת ה- SaaS מאפשרת ניטור מדויק המבדיל בין פרטים שונים, שקלול ההיסטוריה הרפואית של המשתמש, וניתוח מגמות התנהגותיות באופן מותאם אישית לכל מנוטר. על סמך כל אלו, המערכת מצביעה על חריגות ומספקת תובנות אישיות, שעל פיהן ניתן לפעול לשם רווחת, בטיחות ובריאות המשתמש. המערכת יכולה לנטר את דפוסי השינה, רמת הפעילות, נתונים פיזיולוגיים (משקל, דופק, קצב נשימה וכו׳...) ואת השגרה היומית של המשתמש. הטכנולוגיה אינה דורשת שימוש בתוספים לבישים מסורבלים או מצלמות ומיקרופונים המפרים את פרטיות המשתמש. כל אלה מאפשרים למטפל לנקוט בגישת טיפול פרואקטיבית ומבוססת data, ובכך למנוע מצבים בריאותיים אקוטיים ולא רק להגיב אליהם. כך, ניתן לזהות את סימני המצוקה ולהושיט עזרה לפני שמגיעים לכדי מצב חירום.

הפתרון של חברת SenterCare עתיד להוזיל משמעותית עלויות טיפול (הן עבור שירותי הבריאות והן עבור המטופל), יביא למערכות בריאות פחות עמוסות המספקות שירות טוב יותר, יפחית אשפוזי חירום ויבנה מאגר data עצום שעם הזמן, יאפשר דיוק בזיהוי, מניעה ובחירת דרכי פעולה משופרים ביישומים רבים.  

 

הטכנולוגיה

מערכת ניטור ההתנהגות של SenterCare עושה שימוש בחיישנים קנייניים ייחודיים בעלי יכולת הבדלה בין פרטים שונים, שפותחו בשותפות עם Trendlines, המומחית בניהול פיתוחים טכנולוגיים ורפואיים בארץ. החיישנים מתריעים על אירועי חירום ומתעדים דפוסי פעילות וחריגות מהם. מידע זה מגיע אל המטפלים ונותני השירות, ואלה יכולים להגיב בהתאם ולספק את הטיפול הנחוץ.   

יתר על כן, SenterCare מפתחת תוכנת אנליזה מבוססת בינה מלאכותית בשילוב עם חוקים מותאמים אישית בענן, לקבלת תמונה מלאה המשקפת מגמות התנהגותיות, דפוסים ואנומליות. מאגר ה-data מאפשר הפקת תובנות מותאמות אישית, ובהמשך הדרך, יישום אלגוריתמים מבוססי big data ישפרו את יכולת החיזוי והפעולה.

המערכת המקיפה יכולה לפעול באופן עצמאי או כמערכת אינטגרטיבית המתממשקת ישירות למערכות ניהול הלקוחות הקיימות. כמו כן, ניתן לשלב בה חיישנים חיצוניים, תוספים למיניהם, ומכשירי ניטור רפואיים, עבור אנליזה ממוקדת יותר למצב רפואי מסוים.

פיילוטים בשותפות עם חברת שירותי הבריאות נטלי

לאורך פיתוח הטכנולוגיה, SenterCare שתפה פעולה עם נטלי, וחלקים מהמערכת הותקנו במספר בתים  על מנת לבחון את יעילותה ולקבל פידבקים הן מהמנוטרים והן מהצוותים המקצועיים בנטלי, לשם שיפור ודיוק המערכת מכל הבחינות: החל מטיב ותובנות הניטור ועד לעלות ונוחות ההתקנה והתחזוקה.

בסוף 2021, המערכת הותקנה במלואה לראשונה בדירה במסגרת פיילוט מתנדבים, כחלק מפיילוט אלפא של החברה. מאז הותקנה המערכת המלאה בשלוש דירות נוספות, כחלק מהרחבת הפיילוט.

 

דוגמאות לנתונים שסיפקו הפיילוטים:

    • מנוטר בן 96 העלה כ-9 ק"ג בפרק זמן של שבועיים, ובשל כך, אובחן ברפרוף עליות הלב, טופל בתרופות להורדת בצקות ואכן ירד את המשקל בעשרת ימי הניטור הבאים (ללא צורך בניטור אקטיבי ע"י רופא).
    • בקרב מנוטר בן 75, המראה סימנים מוקדמים של פרקינסון, המערכת זיהתה את אורך ועוצמת הרעידות במהלך הלילה. המשפחה אף דיווחה כי המנוטר נופל לעיתים באמצע הלילה ובבוקר הוא מבולבל מכדי לתאר את הפרטים. המערכת של SenterCare  גילתה כי הוא אינו נופל בזמן הירידה מהמיטה, אלא שהוא ראשית מתיישב ונופל לאחר ירידה תקנית מהמיטה. לאור מידע זה, התבצע שינוי במיקום המשענת ליד המיטה.     
    • אצל מנוטרת צעירה, המערכת התריעה על כניסה של אדם שאינו מוגדר במערכת בשעות שהבית עמד ריק. לאחר שיחה, התברר שהדבר נעשה בידיעת בעלת הבית.
    • המערכת התריעה על חריגות משגרת שעת השינה והקימה הנורמטיביות של המנוטרים או כאשר מי מהם לא ישן כלל בביתו.

 

הצוות

הצוות

רוני שטגר
מנכ"לית
ביוגרפיה
אשת תוכנה בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בהובלת פיתוח מקונספט למוצר, תוך יישום מתודולוגיות פיתוח שונות, כגון מתודולוגיית scrum וניהול צוותי פיתוח במדינות שונות. לשעבר מובילה בקבוצת הפיתוח בחברת AVAYA, Radvision, Adamind, בפיתוח טכנולוגיות ומערכות מורכבות בתחומי המדיה והתקשורת. בוגרת יחידה מובחרת ב8200, בעלת תואר ראשון במדעי המחשב ולימודי מזרח אסיה, ושני תארי M.A. בלימודי מזרח אסיה ולימודי סביבה.

נתנאל וגנר
אלגוריתמיקאי
ביוגרפיה
Ph.D. בפיזיקה, אלגוריתמאי בעל ניסיון של כ- 40 שנה בפיתוח אלגוריתמים, עם התמחות בתחום עיבוד אותות, למידת מכונה, פתרונות חישה חכמים, מיקרו-רדארים, אנליזות תנועה ומיקום ועוד. לשעבר אלגוריתמאי ומפתח ב- Mobileye, Sigma-One, Nexus, IBM והתעשיה האווירית. חוקר בתחומי הכימיה הפיזיקלית בפקולטה לכימיה באונ‘ בן גוריון, יו"ר משותף של האגודה הישראל לאסטרוביולוגיה וחקר מקור החיים.

קובי גרינברג
ביוגרפיה
מנהל פרויקטים בטרנדליינס מעבדות חדשנות ו-CEO בחברת Seger Surgical Solutions. בעל למעלה מ15 שנות ניסיון בתעשיית המכשור הרפואי; בין תפקידיו הקודמים - מנכ"ל Cleanoscope, סמנכ"ל מו"פ Niti Surgical, יועצת עיצוב מכני עבור KG Holdings.

  • יועץ
ארנון הדס
ביוגרפיה
מנהל הנדסת חשמל בחברת Trendlines Innovation Labs, בעל למעלה מ-12 שנות ניסיון בהנדסת חומרה ותוכנה. בשמונה השנים האחרונות עוסק בתעשיית המכשור הרפואי.

  • יועץ
טומי בוגדנוביץ‘
QA
ביוגרפיה
סטודנט מצטיין בשנה ג‘ למדעי המחשב באוניברסיטת חיפה, בעל ניסיון בתכנות רובוטיקה.

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו