WeBuy

זירת המסחר הראשונה בעולם המאפשרת לצרכן להתחיל את תהליך הרכישה באמצעות הגדרת הצורך במוצר או שירות, וכך לאפשר רק למוכרים הרלוונטיים להציג פרסומות והצעות רכישה. הטכנולוגיה של WeBuy עושה מהפכה בתעשיית הפרסום ומאפשרת מסחר אופטימלי במחירים הטובים ביותר.

113% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אמיל גוברמן
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
פרסום

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

שינוי שיטת המסחר באמצעות טכנולוגיה פורצת דרך  - רכישה לפי דרישה וצורך בזמן אמת, הוזלת מחירי הרכישה והגדלת הכנסות המוכרים

באמצעות פלטפורמה טכנולוגית חדשנית, WeBuy שמה קץ למסחר בפרטים האישיים של הצרכנים (Personal data) ומאפשרת רכישה אופטימלית המושתתת על 3 עקרונות: רכישה לפי דרישה (On demand) - הרוכש יקבל רק מודעות (פרסומת) של מוצרים אשר הוא ביקש לראות, רכישה לפי צורך בזמן אמת (Real time), ובמחיר הטוב ביותר (The best price), והמוכר לא יבזבז כסף על פרסום לא רלוונטי. באשר לעסקים, הם חוסכים כסף ומגדילים מכירות על ידי מיקוד המודעות רק לאנשים המעוניינים במה שהם מוכרים באותו רגע נתון.    

 

פלטפורמה שיתופית השייכת למשתמשים – פוטנציאל צמיחה אקספוננציאלי

WeBuy היא פלטפורמת מסחר ראשונה מסוגה אשר שייכת למשתמשים, וככזו יש לה יכולות הפצה וצירוף משתמשים (user acquisition) אקספוננציאליות. באמצעות רשת צירוף המוכרים ( The Buyer Referral Network – BRN) כל משתמש יתוגמל  כספית על צירוף מוכרים וקונים חדשים לפלטפורמה לאורך כל חייו.

 

שוק עצום

WeBuy פועלת בשוק הפרסום הדיגיטלי, המוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה וצומח בקצב מהיר. החברה שואפת להפוך לשחקנית מובילה בשוק זה ואף לשנות אותו באופן דרמטי, על ידי כך שתאפשר לעסקים קטנים לפרסם ללקוחות רק על פי דרישה ספציפית ובזמן אמת.    

 

צוות של מומחי טכנולוגיה – מסחר מקוון ובלוקצ'יין, ואנשי עסקים מצליחים עם רקורד של אקזיטים

הצוות של WeBuy מורכב ממומחים בעלי ניסיון רב בטכנולוגיה ומסחר. מנכ"ל החברה, אמיל גוברמן, הוא בעל עסק מצליח עם מספר אקזיטים בעברו. מנהל המוצר, ויקטור נמירובסקי, הוא יזם מנוסה עם מעל 20 שנות ניסיון בהנדסת תוכנה, אשר הוביל מספר חברות לאקזיט מוצלח. מנהל מערכות המידע, איליה יוליש, הוא מומחה לטכנולוגיית בלוקצ'יין/קריפטוגרפיה ובעל 20 שנות ניסיון בתוכנה ופיתוח עסקי. לחברה צוות של יועצים בכירים בעלי ניסיון רב, ביניהם פרופסור אריאל אזרחי, המרצה באוניברסיטת הרווארד. 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

כללי

במהלך העשור האחרון תעשיית המסחר האלקטרוני (E-commerce) צמחה בצורה משמעותית והפכה להיות חלק אינטגרלי בחיינו. התפתחות הטכנולוגיות ותעשיית המסחר המקוון שינתה את חיינו, וכיום כמעט כל אדם עם גישה למחשב ולאינטרנט יכול לרכוש אינסוף מוצרים ממגוון חנויות וירטואליות במספר לחיצות כפתור.

ע"פ הנתונים, נכון ל-2018 כ- 1.8 מיליארד בני אדם (המהווים 23% מאוכלוסיית העולם) מבצעים רכישות אונליין בסכום המוערך בכ- 2.8 טריליון $. מגמת הצמיחה של הקניות ברשת (Online shopping) צפויה להימשך באופן מואץ וע"פ ההערכות כמעט להכפיל עצמה ולהגיע לכ-5 טריליון $ בשנת 2021. לצד התפתחות תעשיית המסחר האלקטרוני, התפתחה גם תעשיית הפרסום באינטרנט (Digital advertising) אשר עושה שימוש בנתוני הצרכן שלנו, וכיום היא מוערכת בכ- 330 מיליארד  $ (כ-40% מכלל ערוצי הפרסום).

כאמור, התפתחות תעשיית המסחר המקוון שינתה את חיינו ושיפרה אותם בהיבטים רבים, אולם כאשר בוחנים לעומק את טיב השינוי מגלים מספר בעיות מהותיות, היוצרות כשל שוק של ממש. ראשית, הצרכן, שהוא המרכיב המהותי בשוק, הפך לסחורה לכל דבר, כאשר אינסוף חברות סוחרות במידע הפרטי שלו במטרה למכור לו מגוון מוצרים ושירותים לא רלוונטיים.

שנית, תהליך חיפוש המוצר הרצוי ע"י הצרכן הוא מורכב, לוקח זמן וגורר המון פרסומות לא רלוונטיות אשר מפריעות בתהליך וגורמות לתסכול. ושלישית, תעשיית הפרסום באינטרנט התפתחה לכדי ממדים מפלצתיים – היא גובה כסף רב ממפרסמים שמתורגם למודעות המטרגטות צרכנים שרובם לא מתעניין במוצר/בשירות המוצע, דבר המוביל לשיעורי המרה נמוכים ובזבוז כספים.

WeBuy היא זירת המסחר הראשונה בעולם שמאפשרת לצרכנים לבצע רכישות לפי דרישה וצורך בזמן אמת ובמחירים הטובים ביותר שניתן למצוא.

באמצעות פלטפורמה טכנולוגית חדשנית המאפשרת לרוכש להגדיר אילו פרסומות הוא מעוניין לקבל בהתבסס על הצורך המוצהר שלו, WeBuy עושה מהפכה בעולם הפרסום ומאפשרת מסחר אופטימאלי אשר מוזיל את מחירי הקנייה, ומגדיל את הכנסות המוכרים.

 

הצורך

בבסיס תעשיות המסחר האלקטרוני והקניות ברשת (Online shopping) קיים כשל מובנה. מערכות הפרסום הקיימות מובילות לבזבוז כספי המוכרים על פרסום לא יעיל אשר מופנה לצרכנים לא רלוונטיים (כאלה שלא מתעניינים במוצרים המפורסמים), דבר אשר פוגע ביכולת הצרכנים למצוא בצורה יעילה את המוצר אותו הם מחפשים, מפריע להתקשרויות פוטנציאליות מול מוכרים מקומיים, פוגע בחוויית הרכישה, ומעלה את מחירי הקניה.

 

הפתרון

WeBuy היא זירת המסחר הראשונה בעולם המאפשרת לצרכן להצהיר את רצונו ועל ידי כך להגדיר אילו פרסומות הוא מוכן לקבל ולבצע רכישות לפי דרישה וצורך בזמן אמת, דבר המאפשר תהליך מסחר יעיל וידידותי לקונה במחירים הטובים ביותר שניתן למצוא.

הפלטפורמה של WeBuy מושתתת על 3 עקרונות:

  1. רכישה לפי דרישה (On demand) – הרוכש יכריז על הצורך שלו ו יראה רק מודעות (פרסומת) של מוצרים בהם הוא  באמת מעוניין.
  2. רכישה לפי צורך בזמן אמת (Real time) - הרוכש יראה רק מודעות הרלוונטיות לצורך הנוכחי שלו וגם ישלוט עד מתי ניתן לפרסם אליו
  3. המחיר הטוב ביותר (The best price) – הרוכש ישתתף ברווחי הפרסום עקב נכונותו לצרוך את התכנים - יקבל תשלום על הצפיות בפרסומות, דבר אשר יוזיל את מחיר הרכישה. בנוסף, המוכר ישלם על פרסום יעיל יותר, מה שיוביל למחירי המרה זולים יותר ולהורדת עלות השיווק, דבר שיאפשר מחירי מוצר אטרקטיביים יותר ללקוח. 

WeBuy בנויה מתוכנה מבוססת ענן (SaaS) המורכבת ממספר מערכות, ובהן מערכת תשלומים (Stellar), מערכת הפניות ואפליקציה (IPFS), מערכת מניעת הונאות (ML&AI Anti-Fraud system), מערכת אינטגרציה (API & SDK for 3rd party integrations), ואפליקציות דסקטופ ומובייל.

WeBuy מושתתת על מודל CEC לתגמולי קהילה (Community Engagement Compensation), ולמעשה היא שייכת לקהילת המשתמשים שלה, שכן עד -88% מהכנסות הפלטפורמה ישותפו עם המשתמשים.

 

איך זה עובד

  1. הצרכן מעלה בקשת רכישה בפלטפורמה (Sell Me)
  2. המוכרים הרלוונטיים מקבלים התראה על בקשת הרכישה וכעת יש להם אפשרות לתקשר/לשווק לצרכן  המחפש את המוצר שלהם בזמן אמת באמצעות מודעות, התראות Push ועוד.
  3. הצרכן נהנה מחוויית רכישה המותאמת לצרכיו ע"פ הגדרתו תוך כדי שמירה על פרטיות המשתמש שלו – הוא צופה במודעות השונות ומקבל תשלום על כל תוכן אותו הוא צורך (שכן הוא הסכים לתקשר עם המוכר בעל האינטרס הכספי), דבר המוזיל לו את מחיר הרכישה.  
  4. המוכרים נהנים משיווק יעיל ושיעורי המרה מקסימאליים – אינטראקציה רק עם צרכנים שמעוניינים במוצר הנתון בזמן הנתון.

 

הצוות

הצוות

אמיל גוברמן
מנכ"ל
ביוגרפיה
אמיל גוברמן, מנכ"ל ומייסד החברה – לאמיל דפוס הצלחה מוכח בהקמה וניהול של פרויקטים ברחבי העולם. הוא מתכנת לשעבר והקים שורה של עסקים מצליחים (http://eiggroup.co). אמיל בעל ניסיון בהקמה, מימון וניהול חברות ופרויקטים בינלאומיים מורכבים.

  • מייסד
ויקטור נמירובסקי
CPO
ביוגרפיה
בעל תואר ראשון במדעי המחשב. לויקטור ניסיון של למעלה מ 20 שנה בהנדסת תוכנה והובלת צוותי פיתוח המספקים בהצלחה פתרונות ומוצרים בענפי הרכב, הרובוטיקה, האוטומציה ובקרת A / V. בשנת 2010 הקים ויקטור את חברת iRule שנמכרה למובילה בתעשייה בשנת 2016.

  • מייסד
יורי וושינסקי
מנהל טכנולוגיות
ביוגרפיה
MSc מאוניברסיטת גובקין הממלכתית הרוסית (1975-1980). ליורי ניסיון של 20 שנה בהובלת צוותים בעיבוד נתונים, ביג דאטה, מחשוב ענן ובקרה בזמן אמת. כמנהל הנדסת תוכנה בחברת Eyeonaהוא ניהל את כל תחומי העיצוב והפיתוח עבור פלטפורמת נאמנות קמעונאית.

  • מייסד
איליה יוליש
מנהל מערכות מידע
ביוגרפיה
איליה יוליש, CIO – תואר במדעי המחשב מאוניברסיטת בר אילן. לאיליה ניסיון של למעלה מ 20 שנה בפיתוח תוכנה ופיתוח עסקי. הוא איש טכנולוגיה נלהב, חובב cryptocurrency / blockchain ומחזיק במספר פטנטים בשיפורי רשת טלקומוניקציה. איליה מילא תפקידים בכירים ב- Fasternet, Comverse, AT&T ו- Olive Software.

  • מייסד
סטס מנביץ
מנהל מדיה חברתית
ביוגרפיה
תואר במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית בירושלים. לסטס רקע הן בתחום האלקטרוניקה והן במדעי המחשב. הוא בעל ניסיון של למעלה מעשרים שנה בתחום אינטגרציה ברשת וטלקום, וכן 15 שנות ניסיון בהובלת פעילות טכנית לפני / לאחר מכירה ו POC בתחום טלקום ורשתות 4G אלחוטיות. סטס מילא תפקידים בכירים ב- Facecom, Marconny, Alvarion, Intel ו- Airspan, וניהל פריסות רשת של מפעילי סלולר בינלאומיים כמו Yota ברוסיה, Sprint בארצות הברית, Jio Reliance בהודו, Softbank ביפן, כמו גם רבים ממפעילי 4G באפריקה.

  • מייסד
אלכס ורשבסקי
מנהלת מכירות ושיווק
ביוגרפיה
אלכס היא מנהלת מכירות ושיווק מנוסה, בעלת ניסיון בעבודה בתעשיות קריפטו, היי-טק, מוזיקה ואירועים. היא בעלת ידע וחוש לאומנות ועיצוב, בעלת תואר ראשון מאוניברסיטת ניו-יורק ותואר שני מאוניברסיטת בר אילן

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו