גיוס יתר בתהליך חוק האנג'לים
Class.Me פיתחה פלטפורמה טכנולוגית ללימודים, אשר משנה את אופן התקשורת בכיתה ומחוצה לה, ותורמת להישגים גבוהים יותר. מאז השקתה, Class.Me נפרסה בעשרות בתי ספר, צברה עשרות אלפי משתמשים פעילים ונמצאת בתהליך חדירה מאסיבי לשוק גלובאלי צומח של 50 מיליארד דולר בשנה
קטגוריה: טכנולוגיה סוג: קמפיין השקעה המירה שלב: Seed +
עיקרי הקמפיין
פתרון חכם לצורך מובהק של מאות מיליוני תלמידיםתלמידים בכל העולם עושים שימוש יום יומי בסמארטפון שלהם כדי ללמוד: הם מצלמים מטלות בית, משתפים חומרים וסיכומים, שואלים שאלות ואפילו מתכוננים למבחני הגמר. הלמידה החברתית המשותפת בסלולאר, שנולדה באופן ספונטני אצל הצרכנים, יצרה צורך מובהק לייעל את השיטה ולאפשר לתלמידים לא רק לשפר את התקשורת ביניהם, אלא גם לשפר את ההישגים האישיים בכיתה. Class.Me מעניקה מענה מושלם לצורך הזה והיא כבר זוכה להתלהבות רבה בקרב תלמידים ומורים כאחד. Class.Me מאפשרת ניהול נוח של תכנים ושאלות שעלו כבר מבלי לחזור על הדברים ללא צורך ולבזבז זמן עבור המשתמשים האחרים, מכבדת את זמנו של המורה, מציעה מאגר חומרי לימוד נגיש ומאורגן היטב – ומעל הכל מאפשרת עזרה מקוונת שזמינה בכל זמן, בכל מקום. חדירה מאסיבית לשוק המגלגל הון רבלפי הערכות בשנים 2015-2017 נאמד שוק ה-e-learning העולמי ב- 39-69 מיליארד דולר, ואילו שוק הלמידה השיתופית (Social Learning) הוערך בסכום של 3-5.6 מיליארד דולר. שוק ה-Online Tutoring והלימודים המקוונים בעולם מוערך בסכום של 11.7 מיליארד דולר, מדי שנה. ישראל לבדה מוערך שוק השיעורים הפרטיים המסורתי בכ- 260 מיליון דולר בשנה, עם פוטנציאל אדיר לשוק המקוון המקומי, בעיקר על רקע העובדה שבני הנוער בישראל (והישראלים בכלל) פעילים במיוחד בפלטפורמות סלולאריות ומציגים אחוזי חדירה מרשימים בכל הנוגע לנגישות לאינטרנט ושימוש ברשתות חברתיות. עם האצבע על הדופק: פיתוח בשיתוף המשתמשיםכבר מהרגע הראשון, תוכננה ופותחה Class.Me תוך התייעצות ובדיקה מתמדת מול משתמשי המוצר – התלמידים והמורים עצמם! רבים מהכלים והיכולות שמציעה המערכת נולדו בעקבות שיתוף פעולה חשוב זה שהעלה לא פעם תובנות מעניינות, זוויות התבוננות נוספות ושיפורים במוצר. שיתוף המשתמשים בפיתוח ובמשוב הוא עקרון יסוד שבכוונת החברה לשמר, כדי להמשיך ולהציע לבסיס המשתמשים ההולך וגדל שלה את הפלטפורמה העשירה, הנוחה והאינטואיטיבית ביותר שרק אפשר. פוטנציאל התרחבות בינלאומי אדירלמרות השוני הקיים בין מערכות החינוך ברחבי העולם, בכל הנוגע לשימוש בסלולאר ע"י תלמידים, נראה שהעולם גלובאלי מתמיד. השימוש הנרחב בקרב צעירים במכשירי סמארטפון, רשתות חברתיות ואינטרנט יוצרים עבור עשרות מיליוני תלמידים בעולם סט שלם של הזדמנויות חדשות להעביר ולקבל מידע, אך גם סט שלם של פערים טכנולוגיים זהים. תלמיד מתל אביב, מטוקיו ומסידני חווים בדיוק את אותו תסכול כשהם מנסים למצוא תשובה לשאלה במתמטיקה שהועלתה אל קבוצת הוואטסאפ הכיתתית לפני שבוע. עבור Class.Me מדובר בלא פחות מהזדמנות ענקית להתרחבות לשווקים גלובאליים. מהלך הגיוס הנוכחי יאפשר ל-Class.Me להעמיק ולהרחיב את חדירת המוצר ולהגביר את קצב והיקף כניסת המוצר לשווקים חדשים וזרים ברחבי העולם. אקזיט משמעותי אפשרי ב-3 שווקיםפלטפורמת Class.Me פועלת בשוק ה-Ed Tech ופונה לשוק האפליקציות החינוכיות, שוק ההוראה הפרטית המקוונת (Online Tutoring) ושוק המסרים המידיים, הנמצאים בצמיחה אדירה ונהנים מאקזיטים משמעותיים בשנים האחרונות. בשנים האחרונות למשל, רכשה LinkedIn את אתר Lynda.com המתמחה בקורסים אונליין בעסקה מדוברת ששוויה 1.5 מיליארד דולר, ואילו מיקרוסופט רכשה את Yammer, פלטפורמה לעבודה שיתופית, בעסקה בהיקף של 1.2 מיליארד דולר. Slack, פלטפורמת תקשורת שיתופית לקבוצות בארגונים וחברות, שהוקמה ב-2013, גייסה מעל 500 מליון דולר וצמחה לשווי של כ-5 מיליארד דולר.
קהל משתמשים אטרקטיבי במיוחדהפנייה לקהל של בני נוער, הנחשבים לסגמנט האוכלוסייה המבוקש ביותר בתעשיית הטק, ועבור משווקים ככלל, יכולה גם לעורר עניין רב מצד אפליקציות מסרים כדוגמת WhatsApp, SnapChat, Messenger ועוד.
הצלחה בתחילת הדרךחודשיים בלבד ממועד השקתה, Class.Me כבר צברה מעל עשרות אלפי תלמידים משתמשים. כמות מהווה כ- 5% מגודלו של השוק הרלוונטי בארץ.
הרעיון
בעולם הוירטואלי של היום, תלמידים רבים עושים שימוש מסביב לשעון באפליקציות החלפת מסרים שונות, ובהן WhatsApp והמסנג'ר של פייסבוק, לצרכי החלפת חומרי לימוד והתייעצות או למידה משותפת עם חבריהם לספסל הלימודים. אלא שאותן אפליקציות אינן מתוכננות למטרה הזו, ויוצרות בלאגן שלם של קבצים, הודעות ממקורות שונים באפליקציות נפרדות, גרסאות שונות ועוד. כאן נכנסת לתמונה אפליקציית Class.Me שתוכננה כדי לפתור את הבעיה ולאפשר לתלמידים כלי יעיל, חכם ונוח, שיאפשר לרכז את כל החומרים והקבצים השונים, לכל השאלות והתשובות שעשויות לעלות במסגרת לימודיהם.
Class.Me תוכננה מתוך מחשבה על הצורך של התלמידים והמורים בכלי חכם יותר מעוד אפליקציית מסרים, כזה שיאפשר לא רק תקשורת עם הכיתה, אלא גם חיפוש מידע בארכיון, קיטלוג קבוצות על פי נושאי לימוד ופילוחים נוספים. אם התלמידים מעוניינים, נאמר, לדעת כיצד ענה המורה על השאלה במתמטיקה מלפני שלושה שבועות, באמצעות האפליקציה הם יכולים לגשת ישירות למידע, ללא הצורך המעיק לגלול אחורה לאורך אלפי הודעות שנכתבו מאז.
איך זה עובד?כל מה שצריך לעשות התלמיד או המורה כדי להתחיל לעבוד עם Class.Me, הוא להזין את שמו המלא ואת הטלפון הנייד שלו. מיד לאחר מכן יכול המשתמש לפתוח כיתה או קבוצה ולהפיץ אותה בין חבריו לכיתה, בכל מקצוע שרק ירצה (מתמטיקה, היסטוריה, ספרות, אנגלית, וכל נושא אחר) או להצטרף על ידי הזמנה לכיתה קיימת. לאחר פתיחת כיתה, רק אלו המוזמנים אליה יכולים להיות חלק ממנה, ובתוך הכיתה הווירטואלית מעלים התלמידים שיעורי בית, חומר למבחן, דנים בשאלות רלוונטיות - על ידי שימוש בהודעות טקסט או בתמונות וצילומי מסך, באופן המאורגן והמסודר ביותר. המערכת מאפשרת גישה נוחה לשאלות קודמות, חומרים מכל הסוגים, ומציעה סביבת למידה נוחה בה יכולים המשתמשים לעזור אחד לשני בפתרון שיעורי הבית, לפני למידה למבחן וכו'. בכל זמן ומכל מקום הם יכולים להתעדכן במה שנעשה בכיתה, ולהפוך חלק מתהליך למידה חברתי-כיתתי יעיל ומהנה.
השוק
שוק ה-Edtech המגלגל סכומי עתק בכל העולם מדי שנה, מזמין משקיעים וחברות גדולות כדוגמת גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק ואחרות, המבצעות רכישות בתחום בשנים האחרונות. Class.Me נמצאת בצומת המפגש שבין שוק האפליקציות החינוכיות, המסרים המידיים ושוק ההוראה הפרטית המקוונת (Online tutoring).
סינגפור ואוסטרליה, אליהן מתכוונת החברה להיכנס עוד לפני סוף השנה, מהוות את החלק הארי של סגמנט אסיה פסיפיק - כ-26% מהשוק כולו, המתאפיין גם בצמיחה גבוהה מאוד – ומציג CAGR של 15%.
בישראל לבדה מוערך שוק המורים הפרטיים המסורתי (שאינו מקוון) בהיקף של 260 מיליון דולר, כשההערכה היא כי כ-70% מקרב התלמידים נעזרים בשירותים של מורים פרטיים. אלא שהשוק המסורתי של שיעורים פרטיים דורש משאבים רבים מאוד ובהם זמני נסיעה מבוזבזים, עלות גבוהה לשעת שיעור, זמינות נמוכה של מורים איכותיים ועוד.
תלמידים בני ימינו בכל רחבי העולם דורשים זמינות ומידיות, והם יודעים היטב בניגוד לדורות קודמים שהטכנולוגיה יכולה היום לאפשר להם לקבל את התשובה לשאלתם, כאן ועכשיו, בכף ידם. זו אחת הסיבה לצמיחה האדירה בשוק זה.
ל-89% אחוזים מתלמידי התיכון יש גישה מסביב לשעון לסמארטפונים, טלפונים חכמים מתקדמים, המחוברים לרשת האינטרנט. הם מבצעים במכשירים אלו שימושים נרחבים למטרות לימודיות: 60% נעזרים בסמארטפון לחיפוש מידע בכל עת, 43% למטרת משחקים חינוכיים, 40% לצורך שיתוף פעולה עם תלמידים אחרים, 33% למטרת תזכורות הקשורות בלימודים, 24% עושים במכשיר שימוש לצורך צילום שיעורי הבית, ו-18% משתמשים בו כדי לבצע סקרים בקרב חבריהם לכיתה.
מתחרים
ל-Class.Me יש 3 סוגי מתחרים: 1. אפליקציות הודעות כלליות 2. אפליקציות לתקשורת בית ספרית 3. אפליקציות למורים מקוונים
השוואת תכונות
דרכנו עד כה
מודל עסקי
המודל העסקי של של Class.Me נחלק ל-B2C, עבודה ישירה עם התלמידים, ו-B2B, עבודה מול מוסדות חינוך. ככלל, עיקר הכנסות החברה יגיעו מהערוץ הישיר לתלמידים, כאשר הערוץ העקיף, באמצעות מוסדות החינוך, ישמש כמערך תומך להמשך הפעילות והגדלת ההכנסות הישירות מהמשתמשים.
קהל היעד הינו תלמידי ומוסדות חטיבות הביניים והתיכונים, כאשר החדירה לשוק תעשה גם מ"השטח" (על ידי יצירת קשר ישירות עם תלמידים, מורים, מנהלי בתי ספר מובילים וכו’) וכן באמצעות הרשתות החברתיות (אינסטגרם, יוטיוב, פייסבוק, סנאפצ'אט), במטרה לייצר אפקט ויראלי מתמשך.
B2C – במודל זה האפליקציה תוצע להורדה חינמית, בשילוב שירותי פרימיום בתשלום, שיכללו מורה פרטי זמין בלחיצת כפתור, הנותן באמצעות צ'אט סיוע לימודי ממוקד ברמת מענה לשאלה בזמן אמת. כמו כן, תציע המערכת שאלות ותשובות מומלצות נוספות בהתאמה ליכולת התלמיד, על פי דרישה. השירות יינתן הן על-ידי מורים והן באמצעות Chat bot מבוסס תבונה מלאכותית, לאחר ניתוח של קורפוס גדול דיו של שאלות. המודל מציע למשתמשים עזרה ממוקדת ונקודתית שעלותה זולה משמעותית מהאלטרנטיבה המסורתית של שיעור פרטי הדורש משאבי זמן וכסף רבים יותר.
B2B – מודל ה-B2B יפנה לבתי ספר ובשיתוף פעולה עימם יציע ניטור מתקדם של כלל האינטרקציות בין תלמידי הכיתות השונות. ניטור זה יאפשר לבתי הספר לקבל תמונה אמיתית של המתרחש בכיתה הן מבחינה אקדמית והן חברתית, ויאפשר לבית הספר להיות מעורב במתרחש בלמידה שמחוץ לכתלי בית הספר. השירות יכלול סביבת תקשורת פנימית של בית הספר, ניטור ודיווח דרך לוח מחוונים למורה לגבי המצב האישי של כל תלמיד, כולל התראות לתלמידים שנדרש עבורם קידום מיוחד, סימון נושאים שהמורה צריכה לחזור עליהם בכיתה (לדוגמה, שאלות מאתגרות משיעורי הבית שזכו לשיעורי הצלחה נמוכים), ואף ניטור וניתוח של האינטראקציות בין התלמידים לצורך אבחון בעיות חברתיות בכיתה (מצבי חרם, ילדים שאינם מקבלים מענה ועוד).
אסטרטגית האקזיט
שוק ה-EdTech מגלגל סכומי עתק ברחבי העולם, ופעילות בו חברות הטכנולוגיה הגדולות והמובילות. לפני כשנתיים למשל, רכשה LinkedIn, הרשת החברתית המקצועית, את אתר Lynda.com המתמחה בקורסים אונליין, בעסקה מדוברת ששוויה 1.5 מיליארד דולר, ולפני כחמש שנים רכשה מיקרוסופט את Yammer, פלטפורמה לעבודה שיתופית, ב-1.2 מיליארד דולר. Slack, פלטפורמת תקשורת שיתופית לקבוצות בארגונים וחברות, שהוקמה ב-2013, גייסה מעל 500 מליון דולר וצמחה לשווי של כ-5 מיליארד דולר.
במהלך 2017 אף חלה עלייה מהותית בביקוש בשוק ה-EdTech, למערכות לניהול תהליך הלמידה – צורך עליו עונה Class.me באופן ישיר ומכוון.
הפנייה לקהל של בני נוער יכולה גם לעורר עניין רב מצד אפליקציות מסרים כדוגמת WhatsApp, SnapChat, Messenger ועוד. בני נוער מהווים פלח אוכלוסייה מניב, הנחשב למבוקש ביותר בתעשיית הטכנולוגיה ועבור משווקים ככלל, ולכזה המאמץ טכנולוגיות חדשות במהרה.
כל אחת משחקניות גדולות אלו עשויה לרצות את Class.Me כחלק ממערך הכלים שלה בתחרות הגדולה על לב המשתמשים הצעירים, וככרטיס כניסה לתחום הטכנולוגיה החינוכית בעל הפוטנציאל הכלכלי והמסחרי האדיר.
שימוש בכספי הגיוס
חלק זה יהיה זמין בהמשך תהליך ההשקעה
לחצו כאן על מנת להמשיך
חלק זה יהיה זמין בהמשך תהליך ההשקעה
לחצו כאן על מנת להמשיך
|