Akita

אקיטה עושה מהפכה בתחום אבטחת הסייבר ברשתות ביתיות. בשל הקורונה, אקיטה הפכה לשחקנית יחודית בתחום הסייבר התאגידי, תחום חדשני של עבודה מהבית תוך שמירת פרטיות העובד. אקיטה מביאה ניסיון רב עם אלפי לקוחות ביתיים בעשרות מדינות

44% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: איגור רבינוביץ‘
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
סייבר

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

מה הבעיה ומדוע עכשיו?

מגיפת הקורונה הביאה לגידול דרמטי בשימוש ברשת הביתית לצרכי עבודה מהבית.כ-96% (!) מהתאגידים בעולם דיווחו על מעבר מלא או חלקי לעבודה מהבית.

אלו הובילו לזינוק במתקפות על רשתות ביתיות, שמתאפיינות בהגנת סייבר חלשה, ולעלייה של כ-70% באיומים על תאגידים, בזמן הקורונה בלבד. עד כה , כ-55% מהחברות דיווחו על הגדלת תקציבים עבור אבטחת רשתות.

אקיטה רוצה לנגוס מהתקציבים החדשים הללו.

 

למה AKITA?

שמירת על  פרטיות הלקוח  – פתרונות  אבטחה עבור רשתות תאגידיות בנויות  על הבנה שכל מידע העובר ברשת שייך לתאגיד, ולתאגיד יש הזכות לנתח אותו. עם זאת, ברשת הביתית הדבר אינו תקף. העובד הוא עובד התאגיד, אך הפעילות ברשת ביתית אינה קשורה לתאגיד. לכן,  נכתבו רגולציות GDPR ו-CCPA. נכון להיום, אקיטה מספקת פתרון יחיד שמשלים ( ולא מתחרה ) בפתרונות התאגידיים הקיימים, תוך שמירה על פרטיות העובד.

שירות פעיל ברחבי העולם  - AKITA.CLOUD מספקת שירות לאלפי לקוחות ביתיים בעשרות מדינות בעולם, החל מ-2019. 

מחיר – עלות פתרון של מספקי פתרונות אבטחה עבור תאגידים גבוהה בעשרות אחוזים מהפתרון של אקיטה שניבנה מראש עבור השוק הביתי .

כיום, עלות הפתרונות לאבטחת רשת גבוהה באלפי אחוזים לעומת המחירים שאקיטה מציעה. הסיבה היא שפתרון אקיטה תוכנן לשוק הביתי מלכתחילה.

 

איך AKITA מתכוונת לתפוס נתח שוק ?

אקיטה החלה פיילוט מוצלח עם אחת מחמשת החברות האינגרטורים הבולטות בשוק הסייבר הישראלי, חברת OASIS. החברה החלה להפיץ את הפתרון של אקיטה ללקוחתיה הרבים בארץ ובעולם. כפועל יוצא, אקיטה הגדילה את רשימת הפייפליין מכירות לעוד כ-5 חברות שמעוניינות בפיילוטים משותפים.

 

מי עומד מאחרי AKITA ? 

אקיטה הוקמה בישראל ב-2017, קיבלה השקעה מקרן ההון סיכון הבינלאומית אלתאיר (AltaIR Capital), ויש לה משרדים בעמק הסיליקון ובהולנד. בין מקימי החברה נמנה איגור רבינוביץ', אשר שירת בממר"ם, בעל נסיון של מעל 20 שנה בפיתוח מערכות בטחוניות וסייבר שאף הוביל חברה בתחום הבטחוני לביצוע אקזיט מוצלח ואף משקיע מכספו במוצר של AKITA.CLOUD. כמו כן, בצוות החברה מספר גורמים משמעותיים, כולל מייסד CyberInt רז אלון ונתן לדין אשר משמש כמנהל אבטחת המידע גם בחברת MoovIT שתורמים לחברה להתקדם ולהתרחב.

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

מזה מספר שנים עבודה מהבית תופסת נתח הולך ונרחב משוק העבודה ברחבי העולם. בין הגורמים שתרמו לכך ניתן למנות את הגידול המתמיד ברוחב הפס בחיבור הביתי, הירידה במחירי ציוד הקצה והתפתחות האינטרנט הסלולרי. בנוסף, יצירתם של כלי עבודה מקוונים כגון Dropbox ו – Slack תרמה לאיכות העבודה של צוותים שלמים מרחוק.

כמו כן, המודעות ההולכת וגוברת לאיכות הסביבה, ובפרט הרצון להפחית בשימוש ברכב וכן התחרות בין חברות טכנולוגיה על משיכת עובדים איכותיים תוך התחשבות בצרכים נוספים של עובדים, כגון איזון בין פנאי ועבודה הובילו יותר ויותר חברות לאמץ אפשרויות עבודה מהבית.

לצד גורמים אלו, בחודשים האחרונים פרצה לחיינו מגיפת הקורונה אשר יצרה שינויים מרחיקי לכת והובילה חברות רבות לתמוך במודל של עבודה מהבית, כאשר כמחצית מהארגונים שלחו את עובדיהם לעבוד מהבית.

לצד הנוחות והשיפור באיכות החיים שעשויים להיות בעבודה מהבית, רשתות ביתיות אינן מוגנות כמו רשתות תאגידיות, דבר שהוביל לעלייה משמעותית בתקריות סייבר בארגונים, רק במהלך תקופת הקורונה.

AKITA.CLOUD מגשר על פער זה, בזכות טכנולוגיה מתקדמת ואבטחת סייבר פורצת דרך.

 

הצורך

בניגוד לרשתות תאגידיות, רשתות ביתיות סובלות מאבטחה ירודה במיוחד, וזאת עקב:

1) היעדר מודעות לסכנות, כולל שימוש במחשבים אישיים ללא ידיעתם של המשתמשים לטובת מתקפות כנגד גורמים אחרים או לטובת שימושים אחרים, כגון כריית ביטקוין.

2) העדפה של ספקי הרשתות הביתיות והציוד הנלווה לנוחות שימוש על פני אבטחת סייבר, וזאת על מנת להימנע מהתקנה מסובכת בבית הלקוח שעלולה אף לגרום לעלייה בפניות לשירותי תמיכה טכנית.

3) על גבי רשתות ביתיות מחוברים מכשירים נוספים מלבד המחשב, כגון ממיר, מקרר ומוצרים נוספים שהולכים ותופסים נתח משמעותי במסגרת הפתרונות לבתים חכמים. באופן מסורתי, מוצרים אלו סובלים מחולשות אבטחה כגון היעדרה של סיסמה, דבר המקל על פריצה לרשת הביתית ולמחשביהם של עובדים. כך למשל, כ-40% ממשקי הבית ברחבי העולם סובלים מחולשה של הרשת הביתית, כתוצאה מקיומו של מכשיר כזה המסכן את הרשת כולה.

4) בניגוד לארגונים, בהם האחריות לאבטחת הרשת מוטלת על אנשי מקצוע שאחראים לקביעת נהלים בנוגע לתוכנות בהן לא ניתן להשתמש, משתמשים ביתיים אינם מודעים במקרים רבים לסכנות אבטחה ולנזקי סייבר. כתוצאה מכך, אלו עלולים לבצע פעולות מסוכנות כמו היעדר עדכון של תכנות אבטחה או כיבוי של Antivirus אם הדבר מונע את ביצוען של פעולות אותן המשתמשים מעוניינים לבצע.

5) עלות אבטחת הסייבר הביתית נופלת על המשתמשים, שיעדיפו לא לשלם על מה שלא נתפס בעיניהם כהכרח, דבר המוביל לחולשה נוספת של הרשת הביתית.

עד לאחרונה כאמור, בעיות אלו נגעו למשתמשים ביתיים בלבד, אבל לאור מגמת התחזקות העבודה מהבית בקרב ארגונים, סוגיות אלו נוגעות באופן הולך וגובר גם למנהלי אבטחת רשת בארגונים ותאגידים (CISO). כך למשל, לפי סקר שנערך לאחרונה על ידי חברת HP, כמחצית ממנהלי ה-IT בחברות שונות בוחרים להשקיע יותר ויותר משאבים באבטחת רשתות ביתיות של עובדיהם וכ-40% בחרו להגדיל את המשאבים הנדרשים לאבטחת הענן בארגון.

אם בעבר רשתות ביתיות היוו מטרה נוחה עבור האקרים לסחיטה והשגת מידע אישי אודות פרטיים, כיום הרשת הביתית משמשת הלכה למעשה כשביל גישה נוח ממנו יכולים האקרים לפרוץ לתאגידים ולשאוב מידע בעל שווי משמעותי פי עשרות מונים.

 

הפתרון

AKITA.CLOUD פיתחה את מכשיר AKITA.BOX, המוצב ומותקן בבתי המשתמשים.

הקופסה מנטרת את תעבורת ה-WIFI והרשת הביתית, מנתחת את המידע שעובר על גביהם ומעבירה את הסטטיסטיקה של אותה הרשת אל הענן של AKITA.CLOUD. שם, מידע זה מנותח באמצעות מודלים של AI אשר משמשים לאיתור ולסיכול מתקפות, כל זאת תוך שמירה על פרטיות המשתמשים וסודיות המידע העסקי, והיצמדות לתקני האבטחה והפרטיות המחמירים כיום בעולם, GDPR, ISO ו – CCPA.

לפני התקנת המכשיר של אקיטה, מנהלי אבטחת המידע בארגונים (CISO) יכולים לבצע בדיקה של הרשת ללא כל צורך בהתקנת חומרה מיוחדת, וכך הם יכולים לקבל תמונת מצב אמינה וברורה אודות מצב הרשת של העובד או העובדת. פתרון מתקדם וייחודי זה מוגן כבר כיום ע"י פטנט.

 

 

הטכנולוגיה

הפתרון של AKITA.CLOUD מבוסס על 2 פטנטים רשומים והוא מורכב משתי מערכות משלימות מבחינה טכנולוגית.

המערכת הראשונה, AKITA.BOX היא מכשיר אלחוטי מתקדם על גבי רשת ה – WIFI אשר אוסף מידע, מנטר סיכונים ומשמש להערכת חולשות קיימות ואפשרויות ברשת הביתית. בנוסף, מערכת זו מסוגלת לנתח ולנטר איומים אפשריים שמקורם במכשירים סלולריים אשר מתחברים לרשת הביתית ועלולים לתרום לחולשתה.

בנוסף על מערכת זו, AKITA.CLOUD מפעילה מערכת Back Office המאפשרת למנהלי אבטחת מידע בארגונים לתחקר אירועים המתרחשים על גבי הרשת הביתית בפשטות וביעילות, Akita.Dashboards. מערכת זו מתממשקת למרבית המערכות המשמשות מנהלי אבטחת מידע בארגונים, וזאת על מנת לאפשר אינטגרציה מלאה ופשוטה בין אבטחת הרשת הביתית ואבטחת הרשת התאגידית.

טכנולוגיה זו, ובפרט החיבור בין משתמשי הקצה הביתיים מחד וצרכי האבטחה הארגונית מאידך יוצרים מספר יתרונות משמעותיים למוצר החדשני של AKITA.CLOUD על פני חברות אחרות ופתרונות אחרים בתחום אבטחת הסייבר. כמו כן, פעילותה של החברה בקרב לקוחות פרטיים מאפשרת לה לעמוד בחזית החידושים בתחום ולספק יתרונות משמעותיים הן ללקוחות פרטיים והן לארגונים גדולים, כגון:

 

  • פתרון יחודי ששומר על פרטיות הלקוח ומספק פתרון ברמה תאגידית
  • מחיר תחרותי בהשוואה לפתרונות המכוונים לתאגידים
  • סריקה אקטיבית (Vulnerability Assessment) של הרשתות הביתיות של משתמשי הקצה לפני התקנה, בעת התקנה ובכל שבוע לפי דרישות של NIST, מכון התקנים האמריקאי
  • דיווחים על איומי סייבר במגוון ערוצים קיימים - סמס, אימייל, סלאק, ZenDesk, FreshDesk, Jira, SysAid, OpsGenie, וערוצים נוספים
  • מתן כלים, הדרכה וסיוע מרחוק בטיפול באיומי סייבר, עם ובלי התערבות משתמשי הקצה
  • תהליך התקנה פשוט שמותאם למשתמשים לא-טכניים וללא ביצוע שינויים ברשת הביתית
  • ניהול מרוכז מרחוק של מכשירי AKITA.CLOUD בבתי משתמשי הקצה על ידי צוות אבטחת המידע בארגון

עדכונים תדירים על איומי סייבר חדשים שנאספים באלפי מלכודות דבש המותקנות ברשתות הביתיות של משתמשי הקצה

 

אזכורים במדיה

Is your SOHO& Home Network secured enough for Teleworking?, Medium, March 20th

BD Soft Launches Akita IoT Security Device For Smart Homes In India, Gizbot, January 17th

 

הקוד הרוסי, כלכליסט, 6.9.19

 

ישראל היום, 12.10.20

 

אנשים ומחשבים, 30.9.20

הצוות

הצוות

איגור רבינוביץ‘
מנכ"ל
ביוגרפיה
מר רבינוביץ‘ הוא יזם עם נסיון טכנולוגי של למעלה מ-20 שנים, אשר כבר הוביל חברה בתחום הבטחוני לאקזיט מוצלח. במשך כ-3.5 שנים הוא עבד כ – CTO וכמנהל המקומי של קרן ההשקעות AltaIR.VC ובעברו אף שירת ביחידת ממר"ם. מר רבינוביץ‘ הוא גם המשקיע פרטי הגדול ביותר בחברה, דבר המהווה ביטוי משמעותי לאמון שלו במוצר המתקדם שלה.

  • מייסד
ודים טופטונוב
Security Operations Manager
ביוגרפיה
למר טופטונוב למעלה מ-20 שנות נסיון בתחום אבטחת המידע, במחקר, תכנון, ניהול וייעוץ לחברות סייבר מובילות.

Vladislav Belousov
Support Manager
ביוגרפיה
מר בלוסוב הוא מומחה בעל נסיון רב בניהול פרוייקטים ופיתוח עסקי ל – B2B ו – B2C עם למעלה מ-4 שנות נסיון בפרוייקטים ברחבי העולם.

דור מאירי
AI & Backend Developer
ביוגרפיה
למר מאירי למעלה מ-5 שנות נסיון בפיתוח תוכנה וניתוח נתונים, עם התמחות בשפות התכנות C#.NET, SQL וכן Azure Cloud services

איגור ראבנקי
יו"ר
ביוגרפיה
מר ראבנקי הוא המנהל השותף של קרן ההשקעות AltaIR.VC, יזם סדרתי ומשקיע אנג‘ל עם למעלה מ-20 שנות נסיון ניהולי ונסיון בהשקעות כולל השקעה במספר סטארטאפים וחברות IT, בישראל וברחבי העולם.

  • יו''ר הדירקטוריון
נתן לדין
יועץ חיצוני
ביוגרפיה
מר לדין הוא מומחה בתחום ה – IT והסייבר ומשמש כמומחה אבטחה ומנהל אבטחת המידע בחברות מובילות במשק.

  • יועץ
רז אלון
יועץ חיצוני
ביוגרפיה
מר אלון הוא יזם סדרתי ומשקיע אנג‘ל עם נסיון של למעלה מ-20 שנים בתעשיית ההייטק. מר אלון הקים את חברת הסייבר המצליחה CyberInt בשנת 2010 ושימש כמנכ"ל המשותף שלה עד לשנת 2016. לפני כן, מר אלון שימש כ – CTO של חברת We!Secure אשר נרכשה בשנת 2008 על ידי HilanTech.

  • יועץ
רונן מאירי
יועץ חיצוני
ביוגרפיה
מר מאירי הוא מומחה בתחום המידע והחיזוי עם נסיון רב ביצירת אלגוריתמים ומודלים שונים לחיזוי במספר רב של תחומים כולל שיווק, חיזוי התנהגות צרכנים, הונאות ועוד.

  • יועץ

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו