Capsulab

מפעל שלם בתוך קפסולה

Capsulab פיתחה טכנולוגיית קפסולציה ראשונה מסוגה בעולם, המאפשרת לייצר בזמן אמת מגוון רחב של מוצרי קוסמטיקה, מזון ופארמה מותאמים אישית - באמצעות קפסולה זעירה המכילה את רכיבי המוצר ונכנסת למכונה קומפקטית.

100% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: גל סער
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
חומרה ורובוטיקה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

בית מרקחת בתוך קפסולה – טכנולוגיית הייצור המקומי של קפסולאב עושה מהפכה בעולם הקמעונאות

Capsulab פיתחה טכנולוגיה חדישה, שמחליפה את שיטת הייצור המסורתית והמיושנת ומשנה לחלוטין את האופן בו חברות מייצרות ומשווקות מוצרי מזון, תכשירים קוסמטיים, תוספי מזון ופארמה. באמצעות קפסולה המכילה את כל הרכיבים הפעילים של המוצר, ניתן לייצר מוצרים באיכות גבוהה ובעלות מינימלית - בו במקום, בלחיצת כפתור - בקלות הדומה להכנת קפה במכונת אספרסו.

 

עבור היצרנים – שליטה מלאה על תהליך הייצור והאספקה והגדלת הרווחיות

Capsulab מאפשרת ליצרנים ולחברות ה retail להגדיל רווחיות ואטרקטיביות באמצעות העברת המפעל לנקודת הקצה. הטכנולוגיה מאפשרת שימוש במוצרי צריכה מותאמים אישית, המיוצרים בזמן אמת ע"פ דרישת הלקוח, וכך הופכת את כל תהליך הייצור לקטן ומידתי. לקמעונאים אין צורך להזמין ולשנע סחורה גנרית בכמות עודפת, שחלקה לא תימכר עקב חוסר ביקוש וחיי מדף מוגבלים. דבר זה חוסך את הצורך בייצור יתר במפעל תעשייתי ואת התלות בשרשרת אספקה בלתי יעילה—כך שהוצאות היצרן קטנות ושולי הרווח גדלים.

 

עבור משתמשי הקצה - מוצר מותאם אישית, איכותי, בריא וזול יותר

מאחר והתכשיר מיוצר על פי ביקוש במעמד הרכישה, ללא צורך בשינוע למרחקים, יצרנים יכולים לספק ללקוחותיהם מוצר טרי ואיכותי יותר —בעלות נמוכה משמעותית. אריזת הקפסולה מאחסנת את החומרים הפעילים של כל מוצר בנפרד ושומרת על פוטנציאל השימוש שלהם, תוך הפחתת השימוש בחומרים משמרים. החומרים מתערבבים רק בזמן הפעלת האריזה, וניתן לבצע התאמות בהרכב המוצר בזמן אמת ולהפוך כל תכשיר למותאם אישית עבור הלקוח.

 

השקעות מטעם משקיעים בולטים בארץ ובעולם ומענק ממשרד הכלכלה

?Capsulab  גייסה השקעות משמעותיות ממשקיעים פרטיים, ביניהם צחי סגל, המשקיע הראשון במובילאיי ובעל רשת קשרים עם התעשיינים המובילים בארץ; חברת Cammellatte, יצרנית הקוסמטיקה האירופאית ; חברת גליל און, חברה תעשייתית מובילה בישראל; חברת מקור אנרגיה, חלוצה בתחום האנרגיה הירוקה ומתחדשת ועוד. בנוסף, Capsulab קיבלה מענק פיתוח משמעותי ממשרד הכלכלה וכן מקבלת ליווי וגיבוי שותף באמצעות תכנית של"ב, הנועדה לסייע בשיווק טכנולוגיות ופריצה לשווקים זרים.

 

IP חזק עם פטנטים בשלבים מתקדמים—עם פטנט מהגדולים שנכתבו בארץ 

לחברה עשרה פטנטים, מתוכם חמישה פטנטי ליבה מכניים בשלבי PCT ומעלה בארצות הברית, האיחוד האירופי, סין, קוריאה, יפן וישראל. אלה מגנים על עצם השילוב של מערך ייצור שלם בקפסולה—חסם טכנולוגי משמעותי שרק Capsulab הצליחה לפרוץ.

 

 

פעילות מסחרית ברחבי העולם לצד פוטנציאל מסחרי חסר גבולות

המכונות והקפסולות של החברה כבר מיוצרות בקנה מידה נרחב, מה שאפשר לחברה להקים פעילות מסחרית עם חברות ענק בארץ ובעולם בתחומי הטיפוח, הבריאות והמזון. לצד אלו, החברה נמצאת במגעים מתקדמים עם חברת הכימיקלים השלישית בגודלה בעולם, Givauden לשימוש בפיתוח החדשני של החברה. 

 

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

מגמות עולמיות כמו שימוש במוצרים ירוקים וטבעיים, ומעבר למוצרים מותאמים אישית המיוצרים בהתאם לצרכי הצרכן, החלו להשפיע על הליכי ייצור והפצה גלובליים. כיום, הליכי ייצור אלו אינם ידידותיים לסביבה ומאופיינים בחוסר יעילות, בזבזנות, ובייצור המוני של מוצר אחיד. בנוסף, שיבושים בשרשרת האספקה הגלובלית המיושנת משפיעים על טיב הסחורה וגורמים לחוסרים נרחבים בחומרי גלם ומוצרי צריכה. יתר על כן, העלייה בשימוש בבינה מלאכותית וטכנולוגיות מתקדמות בתעשיות שונות עיצב מחדש לחלוטין את עולם הקמעונאות והייצור המסחרי. כתוצאה מכך, יצרנים החלו לחפש פתרונות ייצור העושים שימוש בטכנולוגיות חדשניות שיבטלו את התלות בגורמים חיצוניים, אך בו זמנית, יאפשרו להם לייצר מוצרים טבעיים, אורגניים המותאמים לאורח חיים בריא, בהתאם לדרישות השוק הרווחות כיום. מגפת הקורונה אף הולידה את הצורך בפתרונות רב תכליתיים ובייצור ביתי שאינו דורש מגע חיצוני. 

הצורך

דרישות השוק והמודעות הסביבתית הגוברת החלו לחלחל לתודעת הייצור המסחרי ההמוני וגורמים לשינויים מהותיים באופן בו אנו צורכים מוצרים ותכשירים שונים. בשוק הטיפוח האישי והוולנס כבר קיימים פתרונות ייעול ושיפור בהליכי ייצור של תכשירים, אך אלו מוגבלים ביכולתם לייצר מגוון רחב של מוצרים שונים, דורשים זמן ממושך לייצור, תחזוקה משמעותית ואינן פשוטות לתפעול.  

הפתרון

Capsulab מאפשרת ייצור של מוצרים טובים ואיכותיים יותר הן עבור הצרכן והן עבור הסביבה, ומצליחה לשנות את המודל "one-type-fits-all" לכדי תהליך ייצור מותאם אישית, המפיק מוצרים בזמן אמת, על פי דרישות הלקוח. באמצעות קפסולות רב שימושיות המכילות רכיבים המתערבלים יחד בלחיצת כפתור במכונה ייעודית וקומפקטית, מתקבלים מוצרים טריים יותר, יעילים יותר, ירוקים וטבעיים יותר. הייצור המיידי עתיד לחולל מהפכה אדירה בפסי ייצור גלובליים, מאחר וזה מביא את המפעל כולו לנקודת הקצה ומייעל את שרשרת האספקה כולה.

 

הטכנולוגיה

מבנה הקפסולה:

ישנן 10 תצורות שונות של קפסולות בנפחים ויחסים שונים. הקפסולה מורכבת מתא מרכזי אטום בו נמצא המערבל יחד עם חומר הבסיס של המוצר הסופי , ותאים נפרדים נוספים שבכל אחד מהם נמצא חומר פעיל אחר, אטום בתוך אמפולה המונעת חמצון. הקפסולות השונות מאפשרות ערבוב של עד 18 חומרים פעילים עם חומר בסיס (במוצרי השוק כיום יש בין 4-6 חומרים פעילים בלבד). החומרים הפעילים ניתנים לשינוי והתאמה בזמן אמת לפי צרכי והעדפות הלקוח. 

בעת לחיצה על כפתור הערבוב, האמפולות נפרצות והחומרים הפעילים נדחפים אל תוך התא המרכזי, שם החומר מתערבב לכדי תמהיל הומוגני היוצא החוצה אל המיכל של המוצר המוגמר. הערבוב מתבצע באמולסיה קרה.

התהליך כולו אורך כדקה, ובמהלכו אין כל מגע בין המכונה לחומרי המוצר. כתוצאה מכך, אין צורך בניקיון או תחזוקה- הקפסולה המשומשת הולכת לסל המחזור והמכונה כבר מוכנה לשימוש נוסף.

 

הפלטפורמה הדיגיטלית:

  1. אפליקציה למובייל- מספקת המלצות למוצרים בהתאמה אישית למשתמש בהתאם לכלי ממשק דיאגנוסטי או על פי שאלון פרסונליזציה עבור כל לקוח. המשתמש אף יכול להפעיל את המכונה באמצעות האפליקציה. 
  2. Dashboards של נתוני שימוש- על המכסה של כל קפסולה נמצא תג RFID באמצעותו מתבצעת התקשורת עם המכונה, ועליו צרוב המידע לגבי הרכב החומרים בכל קפסולה. המכונות מתחברות לפלטפורמה הדיגיטלית ומספקות נתוני שימוש: אילו חומרי גלם הכי פופולריים בקרב אילו משתמשים (זיהוי טרנדים ומגמות בשוק), מכירות של קפסולות לפי התפלגות של- אזורים גיאוגרפים/שעה ביום/פרופיל המשתמשות, מידע על מלאי זמין (מאפשר לבצע תהליך מכירה של קפסולות בדיוק ברגע הנכון) ועוד. 

אפליקציה:

 Dashboard:

Capsulab במדיה

הצוות

הצוות

גל סער
מנכ"ל
ביוגרפיה
גל הינו מהנדס מערכות, בעל תואר שני בהנדסת מערכות מהטכניון. לגל ניסיון רב בתחום ניהול פרוייקטים של פיתוח מערכות מולטידיסצפלינאריות המשלבות בין מכאניקה, הנדסת חומרה/בקרה, פיתוח תוכנה ואינטגרציה. גל הוביל הקמת קווי מוצר חדשים מבוססי טכנולוגיות ב"אלתא מערכות" (חטיבה תעשיה אוירית) ובמקביל קידם את הפיתוח הטכנולוגי, כמו גם הפיתוח העסקי הנדרש עבור מוצרים אלה בזירה הבינלאומית למול לקוחות משרדי הביטחון בעולם. בין הפרויקטים העסקיים אותם ניהל גל ניתן למנות את פרויקט הטנק העתידי של צה"ל, פרויקטי ההמשך של מערכת מעיל-רוח לטנקים והכנת נשק אוטונומית על גבי רכב רובוטי.

  • מייסד
ניר נבון
CTO
ביוגרפיה
ניר הוא מנהל פיתוח ותיק של צוותים מרובי מפתחים בפלטפורמות שונות וסביבות פיתוח מגוונות והינו בעל שני תארים בפיזיקה ובמדעי המחשב. לניר ניסיון רב בחברות סטרטאפ ומוצר והיה מעורב בתהליכי מיזוג ורכישת טכנולוגיות חיצוניות ושילובן בתאגידים. בנוסף, לניר נסיון רב בבניית תוכנה קצה-לקצה (end-to-end) בשילוב חומרה, פיתוח ותפעול כולל תמיכת לקוחות קיימים. ניר שימש כדירקטור בתאגיד התוכנה הענק האמריקני CA שנמכר ל-Broadcom.

ד"ר זכר (זכי) נודלמן
פיתוח עסקי ומדעי
ביוגרפיה
ד"ר נודלמן בעל Ph.D. במדעי הרוקחות, עם התמחות בפיתוח תכשירי ביוטק וקוסמטיקה לצד MBA בניהול ביומד. לד"ר נודלמן ניסיון מוכח בניהול ומסחור פרוייקטים רב תחומיים בתעשיות פארמה, קוסמטיקה, קנביס ופודטק.

גלעד נחמיאס
מהנדס מכני
ביוגרפיה
גלעד הוא מהנדס מכונות מנוסה עם ניסיון רב שנים בתהליכי מעבר מפיתוח לייצור. לגלעד תואר בהנדסת מכונות בדגש על תהליכי ייצור בתבניות פלסטיקה והוא שימש במשך שנים רבות כמנהל הפיתוח של חברת תבליט.

אפי טהר
סמנכ"ל הנדסה
ביוגרפיה
אפי בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל ומחזיק בלמעלה מ-14 שנות ניסיון בהנדסה רב תחומית ותכנון מערכות מורכבות.

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו