Inspecto

להשקיע בסטארט-אפ שמבטיח את איכות תעשיית המזון העולמית באמצעות ננוטכנולוגיה

Inspecto פיתחה טכנולוגיה חדישה לאיתור מהיר, זול ופשוט של רעלנים במזון, שתאפשר ליצרניות המזון לבצע בדיקות לזיהוי רעלנים בכל שלב בשרשרת הייצור באופן עצמאי, מידי ומדויק, ויפחית דרמטית את הסיכון לאירועי ריקול, אשר גורמים להפסדים של עד מאות מיליוני $ בשנה

20% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אבנר אבידן
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מזון וחקלאות

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגיה פורצת דרך בשוק בדיקות הרעלים במזון המוערך בעשרות מיליארדי דולרים בשנה

INSPECTO פיתחה טכנולוגיה חדשנית שתחולל מהפכה של ממש בעולם מעבדות השירות וציוד המעבדה לבדיקות רעלים במזון. הפיתוח הייחודי צפוי להפחית באופן דרמטי את הרעלנים במזון שאנו צורכים ולחסוך לחברות הפועלות בתחום עשרות עד מאות מיליוני דולרים בשנה, על ידי הפחתה עצומה של אירועי ריקול (הורדת מוצר פגום מהמדף). פטנט על הטכנולוגיה נרשם בארה"ב בינואר 2020 ונמצא בשלב Provisional, וכעת מגייסת החברה כספים על מנת למסחר את הטכנולוגיה ולהתחיל מכירות.

 

משקיעים גדולים בחברה  - שטראוס, רשות החדשנות, קרן Seventure ועוד

בשנת 2018 נכנסה אינספקטו לתוכנית "חממה טכנולוגית" בחממת הפוד-טק The Kitchen של קבוצת שטראוס בשיתוף הרשות לחדשנות. במסגרת תוכנית זו קיבלה החברה השקעה משמעותית, אליה הצטרף גם VC סיני בשם Bits & Bites. באותה שנה הושקע בחברה סכום משמעותי גם ע"י קרן הון סיכון גדולה מצרפת בשם Seventure. משקיעים נוספים כוללים שתי יצרניות מזון איטלקיות (Amadori, Cereal Docks), חברת ההשקעות האיטלקית Digital Magics ומשקיע אנג'ל ישראלי.

 

להשקיע לצד שותפים גדולים בסבב הגיוס הנוכחי – חברת שטראוס ורשות החדשנות

לסבב הגיוס הנוכחי יצטרפו גופים גדולים עם השקעות ומענקים משמעותיים. לאחרונה אושרו לחברה שני מענקים חשובים: הראשון - מענק משלים מטעם רשות החדשנות לאחר גיוס סכום מינימאלי בסבב הגיוס הנוכחי, והשני – מענק נוסף מטעם רשות החדשנות עבור פרוייקט משותף של אינספקטו עם חברת COFCO הסינית, גם הוא מענק משלים לגיוס באקזיטוואלי.

כמו כן, לאחרונה הודיעה חברת שטראוס שתיכנס עם השקעה נוספת גם לסבב הגיוס הנוכחי. 

 

הסכמים חתומים עם חברות בינלאומיות ענקיות בתחום המזון ושירותי המעבדה

אינספקטו חתמה על הסכמי שת"פ, תנאים מסחריים ופיתוח משותף עם מספר חברות עולמיות מובילות בתחום המזון ובדיקות המעבדה. הבולטים שבהם:

  • פפסיקו שטראוס: העבירו לאינספקטו הצהרה לפיה יירכשו בדיקות לרעלנים עבור מפעל המזון המשותף לשתיים.
  • חברת המעבדות העולמית Merieux NutriSciences: הסכם שיתוף פעולה בעל חשיבות אסטרטגית עצומה, במסגרתו השלוחה הישראלית של החברה, מעבדות מילודע, תמכור לחברות מזון בדיקות רעלנים שיעשו באמצעות הטכנולוגיה של אינסקפטו. חברת Merieux, מובילה גלובלית בשירותי בטיחות ואיכות במזון, ידועה ברכישותיה של מעבדות אחרות וטכנולוגיות חדשות.
  • ענקית המזון הסינית COFCO: חברת המזון הממשלתית הגדולה בסין חתמה על מזכר הבנות והצהרת כוונות להוצאה לפועל של פרויקט משותף, במסגרתו תותאם הטכנולוגיה של אינספקטו לצרכי ניטור הרעלים במזון של COFCO.

 

זכייה בתחרויות, פרסים ומענקים בינלאומיים

מאז היווסדה בשנת 2016 זכתה אינספקטו במגוון פרסים ומענקים בינלאומיים, ביניהם:

  • מענק תנופה מטעם רשות החדשנות
  • מקום ראשון בתחרות האו"ם לחברות סטארט-אפ בתחום הקיימות (UNECE)
  • זכייה בפרס כספי בתחרות חדשנות של מחוז גוונז'ו בסין
  • מענק כספי מהאיחוד האירופי במסגרת תוכנית Horizon 2020.

 

השתתפות באקסלרטורים יוקרתיים בארץ ובחו"ל

החברה השתתפה במספר אקסלרטורים משמעותיים, ביניהם תוכנית MassChallenge ישראל, תוכנית Impact 8200 (השייכת לעמותת בוגרי 8200), והייתה החברה הישראלית הראשונה להתקבל לתוכנית ההאצה של דלויט איטליה, אשר כללה את ההשקעות משתי חברות מזון מובילות באיטליה וגוף ההשקעות האיטלקי דיג'יטל מג'יקס הנסחר בבורסה.

צוות ברמה עולמית

צוות החברה כולל מומחים בעלי שם עולמי מהארץ ומארה"ב בתחום הכימיה והננו חלקיקים, פיזיקה, מנהל עסקים ופיתוח עסקי. בין יועצי החברה הבולטים היא ד"ר לילי הא מאוניברסיטת מסצ'וסטס, ארה"ב – מומחית בעלת שם עולמי בתחום הבטיחות במזון ופיתוח כלים אופטיים לזיהוי רעלים במזון. כחלק מעבודת המחקר שלה ד"ר הא משתפת פעולה עם חברות ענק בתחום המזון ובתחום הכלים האנליטיים.

פיצ'

פיצ'

הרעיון

נכון להיום, 1 מכל 10 אנשים מועדים להיות חולים כתוצאה מאכילת מזהמים במזון, כאשר נשים בהריון וילדים קטנים נמצאים ברמת הסיכון הגבוהה ביותר. ע"פ נתונים שפרסם איגוד הבריאות העולמי בחודש אפריל השנה, 40% מהחולים הם ילדים מתחת לגיל 5.

 (WHO report, 2019)

 

 

סיבה עיקרית לסטטיסטיקה העגומה, היא שתעשיית המזון כולה, מהחקלאי ועד לצרכן, נשענת על טכנולוגיה בת 50 שנה לצורך בדיקת מזהמים, שאינה מאפשרת לבצע בדיקות תדירות מדי יום. לתעשיית המזון קיים אינטרסט מובהק לבצע בדיקות רבות ככל הניתן, היות ופספוס אחד עלול להוביל להחזר מוצר מהמדפים ופרסום שלילי, שיגררו הפסדים של עשרות מיליוני דולרים והריסת המותג. 

 

 

הצורך

על מנת לזהות רעלים במזון, הטכנולוגיה צריכה לזהות שאריות של חומרים אורגניים ברמות ריכוז נמוכות ביותר (רמות ריכוז הנקראות PPB, Parts Per Billion) – פעולה מורכבת ויקרה שאורכת זמן רב. הטכנולוגיה לאיתור רעלנים הקיימת כיום (HPLC/LCMS), עליה מסתמכות תעשיות המזון והחקלאות, היא מכשור מיושן שניתן להפעיל רק במעבדות מוסמכות ובידי אנשי מקצוע. עלות הבדיקה, והזמן שעובר עד לקבלת תשובה, מגבילים את חברות המזון למספר מועט של בדיקות. בדיקות אלו אינן מאפשרות קבלת החלטות מיידית וביצוע מספר רב של בדיקות לאבטחת איכות, ומחייבות את יצרניות המזון לבחור בין אחסון תוצרת למשך זמן רב ויקר לבין שחרור מזון לשוק ללא תוצאות בדיקות מעבדה ומותירות את היצרניות עם סיכון מאירועי בטיחות במזון ו-recall.

 

הפתרון

INSPECTO מפתחת מכשיר לאיתור רעלנים במזון ללא תלות במעבדה חיצונית ובמהירות משמעותית בהשוואה לפתרונות הקיימים בשוק. החברה פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך המאפשרת ביצוע בדיקות בטיחות מזון, אותן יוכל לבצע היצרן עצמאית בשטח המפעל ולקבל תוצאות תוך זמן קצר. הבדיקה מתבססת על שיטות ספקטרליות וננו-חלקיקים המאפשרים זיהוי וכימות של רעלנים ברמות ריכוז נמוכות ביותר ובהתאם לדרישות הרגולטור. חזון החברה הנו הורדת רמת התחלואה הנובעת מזיהומים במזון.

כך זה יראה (להמחשה בלבד - מוצר דור 2):

הטכנולוגיה

הפיתוח של אינספקטו מבוסס על שילוב של שתי טכנולוגיות: ספקטרוסקופיית רמאן וSERS (Surface Enhances Raman Spectroscopy). 

ספקטרוסקופיית רמאן היא שיטה אופטית ידועה שבאמצעותה ניתן לזהות, באופן ספציפי, ולכמת מולקולות. אולם, שיטה זו לבדה אינה מתאימה לזיהוי של ריכוזים נמוכים ביותר, כפי שנדרש על ידי הרגולטורים ברחבי העולם בנוגע לרעלנים במזון (ריכוזי PPB, יחידות למיליארד). על מנת לזהות רעלנים בריכוזים נמוכים, פיתחה אינספקטו שיטה להגביר את הסיגנל של הרעלנים ובכך להפוך אותם נראים לרמאן. שיטה זו של הגברת סינגל נקראת SERS ולמרות שהיא ידועה לאוניברסיטאות המחקר, אינספקטו היא הראשונה שעושה בשיטה זו שימוש מותאם לרעלנים ספציפיים שמטרידים את תעשיית המזון ובאופן שניתן למסחור והוצאה מחוץ למעבדה.

 

 

השימוש הייחודי והספציפי של אינספקטו בננו חלקיקים (הSERS בנוי מננו חלקיקי מתכת) הוא הבסיס לחדשנות ולהגנה הפטנטית של החברה. ככל שהחברה תרחיב את יכולת הזיהוי שלה לעוד רעלנים שמטרידים את התעשייה, כך תורחב ההגנה הפטנטית.

נכון להיום, החברה פיתחה יכולת לזיהוי רעלן בשם אקרילאמיד במוצרי מזון. אקרילמיד הוא תרכובת כימית רעילה, הנוצרת במזונות עמילניים כאשר הם אפויים, מטוגנים או נצלים בטמפרטורות גבוהות (120 ° -150 מעלות צלזיוס).

 

 

חברת אינספקטו היא הראשונה להצליח לפתח ננו-חלקיקים ו"מתכון" (פרוטוקול) לשימוש תעשייתי, בעזרת חוקרת מובילה בתחום, ד"ר לילי הא מאוניברסיטת UMASS, והיום מפתחת החברה את המוצר הראשון (Gen 1) לשימוש במעבדות. המוצר מתמקד בהצלחת הפיתוח של אינספקטו – היכולת לזהות ולכמת רעלים באופן מידי לאחר הכנת הדגימה לבדיקה. בשפה המקצועית נקרא מוצר כזה "Kit" בו מספקת החברה את כל החומרים (ממסים, ננו-חלקיקים, וספקטרומטר) הדרושים לביצוע הבדיקה.

באפריל 2020, אושר לחברה מענק ממשלתי לפיתוח מערכת Gen 2 שתבצע את הבדיקה כולה בצורה אוטומטית. במוצר זה, המשתמש יכניס דגימה לקפסולה שבתוכה ממסים שיכינו את הדגימה לבדיקה. לאחר מכן תתערבב הדגימה עם הננו-חלקיקים של אינספקטו ובתחנה האחרונה תימדד התערובת ע"י הספקטרומטר. פיתוח זה יאפשר פריסה של המוצר לאורך כל שרשרת הייצור של תעשיית המזון והגדלת כמות הבדיקות שנעשית.

 

DATA

ניתוחי מידע על בסיס מיקום, תוצרת, עונה מקור חומרי הגלם ועוד, שיאפשרו לחברות המזון לנהל טוב יותר את שרשרת הספקים והייצור ולשרת ככלי פרסומי לצרכן (קיים כבר היום, כולל בסיס הנתונים בענן מהבדיקות שהחברה עושה במעבדה).

 

מידע ישיר מהבדיקה

מכשור המעבדה הקונבנציונאלי (HPLC/LCMC) לא מספק מידע של "יש/אין מזהם" וגם לא "כמה יש". המכשור פולט סדרת פיקים של גרפים, אותם מפענח הטכנאי שמפעיל את המכשור. באינספקטו, התרגום הזה נעשה באופן מיידי מהגרף של הספקטרומטר לממשק (האפליקציה) ומאפשר למשתמש לקבל החלטה מיידית, למשל - האם אפשר להמשיך ולארוז עכשיו את המוצר או האם לעצור וליידע את מנהל המפעל.

מידע רב נאסף בזמן שמתבצעת הבדיקה, כמו סוג המזון, סוג הרעלן, זמן הבדיקה, מיקום הבדיקה, מספר batch, מקור ה batch ועוד. איסוף המידע מאפשר לחברה לבצע בהמשך ניתוח נתונים.

 

ניתוח נתונים וביג דאטה

כשאינספקטו תגיע למסה של נתונים, תוכל החברה להציע מספר שירותים מתקדמים -

 

  1. לקוחות החברה יוכלו לקבל ניתוח של רעלנים לפי מיקום, זמן בשנה, מקור חומרי הגלם וכו', על מנת לשפר ולייעל את האופרציה ולמזער חשיפה לרעלנים.
  2. פלטפורמות אחרות יוכלו לקבל גישה למידע של החברה דרך API, כדי שאלו יוכלו להשתמש בו תמורת תשלום. לדוגמא, חברות רבות שבודקות היום את רמת הטריות של המוצרים כבר פנו אל חברה כדי לעשות אינטגרציה עם המידע הקיים (הטכנולוגיה שלהם לא מסוגלת לזהות חומרים ברמות ריכוז נמוכות).

 

 

אינספקטו במדיה

 

 

 

 

 

הצוות

הצוות

אבנר אבידן
מנכ"ל, שותף מייסד ודירקטור
ביוגרפיה
תואר MA במנהל עסקים מאוניברסיטת Monash, אוסטרליה, עבד כמנהל פרויקטים ומאוחר יותר כיועץ בחברת אחזקה זרה ולפני כן בתפקידי מפתח בארץ ובחו"ל בחברות טכנולוגיה כ-place Better ו 888 Holdings. בתפקידיו תמיד משמר אבנר ראייה מפוקחת עם צרכי החברה בזמן אמת יחד עם חתירה מתמדת ליישום חזון החברה ויעדי צמיחה.

  • מייסד
  • דירקטור
יאיר מונטה
סמנכ"ל פיתוח עסקי, שותף מייסד ודירקטור
ביוגרפיה
תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת ת"א. יזם עם 15 שנות ניסיון, תחילה כמייסד ומנכ"ל של חברת שירותים B2B וB2C בתחום הפסיכולוגי והדידקטי ובשנים האחרונות בחברת אינספקטו. יאיר מעורב בכל היבטי החברה, לרבות פיתוח עסקי ותכנון פיננסי.

  • מייסד
  • דירקטור
ד"ר ליאור אליגל
סמנכ"ל טכנולוגיות
ביוגרפיה
דוקטור לפיזיקה מאוניברסיטת Kings College , אנגליה. מנהל את היבטי ה R&D ופיתוח המוצר באינסקפטו לרבות צדדיו הפיזיקליים, כימיים והנדסיים. בעל רקע עשיר בניהול פרויקטים של מחקר ופיתוח והנדסת מערכות בחברות טכנולוגיות מובילות, דוגמת Nova ועוד.

  • עובד מפתח
ד"ר יגאל גוזלן
חבר בדירקטוריון הייעוץ המדעי
ביוגרפיה
דוקטור לכימיה מאוניברסיטת תל אביב. חוקר, יועץ ומרצה בעל שם עולמי בתחום הכימיה האנליטית. בעל רקע עשיר כחוקר בכיר בחברות כ כימיקלים לישראל, TAMI (התמחות במחקר ופיתוח) וטבע. באינספקטו, יגאל מלווה את הצוות הכימי באופן שותף ומשב תובנות מהידע והניסיון שלו לצד עבודת מעשית במעבדת החברה.

  • יועץ
ד"ר לילי הא
יועצת
ביוגרפיה
דוקטור למדעי המזון עם התמחות בכימיה, ספקטרוסקופיה וננוטכנולוגיה וחוקרת חברת סגל באוניברסיטת מסצ‘וסטס, ארה"ב. ד"ר הא מומחית בעלת שם עולמי בתחום הבטיחות במזון ופיתוח כלים אופטיים לזיהוי רעלים במזון. כחלק מעבודת המחקר שלה ד"R הא משתפת פעולה עם חברות ענק בתחום המזון ובתחום הכלים האנליטיית. באינספקטו משמשת ד"ר הא כיועצת מדעית לקשירת רעלני מזון לננו חלקיקים ומנהלת צוות חוקרים בפועל באוניברסיטה לטובת אינספקטו.

  • דירקטור
  • יועץ

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו