liberDi

liberDi פיתחה מרכז דיאליזה דיגיטלי מבוסס ענן מאובטח, המפעיל מערכת דיאליזה ניידת, המאפשרת למטופלים לבצע דיאליזה באופן עצמאי, אוטומטי ובטוח, בכל זמן ומכל מקום, מפחיתה משמעותית את זמני הטיפול ומשפרת את איכות חיי המטופל.

0% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: חזקיה צורי
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
תוכנה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

דיאליזה ניידת חכמה - פתרון משנה חיים עבור מיליוני אנשים בעלי כשל כלייתי הזקוקים לדיאליזה

liberDi פיתחה מערכת דיאליזה ניידת ואוטומטית, המאפשרת לחולים עם אי ספיקת כליות לבצע טיפול דיאליזה באופן עצמאי, בכל מקום ובכל זמן. הטכנולוגיה המהפכנית של liberDi משפרת באופן משמעותי את איכות חייהם של החולים, הנאלצים כיום, לרוב, להגיע 3 פעמים בשבוע למרכזי דיאליזה ולעבור טיפול מייגע של כ- 4 שעות בכל פעם. באמצעות טכנולוגיה חדשנית, מוגנת בפטנט, liberDi משפרת משמעותית את איכות הטיפולים הביתיים בדיאליזה—מיועדת להפחית את כמות הזיהומים אצל מטופלים ומאפשרת שמירה על שגרת חיים רגילה, דבר המעודד יותר מטופלים לעבור לטיפול מחוץ למרכזי דיאליזה.   

 

 

 

מהפכת ה Digital Health בתחום הנפרולוגיה - מרכז דיאליזה דיגיטלי מבוסס ענן מאובטח

באמצעות פלטפורמה חדשנית ממוחשבת חכמה, liberDi מקימה מרכז דיאליזה דיגיטלי המורכב מרופאים ומטופלים היכולים להעניק ולקבל טיפול מותאם אישית, מכל מקום בעולם. המידע עובר דרך ענן מאובטח, מעובד ומופץ אוטומטית למרפאות, בהן נעשה ניטור אקטיבי על ידי רופאים ואחיות.

מודל עסקי מנצח: תועלת כלכלית למטופלים, למטפלים ולמערכות הבריאות

מרכז הדיאליזה הדיגיטלי של liberDi עתיד לחולל מהפכה כלכלית בשוק טיפולי הדיאליזה באמצעות חסכון משמעותי עבור מערכות הבריאות המעניקות שירותי דיאליזה וחברות הביטוח.  מודל זה מאפשר למטפלים מתן טיפול ליותר מטופלים באמצעות מערכת ממוחשבת נוחה ואוטומטית. בנוסף, המודל מאפשר למטופלים לשמור על שגרת חייהם התעסוקתית בשל ירידה משמעותית בזמן הטיפול.

פיתוח בגיבוי אתר המחקר של הטכניון וחממות טכנולוגיה מהמובילות בישראל

חברת liberDi הוקמה בשיתוף עם מוסד הטכניון למחקר ופיתוח (TRDF) וחממת Trendlines Medical – המתמחה בהשקעות בתחומי המכשור הרפואי — לצד מימון משקיעים פרטיים מנוסים (angle investors), קרן Arbelon Holdings Ltd. ו-Rimoni Industries, המתמחות בהשקעות בחברות מדיקל וניהולן.

זכייה במענקים מטעם רשות החדשנות והאיחוד האירופי – Horizon 2020

החברה קיבלה מענקי מו"פ מטעם רשות החדשנות בישראל, ובנוסף זכתה במענק היוקרתי Horizon 2020 European Union Funding for Research & Innovation  מטעם ה-European Commission, המוענק לחברות המפגינות מצוינות מדעית ומחוללות מהפכה בתעשייתן.

ניסויים קליניים מוצלחים בשיתוף קופ"ח כללית

liberDi בצעה ניסויים קליניים מוצלחים בשיתוף עם "כללית שירותי בריאות", אשר נערכו בבתי החולים שלהם בישראל. כעת המערכת נמצאת בבחינת שלבים מתקדמים לקראת קבלה של אישור FDA, מה שיאפשר לחברה להתחיל בקרוב פעילות מסחרית בקנה מידה רחב.

זכייה במקום הראשון בתחרות יוקרתית לסטארט-אפים בתחום הטכנולוגיה הרפואית

liberDi זכתה במקום הראשון בתחרות 100k MedTech Startup Contest מטעם כתב העת mHealth, הסוקר טכנולוגיות רפואיות חדשניות ופורצות דרך בעולם הטלרפואה, בתמיכת חברת Medimor והמרכז רפואי ע"ש ברוך פדה, פוריה. הזכייה בתחרות כללה גם פרס כספי משמעותי לחברה.

צוות של מיטב המומחים בתחומי הרפואה וההנדסה הרפואית

 liberDi הוקמה על ידי צוות חזק של מדענים ומהנדסים בעלי שם עולמי וניסיון רב בתחומם. לחברה ועדת ייעוץ מדעי המורכבת מרופאים מומחים במחלות כליה ופרופסורים בעלי עמדות בכירות באקדמיה, בארגוני דיאליזה בינלאומיים ובמחלקות דיאליזה של בתי חולים מובילים בארץ ובעולם.

פיצ'

פיצ'

הרעיון

מעל ל-10% מהאוכלוסייה הכללית סובלת ממחלת כליות כרונית, אשר יכולה להוביל לכשל כלייתי המאופיין בכך שהגוף אינו מסוגל לסלק פסולת, רעלים ועודפי נוזלים ממחזור הדם. במצבים של כשל כלייתי כרוני, נדרשת הדיאליזה כטיפול מאריך חיים, המחליפה את תפקוד הכליות עד שתתאפשר השתלת כליה.

כיום, הטיפול בדיאליזה מתבצע לרוב במרכזי דיאליזה ייעודיים או במחלקות מיוחדות לדיאליזה בבתי חולים. על החולה להגיע למרכז הדיאליזה שלוש פעמים בשבוע, כאשר כל טיפול דיאליזה אורך 3-5 שעות, וברוב הפעמים מלווה בתופעות לוואי קשות, כגון התעלפויות, עייפות, בחילות והקאות. עקב כך, מטופלים רבים מרגישים כי הטיפולים משתלטים על חייהם ומפריעים לניהול שגרה יומיומית.

בניגוד להמו-דיאליזה (דיאליזה של הדם), המבוצעת לרוב במרכזי דיאליזה, דיאליזה פריטוניאלית (המתרחשת בחלל הצפק) מתבצעת בבית, במחיר נמוך יותר ומלווה בפחות תופעות לוואי כך שסך הכול, מאפשרת שיפור באיכות חיי המטופל. באמצעות דיאליזה ביתית, שביעות הרצון הכללית של המטופלים ותחושתם לגבי המשך הטיפול צפויה להשתפר. עם זאת, רק 12% מהאנשים הזקוקים לדיאליזה בוחרים בטיפול ביתי. כיום, דיאליזה פריטונאלית בבית דורשת סביבה סטרילית, מאחר והסיכון השכיח ביותר בטיפול זה הינו זיהום בחלל הבטן. הטיפול באמצעות דיאליזה פריטונאלית בבית, כולל בד"כ  שימוש במכשור מסורבל, דורש זמן רב להכנה ותפעול, ואינו כולל ליווי ומעקב מקצועי צמוד מיטבי, כך שמטופלים עשויים להיות מועדים יותר לסיבוכים.

יתר על כן, מגמת מעבר טיפולים רפואיים ומעקב קליני לממשקים דיגיטליים ולבית המטופל בסביבתו הנוחה והבטוחה, בפרט לאחר מגפת הקורונה—בה חולים כרוניים היו מוגבלים לבתיהם עקב חשש מהדבקה —צוברת תאוצה בשנים האחרונות. שוק טיפולי הדיאליזה לא חווה חידושים משמעותיים בשיטות הטיפול מזה 30 שנה—מסרבים להישאר מאחור.

 

 

הפתרון

liberDi משנה את כללי המשחק בשוק הדיאליזה העולמי באמצעות ה-Digital Dialysis Clinic, אשר מפעילה מכשיר דיאליזה נייד הניתן לשימוש בכל מקום ובכל זמן, ופלטפורמה חכמה לניהול מטופלים. המערכת הממוחשבת מבצעת מעקב רציף אחר התקדמות הטיפול הביתי על ידי צוות רפואי מקצועי, ומכשיר הדיאליזה הידידותי למשתמש נועד להפחית זיהומים ולעודד את המשך הטיפול בקרב החולים. כך, ה-Digital Dialysis Clinic עתיד לשפר את איכות החיים ואיכות הטיפול הביתי של אנשים הזקוקים לדיאליזה. זו מאפשרת לראשונה למטופלים לחיות חיים מלאים ואקטיביים, ובו בזמן מוזילה באופן משמעותי עלויות עבור גופי הבריאות ומרכזי דיאליזה ברחבי העולם.

הטכנולוגיה

מערכת הדיאליזה האוטומטית והניידת של liberDi מאפשרת ליותר אנשים להנות מיתרונות הטיפול בדיאליזה פריטוניאלית.

מערכת ה-Digital Dialysis Clinic מורכבת מ:

1. מכשיר דיאליזה נייד עם מחסנית ייעודית לשימוש חד פעמי

2. פורטל למעקב דיגיטלי ומיטוב הטיפול

הפלטפורמה הממוחשבת מבוססת ענן, מחברת את המטופל לצוות הרפואי ואנשי מקצוע המבצעים ניטור מתמשך אחר רצף הטיפול לשם מניעת סיבוכים. הפורטל למעקב דיגיטלי שולח התראות בזמן אמת למטופל ולרופא המטפל / צוות רפואי. זה אף מתחבר למכשירים כגון מוניטורים של לחץ דם או משקל דיגיטלי על מנת שחילוף המידע יתבצע ביעילות.

מכשיר הדיאליזה הנייד, ה-Intelligent Dialysis Assistant (IDA), מבצע דיאליזה פריטונאלית (בחלל הבטן), ובניגוד להמו-דיאליזה האורכת שעות, כל תהליך החלפת הנוזלים בחלל הבטן לוקח כ-20 דקות בלבד מההתחלה ועד הסיום.

איך זה עובד בחמישה צעדים:

  1. שטיפת ידיים ואיסוף מוצרי הדיאליזה
  2. הכנסת המחסנית החד פעמית למכשיר IDAוהנחת הצינורות
  3. סגירת המכסה
  4. הכנסת הקטטר
  5. לחיצה על כפתור "הפעל"

 

טכנולוגיה מונעת זיהומים של ה-IDA

  • חיבור צינורות אוטומטי מפחית חשש מטעויות חיבור העלולות לגרום לזיהומים.
  • חיטוי בעת חיבור הצנרת מסיר את החשש מזיהום בשל שימוש לא נכון.
  • גילוי אוטומטי של צפקת (פריטוניטיס)  מאפשר טיפול מונע סיבוכים

 

 

הצוות

הצוות

חזקיה צורי
מייסד ומנכ"ל
ביוגרפיה
בעל תואר ראשון בהנדסת מכונות מהטכניון ותואר שני בניהול מאוניברסיטת NYU בניו יורק - Tandon School of Engineering. לצורי יותר מ- 20 שנות ניסיון במו"פ ועסקים בינלאומיים, והחזיק בעמדות ניהול בכירות בחברות: PV Nanocell , D Medical Industries, MCS, Mentorwave ו Power Paper. צורי הוא מנהל בכיר במיזמי מכשור רפואי וביוטכנולוגיה, ובעל רקע חזק בטכנולוגיה, כמו גם בניהול - שילוב אשר עושה אותו מתאים במיוחד להובלת מיזמים טכנולוגיים. לצורי רקורד מוכח ביצירת שיתופי פעולה אסטרטגיים בינלאומיים, תכנון וביצוע אסטרטגיים, הבאת מוצרים חדשים לשוק, ביצוע פרויקטים מו"פ רב תחומיים וגיוס כספים לחברות.

  • מייסד
ד"ר ויקטור פרחוויקי
יועץ רפואי
ביוגרפיה
ראש המחלקה לנפרולוגיה ויתר לחץ דם, המרכז הרפואי כרמל. נשיא האיגוד הישראלי לנפרולוגיה וליתר לחץ דם. ניסיון של למעלה מ -20 שנה כמומחה לנפרולוגיה ויתר לחץ דם. ד"ר פרחוויקי החל את הכשרתו בפקולטה לרפואה פנימית בבואנוס איירס, ארגנטינה. הוא השלים את הכשרתו הרפואית במחלקה לנפרולוגיה ולחץ דם במרכז הרפואי כרמל, המסונף לביה"ס לרפואה של הטכניון, ומשמש כיום כראש המחלקה. תחומי העיסוק העיקריים שלו מתמקדים במחקר רפואי וקליני של דיאליזה, הן המו-דיאליזה והן דיאליזה פריטונאלית. ד"ר פרחוויקי הוא נשיא האיגוד הישראלי לנפרולוגיה וליתר לחץ דם, העוסק בסוגיות של בריאות הציבור בישראל.

  • יועץ
פרופ‘ אברי שניאק
יועץ רפואי
ביוגרפיה
ראש המכון לנפרולוגיה, מרכז רפואי רבין (בתי חולים בילינסון והשרון), פתח תקווה, ישראל; 30 שנות ניסיון קליני ומחקר בתחום הנפרולוגיה בכלל ודיאליזה פריטונאלית בפרט. פרופ‘ אברי שניאק הוא חוקר בעל שם עולמי בנפרולוגיה, אשר כיהן בעבר כראש המחלקה לנפרולוגיה במרכז רפואי רבין ובאוניברסיטת תל אביב. הוא בעל ניסיון קליני ומחקרי נרחב בתחום הנפרולוגיה בכלל, ובדיאליזה פריטונאלית בפרט, וכתב ביותר מ-100 פרסומים. הוא כיהן כיו"ר ועדת הדיאליזה הישראלית. בשנת 2018 הוענק לו פרס על תרומתו למחקר בנפרולוגיה על ידי האיגוד הישראלי לנפרולוגיה.

  • יועץ
פרופ‘ אדווינה בראון
יועצת רפואית
ביוגרפיה
ראש מחלקת דיאליזה פריטונאלית ב- Imperial College Kidney and Transplant Centre, בבית החולים Hammersmith שבלונדון. מתאמת בשיתוף של האקדמיה לדיאליזה פריטוניאלית בבריטניה. ערכה מחקר מקיף על תוצאות הטיפול בדיאליזה אצל מטופלים מבוגרים. יו"ר ועדת ההנחיות באגודה הבינלאומית לדיאליזה פריטונאלית. פרופ‘ בראון היא מומחית לנפרולוגיה קלינית בעלת שם עולמי בדיאליזה פריטונאלית (PD). כיום היא מכהנת כיו"ר ועדת ההנחיות הקלינית (CGC) של האגודה הבינלאומית לדיאליזה פריטונאלית, ראש תוכנית ה-PD בבית החולים Hammersmith בלונדון (כיום עם 150 חולים) ובעלת תואר פרופסור של כבוד לרפואת כליות מהאימפריאל קולג‘ בלונדון. שימשה כחוקרת ראשית של מחקרים מרכזיים העוסקים בדיאליזה פריטוניאלית, כולל ה- European APD Outcome Study (EAPOS), ויזמה את הפיתוח של דיאליזה פריטוניאלית ביתית עם סיוע (assisted PD) בבריטניה. פרופ‘ בראון היא יוזמת וחברת סגל של האקדמיה לדיאליזה פריטוניאלית בבריטניה מאז הקמתה בשנת 2000. היא פרסמה יותר מ -150 מאמרים ומספר רב של ספרים, כולל "מדריך אוקספורד לדיאליזה" (כיום במהדורה הרביעית).

  • יועץ
קרול ניובאוור
יו"ר הדריקטוריון
ביוגרפיה
עם ניסיון ניהולי של מעל 30 שנה בקבוצת B. Braun Group, ותפקיד המנכ"ל ב-B. Braun North America, ביובאוור היום מכהן כיועץ בכיר לחברת Water Street Healthcare Partners LLP בשיקגו. הוא חולל שינויים מהותיים בתעשיית שירותי הבריאות כחבר בבורד של AdvaMed וארגונים נוספים בתחום, שעבורם קיבל פרסים רבים.

  • יו''ר הדירקטוריון
חגי כהן
CFO
ביוגרפיה
רואה חשבון מוסמך, עם מעל ל-20 שנות ניסיון בתקפידי CFO וייעוץ כלכלי בחברות שונות בתחומי הטכנולוגיה ומד-טק. בעל תארי L.L.B ו-B.B במנהל עסקים

  • עובד מפתח

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו