Mariculture Systems

הדור הבא של החקלאות הימית

מערכת טכנולוגית מתקדמת לחקלאות ימית בים פתוח, בהיקף ייצור גדול ובעלת עמידות בסערות קשות. סביב אסדה צפה תלויים כלובי דגים המתאימים לגידול מגוון סוגי דגים. בעת סערה מורדים הכלובים לעומק הים, ומאפשרים בכך לדגים להמשיך את התנהגותם הטבעית.

0% מיעד הגיוס

34

יחידות נותרו

$25,000

השקעה מינימלית

14

ימים נותרו
שתפו
מפרסם: ירון בר-טל
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מזון וחקלאות

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) פרסם התראה חריפה בנוגע למחסור העולמי הגדל במקורות מזון.

מדינות העולם מחפשות בדחיפות פתרונות לביטחון תזונתי, ועצמאות תזונתית הופכת להכרחית לא פחות מעצמאות אנרגטית. חברות ענק בעולם בתחום גידול הדגים מחפשות פתרונות למערכות שיאפשרו להן להגדיל, ולייעל את היקפי הגידול, כאשר פתרונות ים פתוח הם העתיד.

בטחון תזונתי ושיפור יכולת ההזנה העצמית למדינה מקבלים משנה תוקף עקב אירועי מאקרו בעולם, ביניהם מלחמת רוסיה אוקראינה, הסתת יצוא דגים טורקיים מאירופה לארה"ב, ועוד. גם טורקיה, אחת מספקיות הדגים העיקריות לישראל, הטילה לאחרונה חרם על יצוא לישראל, שהשפיע באופן ישיר על מחירי הדגים ועל מקבלי ההחלטות בתחום.

דגים הינם מקור מוכח של חלבון איכותי ובריא מן החי. לאור זאת, ניתן לראות האצה משמעותית וכלל עולמית והשקעות בתחומים השונים של חקלאות ימית, פרוטאין מן הים, צפוי להיות אחד הפתרונות המובילים להתמודדות עם המחסור העולמי במשאבי מזון.

 

העולם מתמודד עם ביקוש שנתי הולך וגובר, עם קצב גידול בביקוש של יותר מ-7 מיליון טון דגים בשנה בשוק של מעל מאה מליון טון שנתי. עם זאת, הטכנולוגיות הנפוצות כיום של גידול דגים במים הקרובים לחוף, או ביבשה באמצעות בריכות דגים, אינן מסוגלות לענות על הביקוש הגובר.

בהתאם לכך, אחד הפתרונות העיקריים המסתמנים הוא העברה של החקלאות הימית לכיוון הים הפתוח, שם אין מגבלת מקום. 

המעבר מחקלאות ימית קרובה לחוף לחקלאות ימית רחוקה מהחוף עולה באופן הולך וגובר בכנסים ובמאמרים בעיתונות מקצועית. כמו כן, מספר חברות ענק בתחום הגדירו את ה OFFSHORE כמנוע הצמיחה הבא שלהם.

 

כיום, הפיתוח המוביל שיכול לתמוך גידול דגים בים הפתוח בקנה מידה רחב הוא CORALIS של חברת Mariculture Systems.

CORALIS: מערכת מתקדמת, לגידול דגים בים הפתוח בהיקפי ייצור גדולים

מאפיינים עיקריים:

• הפלטפורמה מבוססת על אסדה צפה, שיכולה לעמוד בתנאי מזג אויר קיצוניים, הכוללים גלים בגובה של עד 17 מ'

• היקף ייצור שנתי גדול במיוחד  של 7,000 – 10,000 טון דגים/שנה

• פעולה רציפה 365/7/24

• מערכות אוטומטיות לבקרה וניטור מבוססות בינה מלאכותי (AI)  לגידול הדגים באופן מיטבי, בריא וטעים

• לחברה מספר פטנטים שהתקבלו במעל 35 מדינות.

• לאחר קבלת רישיון ממדינה, ניתן באופן קל להתקין מערכות נוספות באותו איזור וליצור מקבץ מערכות תפעולי גדול ויעיל.

 

 

טכנולוגיה מתקדמת המחוללת מהפכה בתעשיית החקלאות הימית

Mariculture Systems פיתחה את COARLIS – פלטפורמה טכנולוגית מתקדמת ופורצת דרך בתחום החקלאות הימית, המאפשרת לגדל דגי מאכל בהיקפים גדולים במיוחד, בים הפתוח.

 COARLIS מתוכננת לפעול גם בתנאי מזג אויר סוערים במיוחד, עם גלים בגובה של עד 17 מטרים, רוחות עזות וזרמים חזקים.

המערכת בנויה מאסדה צפה שמסביבה תלוי בית כלובים אוניברסאלי בו מותקנים כלובי הדגים. בית הכלובים תלוי מהאסדה באמצעות שרשראות. במהלך סערות וגלים גבוהים, משקיעים את כלובי הדגים לעומק של 30 מטר מתחת לפני הים ומאפשרים לדגים לצלול מתחת לשכבות הים הסוערות, באופן המדמה את התנהגותם הטבעית בזמן סערה. יכולת זו מאפשרת פעילות רציפה לכל אורך השנה והגדלה משמעותית בתפוקת הדגים, תוך מזעור ההשפעה הסביבתית. בנוסף, השימוש בבינה מלאכותית (AI) מייעל את גידול הדגים, שומר על בריאותם ,מצמצם בהוצאות וממקסם תשואות. פלטפורמה חדשנית זו מציעה פתרון בר קיימא לגידול דגים בקנה מידה גדול, באופן שיוכל לתת מענה אמיתי לביקוש העולמי הגדל לדגי מאכל.

 

 

פטנטים מאושרים ביותר מ 35 מדינות

הטכנולוגיה הייחודית של החברה מוגנת על ידי מספר פטנטים המאושרים כבר בלמעלה מ-35 מדינות, וביניהן ארה"ב, איטליה, פורטוגל, טורקיה, גרמניה, יוון, נורבגיה, צרפת, מקסיקו, אוסטרליה, סין, ישראל ועוד.

 

יעילות תפעולית, רווחיות גבוהה וסקיילביליות

בתכנון פלטפורמת CORALIS החברה שמה דגש רב לשימוש ביכולות חדשניות להגדלת יעילות תפעולית. יעילות זו, בצירוף כמות הדגים הגדולה באופן יוצא דופן,  מתרגמת לרווחיות גבוה של כל מתקן, ולכן גם החזר ההשקעה (ROI) צפוי להיות מהיר.

ניתן בקלות לשכפל את המתקן וליצור צבר של כמה פלטפורמות בסמיכות. מקבץ זה יאפשר אופטימיזציה משאבים נוספת כדוגמת אוניית שירות, רציף תפעולי, כח אדם וכו, דבר שיגביר את היעילות התפעולית והרווחיות אף יותר.

 

הפלטפורמה פותחה בשיתוף עם חברות הנדסה ואחרות מובילות:

הפלטפורמה פותחה בשיתוף עם חברות הנדסה בינלאומיות מובילות:

A2Comמשרד קרואטי לתכנון אוניות ומבנים ימיים, בהובלת ד"ר דארקו פרנק.

SimFwd – משרד יווני מוביל לתכנון אוניות ומבנים ימיים בהובלת ד"ר וסיליס זגקאס

DanRaz הנדסה – משרד תכנון הנדסי ישראלי מוביל, המתמחה בתכנון מורכב וסימולציות ואנליזות נומריות ממוחשבות

Marin – חברה הולנדית מובילה לסימולציות ימיות.

Ecole Centrale de Nantes. צָרְפַת. מכון לבדיקות  אבי טיפוס של אוניות ומבנים ימיים בבריכת גלים, המדמה תנאי מזג אויר סוערים.

DNV – גוף סיווג המתמחה באימות ואישור צד ג' של ,תכנון ובניית כלי שיט ימיים.

Antares Maritime – חברה ישראלית, מתמחה בייצוג בעלי כלי שיט וכלים ימים אחרים, לאורך תהליך בניית הכלי. הם מובילים ומנהלים מכרזי מספנות ובניית תקציבי הפרוייקט, משתתפים בדיונים ובמשא ומתן ומפקחים על בניית הכלי.

 

צוות מקצועי ורב תחומי, המורכב כולו מקצינים בכירים יוצאי יחידות מיוחדות של חיל הים

Mariculture Systems הוקמה על ידי קצינים יוצאי יחידות מובחרות של חיל הים הישראלי, כולל מפקד שייטת 13 לשעבר, ובעלי תפקידים בחיל הים הישראלי, יוצאי יחידת הקומנדו הימי, ספינות טילים וספינות סיור. החברה מנוהלת ע"י צוות של אנשי מקצוע מנוסים בחקלאות ימים, בביולוגיה ימית, גידול דגים, הנדסה ימית, הנדסה רב תחומית, תפעול ימי, פיננסים ומימון פרויקטים, ביצוע פרויקטים גדולים, רגולציה ועוד. מייסד החברה, שי ברוש, תא"ל בדימוס, מביא מומחיות רבת ערך מתקופתו בחיל הים, מעברו כמנהל חוות דגים ומנסיונו בפיתוח תוכניות אבטחה לאסדות נפט. למנכ"ל, ירון בר-טל, רקע טכנולוגי עמוק, נסיון בייזום וביצוע פרויקטים רחבי היקף, לרבות פרויקטים לטיפול בשפכים והתפלה ברחבי העולם.

 

פוטנציאל שוק גבוה

Mariculture Systems מספקת מענה לצורך קריטי בשוק עצום של מאות מיליארדי דולרים בשנה, עם ביקוש גלובאלי הולך וגובר בהיקף של כ 7 מיליון טון דגים. 

דיג מסורתי וטכנולוגיות החקלאות הימית הקיימיות לא מסוגלים לספק את הביקוש הגובר. העברת החקלאות הימית לים הפתוח, בו אין מגבלות מקום, הנה לכל הדעות המקצועיות בענף, השלב הבא ושם נעוץ הפתרון.

 CORALIS היא כיום המערכת המובילה לחקלאות ימית ברת קיימא בים הפתוח, בשל היותה הפתרון ההנדסי המתקדם ביותר שמתאים לתנאי ים קשים תוך תפעול רציף.

ההתמקדות העסקית של החברה במדינות עם תעשיית חקלאות ימית מפותחת ותמיכה ממשלתית בחוות הדגים מבטיחה סביבת שוק נוחה להתרחבות וצמיחה.

פיצ'

פיצ'

הצורך

הביקוש העולמי לדגים גדל ב-7 מיליון טונות של דגים כל שנה. השיטות המסורתיות של דיג וגידול דגים לא יכולות לתת מענה לביקוש הגדל, מה שעלול ליצור מחסור בדגי מאכל, פגיעה במערכות האקולוגיות הימיות ואיום על הביטחון התזונתי של מדינות רבות.

לחקלאות ימית קונבנציונלית יש כמה מגבלות מרכזיות:

  • המים הרדודים הקרובים לחוף הם בדרך כלל מים יחסית עומדים, עם רמות חמצן מומס נמוכות הגורמות לירידה באיכות ובריאות הדגים.
  • המים העומדים עלולים ליצור סיכוני זיהום סביבתי.
  • כלובי דגים סמוכים לחוף הם מפגע אסתטי לתיירות ומגורים.
  • לא ניתן להציב כלובי דגים קונבנציונליים בים הפתוח מכיוון שהם אינם יכולים לעמוד בתנאי סערה.
  • טכנולוגיית RAS (Recirculating Aquaculture Systems ) היא טכנולוגיה אלטרנטיבית, שהולכת ומתפתחת המנסה ליצור  תנאי ים פתוח במיכלים יבשתיים. יישום טכנולוגיה זו כרוך בעלות השקעה ראשונית ועלויות תפעול גבוהות (OPEX ו- CAPEX) וצורכת משאבי קרקע משמעותיים.

 

 

הפתרון

עתיד החקלאות הימית: חוות תעשייתיות לגידול דגים הפועלות בים הפתוח.

דגים גדלים טוב יותר בים הפתוח:

• גדלים בסביבתם הטבעית.

• בים הפתוח איכות מים מעולה - דגים בריאים באיכות גבוהה.

• באוקיינוסים ובימים יש מרחב אינסופי לחקלאות ימית שניתן למקם בכל רחבי כדור הארץ.

• השפעות אקולוגיות זניחות. אולי אפילו השפעה חיובית עקב צמיחה של בית גידול טבעי.

 

האתגר העיקרי של חקלאות ימית בים פתוח הוא מזג האוויר:

• סופות, גלים, זרמים, רוחות וכו'.

• כלובי גידול קונבנציונליים אינם עומדים בתנאי ים קשים.

• התנהגותם הטבעית של הדגים היא לצלול לעומק בזמן סערה, מה שאינו מתאפשר בכלובים הרגילים.

 

Mariculture-Systems: העתיד של גידול דגים בר קיימא

מערכת CORALIS של מריקלצ'ר סיסטמס בנויה מאסדה צפה שמסביבה תלוי בית כלובים אוניברסאלי בו מותקנים כלובי דגים. ניתן בקלות להתאים את הכלובים לגידול דגים מסוגים שונים כגון דניס, לברק, סלמון, אינטיאס ואף טונה.

בית הכלובים תלוי מהאסדה באמצעות שרשראות במהלך סערות וגלים גבוהים, משקיעים את כלובי הדגים לעומק ומאפשרים לדגים לצלול מתחת לשכבות הים הסוערות, באופן המדמה את התנהגותם הטבעית של הדגים בטבע בזמן סערה. יכולת זו מאפשרת פעילות גידול רציפה לכל אורך השנה והגדלה משמעותית בתפוקת הדגים, תוך מזעור ההשפעה הסביבתית.

בנוסף, השימוש בבינה מלאכותית מאפשר לייעל את גידול הדגים, לשמור על בריאותם ,לצמצם בהוצאות ולמקסם תשואות. פלטפורמה חדשנית זו מציעה פתרון בר קיימא לגידול דגים בקנה מידה גדול, באופן שיוכל לתת מענה אמיתי למגדלי הדגים בעולם ולמדינות המקדמות את ערכי הביטחון והעצמאות התזונתית.

CORALIS צפויה להיות אחד הפתרונות העתידיים המובילים להתחדשות שיטות הגידול המסורתיות.

הבטחת ביטחון תזונתי באמצעות גידול דגים בר קיימא

בטחון תזונתי למדינה משמעותו שניתן לספק את צרכי המזון של אזרחיה. מלחמת אוקראינה הראתה לעולם שיתכן ויווצר חוסר בחיטה. באותו אופן טורקיה, שהינה אחת מספקיות הדגים העיקריות לישראל, הטילה לאחרונה חרם על יצוא לישראל, ושמשמעותו עלולה להיות פגיעה בביטחון התזונתי של ישראל בחלבון מן הים.

התקנת 3 פלטפורמות COARLIS מספקות מענה לבטחון התזונתי של ישראל בהיבט של דגים טריים.

פורטוגל ואיטליה יכולות אף לקלוט היקף של 10-20 מתקנים כל אחת לצריכה מקומית.

שרי החקלאות/ים/בטחון תזונתי במדינות רבות עמן נפגשנו הביעו את תמיכתם הבלתי מסוייגת בקידום הפרוייקטים בארצם.

בנוסף לביטחון התזונתי, הקמת מתקנים כאלו מאפשרת לבנות או להגדיל את התעשייה המקומית בתחום וליצור שרשרת ערך הכוללת – משרות רבות, מכוני רבייה לאספקת דגיגונים, מפעלי ייצור לאוכל לדגים, שירותי תעבורה ימית ויבשתית, אריזה, עיבוד, הפצה ועוד. גם פרטים אלו מהווים נדבך משמעותי בעידוד המדיני שאנו מקבלים בכל מדינה בה אנו מקדמים פעילות.

הקמת מתקני COARLIS בים הפתוח ממזערת את ההשפעה על מערכות אקולוגיות חופיות המושפעות לרעה מחוות דגים קונבנציונליות. ואנו צפופים  שאף יתרמו לפיתוח בתי גידול ביולוגיים ימיים טבעיים לזנים רבים של צומח וחי (כפי שקורה למשל סביב אוניות טבועות)

מבחינת התחממות גלובאלית, הקמת מתקני COARLIS תואמת את תפיסות מפעלי העתיד הירוקים שנועדה לסייע במניעת התחממות גלובאלית. טביעת הרגל הפחמנית (Carbon Foot Print), של גידול דגים קטנה עד פי עשר מגידול בקר. בנוסף, פלטפורמות COARLIS  מנצלות מקורות אנרגיה נקיים ומתחדשים, כמו פאנלים סולאריים ובעתיד אף ניצול אנרגית גלים להפעלת המערכת.

 

המוצר והטכנולוגיה

מערכת CORALIS של מריקלצ'ר סיסטמס בנויה מאסדה צפה שמסביבה תלוי בית כלובים אוניברסאלי בו מותקנים כלובי דגים. ניתן בקלות להתאים את הכלובים לגידול דגים מסוגים שונים כגון דניס, לברק, סלמון, אינטיאס ואף טונה.

בית הכלובים תלוי מהאסדה באמצעות שרשראות. במהלך סערות וגלים גבוהים, משקיעים את כלובי הדגים לעומק ומאפשרים לדגים לצלול מתחת לשכבות הים הסוערות, באופן המדמה את התנהגותם הטבעית בזמן סערה. יכולת זו מאפשרת פעילות רציפה לכל אורך השנה והגדלה משמעותית בתפוקת הדגים, תוך מזעור ההשפעה הסביבתית. בנוסף, השימוש בבינה מלאכותית מאפשר לייעל את גידול הדגים, לשמור על בריאותם ,לצמצם בהוצאות ולמקסם תשואות.

הן במצב כלובים עליון  בים רגוע והן במצב התחתון בים סוער, מתבצעת האכלה אוטומטית של הדגים. ההאכלה מפוקחת ונשלטת על ידי מערכות וידאו ומשולבת עם למידת מכונה ובינה מלאכותית (AI) המשפרים את כלכליות גידול  הדגים ומבטיחה את בריאותם ואיכותם.

בשל היקף הפעולה בכל פלטפורמה, הוא מאפשר ליישם את הפתרונות המתקדמים ביותר להזנה, אלגוריתמי AI, ניטור, ניקוי רובוטי וכל שאר ההיבטים של מפעל תעשייתי (Economy of scale).

אלגוריתמי AI – בשלב ראשון נשתמש באלגוריתמים קיימים היום לאפיון מצב רעב/שובע של הדג, מדידה מדוייקת של מסת גוף (וכך ניטור ואיפיון של קצב הגדילה), מצבם הנפשי (רוגע או סטרס), מצבם הבריאותי ועוד. כל אילו מאפשרים אופטימיזציה כלכלית ואיכותית של הגידול. בעתיד נשפר את האלגוריתמים ספציפית לכל אחת מהמערכות על ידי הוספת שילוב פרמטרים מקומיים כגון טמפרטורה, מליחות, זרמים, שמש, אחוז חמצן במים, עכירות מים, ועוד.

 

 

 

פטנטים:

לחברה מספר פטנטים מאושרים ורשומים במעל-35 מדינות.

 

מאפיינים עיקריים של הפתרון:

מגוון מיני דגים: ניתן להתאים את מערכת הכלובים האוניברסלית לגידול תעשייתי של  זני דגים שונים, החל מדגים קטנים יחסית כמו דניס ולברק, דרך דגים בגודל בינוני כמו סלמון ואינטיאס,  ועד לדגים ענקיים (250 ק"ג) כמו טונה.

עמידות לתנאי ים קשים: CORALIS יכולה לעמוד בתנאי ים קשים, כולל גלים בגובה של עד 17 מטרים. זה מאפשר גידול דגים באיזורים בים פתוח שבהם שיטות מסורתיות לא מעשיות או בלתי אפשריות.

התאמה למצב סערה: במהלך סערות, כלובי הדגים מורדים לעומק, מה שמאפשר לדגים להתנהג כפי שהם עושים בטבע בזמן סערות שזה צלילה לעומק, מתחת לשכבות הים הסוערות.

אופטימיזציה באמצעות בינה מלאכותית: המערכת כוללת אלגוריתמי AI לאופטימיזציה של הזנה וצמיחה. מערכות וידאו משולבות מבצעות פיקוח ובקרה על האכלה, מבטיחות קצבי צמיחה אופטימליים וממזערות בזבוז.

קיימות: לדגים יש פליטות פחמן נמוכות משמעותית בהשוואה למקורות חלבון אחרים מהחי, עם פליטות שבדרך כלל נעות בין 10% ל-15% בהשוואה לבשר בקר. בנוסף לכך, גידול דגים בים הפתוח אינו דורש קרקע או משאבי מים מתוקים. על ידי שילוב מקורות חשמל חלופיים עצמאים, פלטפורמת CORALIS משמשת כמפעל דגים בר קיימא הממלא תפקיד משמעותי בהפחתת ההתחממות הגלובלית.

פוטנציאל צמיחה והתרחבות (Scalability): ניתן בקלות  ליצור צבר של כמה פלטפורמות בסמיכות על ידי שכפול המפעל (אין צורך בהתאמת תוכניות באותו אזור גידול ולאותו סוג דג, ועלות הזמנת כמה מתקנים ממספנה ), צבר זה יאפשר אופטימיזציה של משאבים, כדוגמת אוניית שירות שתשרת כמה פלטפורמות, רציף תפעולי, כח אדם וכו, דבר שאף יגביר את היעילות התפעולית ואת הרווחיות.

 

סיקור במדיה:

 

הצוות

הצוות

שי ברוש
מייסד החברה
תא"ל במיל‘ בחיל הים. בין שאר תפקידיו שי היה מפקד שייטת 13 וראש מספן המודיעין. במשך תקופה בחייו ניהל שי את חוות הדגים בקיבוץ הגושרים. לאחר פרישתו מהשירות פיתח שי תוכניות אבטחה לאסדות נפט במפרץ מקסיקו ובישראל. שלושת השלבים הללו בחייו (ים, דגים, אסדות) הובילו אותו לקונספט החדשני של הפתרון פורץ הדרך של החברה.

ירון בר-טל
מנכ"ל
ירון בעל תואר MSc בהנדסת מכונות ותואר שני במנהל עסקים (MBA). לירון ניסיון רב בניהול פרויקטים רב תחומיים גדולים ומורכבים. בתפקידו האחרון, לפני הצטרפותו למריקלצ‘ר, ירון היה מנכ"ל פלואנס ווטר ישראל, שם הוביל פיתוח, מכירה וביצוע של פרויקטים גדולים לטיפול וטיהור שפכים ברחבי העולם.

דולב כהן
סמנכ"ל הכספים
דולב הינו רו"ח מוסמך. בתפקידיו באורמת תעשיות הוביל דולב את המחלקה הכלכלית והתמחה בין היתר במימון פרויקטים מורכבים גדולים. בנוסף ייעץ דולב לחברות מובילות בארץ ובעולם בנושאי תמחור, מימון ומודלים כלכלים במיזמים מורכבים.

אביתר שניר
ביולוג ראשי
אביתר הוא ביולוג ימי (MSc) עתיר ניסיון, שב-30 השנים האחרונות בנה, הפעיל וניהל חוות חקלאות ימית בארץ ובעולם עם 30 שנות ניסיון במו"פ ובבניית מערכות חקלאות ימית וחוות דגים.

גיא שביט
סמנכ"ל טכנולוגיות
גיא הוא מהנדס מכונות חקלאיות, בעל נסיון בבניית חוות דגים, בדגש על ציוד ונוהלי עבודה.

אמיר מושקט
סמנכ"ל התפעול
אמיר בעל הסמכה כקצין ראשון בצי המסחרי, וניסיון רב בכל ההיבטים הימיים במגוון רב של כלי שיט. אמיר היה מעורב בתפעול חוות גידול דגים בארץ ובעולם. לאמיר ניסיון כמנהל מכירות ושירות בחברת שירותי אינטרנט מובילה.

נתונים פיננסיים

נתונים פיננסיים

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו