MyCrops

מנתחים כל צמח בשדה באמצעות AI

MyCrops פיתחה פלטפורמת ניטור חקלאי מבוססת AI, המאפשרת מעקב צימוח, זיהוי מוקדם ואבחון מחלות בצמחי חממות עד לרמת העלה הבודד. המערכת מסייעת לחקלאים להפחית את אובדן היבול בעשרות אחוזים ולחסוך בהוצאות רבות.

29% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אסף לוי
גיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מזון וחקלאות

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגית AI מהפכנית בתחום הגנת הצומח, המתבססת על מאגר ה- data מהגדולים ביותר בעולם

הפלטפורמה של MyCrops מאפשרת מעקב אחר מיליוני צמחים, וזיהוי מחלות של כל צמח בנפרד באופן מהיר ומדויק, באמצעות מצלמות מדף פשוטות להתקנה וניתוח אלגוריתמי מתקדם. את הצילומים אוספת החברה מאז הקמתה ב-2017, וזאת באמצעות אפליקציית מובייל הנותנת שירות Agronomist-as-a-Service למגדלים פרטיים לגבי מצב הצמחים שלהם. במאגר החברה יש מעל ל-3 מיליון תמונות של צמחים, המעשירות את יכולות המערכת ומאפשרות זיהוי מדויק של מזיקים ומחלות בגידולי תועלת רווחיים (הכוללים כרמים, פרחים, קנאביס ועוד), ומסייעות בהקטנת הפחת ואובדן היבול בכ-30%. כך מתקבל היתרון התחרותי של החברה-- big data מגוון המאפשר אימון של אלגוריתמי AI הניתנים ליישום בגידולים רבים ובכל מערכת שהיא (hardware-agnostic), המעניקים זיהוי מדויק על בסיס מקרים אמיתיים מהשטח. בזכות גישה זו, החברה יכולה להטמיע את הטכנולוגיה שלה בכלי צילום שונים ומגוונים ולתמוך במספר רב של גידולים במקביל.  

פטנטים, מענקים מטעם רשות החדשנות, והשקעות בארץ ובעולם
מתחילת דרכה גייסה MyCrops השקעות משמעותיות ממשקיעים פרטיים בארה״ב ובאירופה, יחד עם מענקים של רשות החדשנות. בנוסף, החברה גייסה השקעה מקרן Rockstart Agrifood מדנמרק, המתמחה בהשקעה בחברות אגרו-טק רבי השפעה. ב-2016 החברה הגישה בקשה לרישום פטנט PCT בארצות הברית, אירופה, קנדה, אוסטרליה וישראל וצפויה לקבל אישור סופי עד סוף שנת 2022.

 

צמיחה מהירה של החברה בפעילות מסחרית

החברה מציגה נתוני צמיחה מרשימים ביותר בפעילות מסחרית מואצת. המערכת נמצאת כיום בשימוש בתשלום במספר חממות מובילות בארץ ובעולם, ובימים אלו מתקיימים מגעים עם חברות רבות נוספות להטמעת הטכנולוגיה. במקביל, מבצעת החברה פיילוטים ברחבי העולם אשר מראים תוצאות מצוינות, וחתימה עם מפיצים לשם תמיכה בגדילה מהירה כחלק מאסטרטגיית החדירה לשוק.

 

צוות של מומחים בעלי רקע חקלאי וטכנולוגי עשיר בארץ ובעולם

בראשות MyCrops צוות אשר מודע לאתגרים הנפוצים בעולם החקלאות ממקור ראשון, בשל ניסיון אגרונומי וחקלאי ארוך שנים. מנכ״ל ומייסד החברה, אסף לוי, גדל ברמת הגולן כחקלאי ולמשפחתו אחד היקבים הראשונים בישראל, שם צבר ניסיון והבנה עמוקה בחקלאות והקשיים התפעוליים והכלכליים הנלווים לכך. עם קשרים בקהילה החקלאית הבינלאומית, הוא המשיך ללימודי כלכלה חקלאית והתנסה בייעוץ עסקי בחברות ענק בינלאומיות לפני הקמת החברה. המדען הראשי ומייסד החברה, אסף גביש, בעל ניסיון של מעל עשר שנים בראיה ממוחשבת בתחום החקלאות ושימוש באלגוריתמי למידה עמוקה, בעל תואר שני ממכון וייצמן למדע. גיא אבניאון, המנהל הטכנולוגי הראשי של MyCrops, בעל רקע עשיר כמפתח במספר חברות סטארט-אפ פורצות דרך ובתעשייה הביטחונית בישראל, בהן פיתח שרתים, מערכות מידע ואבטחת סייבר. לחברה  בורד יועצים עתיר ניסיון, ביניהם שלום שמחון, שר החקלאות לשעבר ומנהל מרכז וולקני לשעבר, פרופסור יורם קפולניק.

 

 

פיתוח אגרו-טק חדשני עבור שוק עצום חסר מענה, המאפשר לחקלאים לחסוך מיליוני דולרים בשנה

כיום, תחום הניטור החקלאי מציע פתרון עבור גידולי שדה באמצעות צילום אווירי, אך שוק גידולי החממה אשר גדל באופן משמעותי שבנים האחרונות דורש פתרון אחר. בשל כך, חברת MyCrops פיתחה פלטפורמה ייחודית היעילה בזיהוי מחלות ומזיקים בגידולי חממה בעלי רווח גבוה המצויים בחללים סגורים וקטנים. כך, הפסדי הענק השנתיים המוערכים בכ-62% מכלל הגידולים, עתידים לקטון באופן משמעותי. החברה עושה שימוש במצלמות מדף קלות להתקנה ונגישות לכל חקלאי, וכך מצליחה לספק את הפתרון המשתלם ביותר בשוק, תוך יכולת לבצע מעקב, זיהוי מוקדם, אבחון ומתן הוראות טיפול עד לרמת העלה בכל צמח. כתוצאה מהמעבר לטיפול מדויק ומותאם, חקלאים יכולים לחסוך בכ-30% מכלל ההוצאות הכוללות כוח אדם, ריסוסים ופחת גידולי. לבסוף, כל אלה יאפשרו שיפור באיכות היבול ועלייה ברווחיות החקלאי.

 

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

הרעיון

על מנת לענות על הדרישה העולמית הגוברת למזון, תעשיית החקלאות פונה לפתרונות טכנולוגיים ברי קיימא שיספקו את צרכי הדור הנוכחי, אך גם יאפשרו את קיום דור העתיד. אלה כוללים חיישני ראיה, אנליזת big data וטיפול ברמת העלה אשר ייעלו את תהליך הגידול, ישפרו את התפוקה ויצמצמו פחת של תוצרת חקלאית. גידולים שבעבר גדלו בשדות פתוחים מועברים כעת לחממות ומתקנים מוגנים. בגידולים בעלי ערך גבוה, הגדלים בחממות בהן צילום אווירי אינו אפשרי, טרם נעשה שימוש בכלי אבחון שכאלה. תוצרי גידולי חממות דורשים רמת ניהול גבוהה, כוח עבודה יקר ומשאבים רבים כגון מים ואנרגיה. זהו תחום הדורש שיטות ניהול מתוחכמות וידע אגרונומי רחב לשם שמירה על תוצרי הגידולים מפני מזיקים ומחלות המתפתחות מהר בתנאי גידול אלו.

 

הצורך

ככל שחולפות השנים, נטמעת ההבנה כי חממות הן אלו שיאפשרו לנו להבטיח אוכל ואנרגיה לכלל אוכלוסיית העולם הגדלה בהווה ובעתיד. בעקבות כך, שטחי החממות בעולם גדלו לכדי 13.9 מיליון אייקר. המעבר לגידולים רווחיים בחממות מעלה אתגרים שונים כגון מעקב אחר כמויות עצומות של גידולים שמונע זיהוי בעיות ברמת הצמח הבודד, איכות יבול ירודה בשל גישת one-treatment-fits-all ואחוז עלויות משמעותי המושקע בכוח אדם שניתן להחליפו בפתרונות טכנולוגיים. בשל כך, חברות אגרו-טק החלו לפתח מערכות ניטור שונות, אך אלו דורשות שינוי בתשתיות החווה, יקרות לשימוש והתקנה, אינן יכולות לפעול בחללים סגורים או שאינן מספקות תמונה מקיפה ברמת הצמח הבודד.


 

הפתרון

הפלטפורמה שפתחה חברת MyCrops מאפשרת מעקב אחר מיליוני צמחים, זיהוי ואבחון מחלות של כל צמח בנפרד באופן מהיר ומיידי באמצעות מצלמות off-the-shelf חסכוניות ואלגוריתמי AI מתקדמים. בעקבות זאת, פעילות החממה צפויה להשתנות באופן משמעותי. תתאפשר התמודדות עם כמות יבולים גדולה יותר, תוך שמירה על איכות היבול, בשל היכולת להעניק טיפול פרטני לכל צמח לראשונה בתחום. החקלאי יפסיק את הגישה של  one-treatment-fits-all, וכך יוכל לחסוך במים ויצמצם את השימוש בדשנים וריסוסים. הפלטפורמה מציעה הנחיות טיפול ברורות ומקצועיות, וכך תאפשר שיפור באפקטיביות כוח האדם בחממה. בסופו של דבר, כל היכולות הללו עתידות לצמצם את הפחת החקלאי באופן משמעותי ולשפר את כמות ואיכות התוצרים.

 

 

הטכנולוגיה

המערכת של חברת MyCrops מורכבת מארבעה חלקים שונים:

  1. חומרה: מצלמות מדף PTZ פשוטות להתקנה בעלות שדה ראייה של 360 מעלות המותקנות בחממה ועוקבות באופן שוטף אחר כל עציץ בנפרד.
  2. מערך תפעול המצלמות: תוכנה אשר מורה למצלמות כיצד לבצע את הסריקה ובנוסף מזהה את החפיפות שיש בין המצלמות השונות ומפנה את העובדים בחממה לעציצים בהם יש בעיות.
  3. מנוע הזיהוי (AI): המנוע מקבל כקלט את הצילומים ומשתמש באלגוריתמי AI לניתוח הצמחים, המתבססים על מאגר ה-data הקניינית של החברה. מנוע הזיהוי מעביר את התובנות אל שרתי החברה.
  4. מובייל ו-Web: שרתי החברה מייצאים את המידע למערכת ממשק נוחה לשימוש, בצורת התראות והודעות דרך האפליקציות השונות.

 פיילוטים ושת״פים:

 מאז הקמתה זכתה מייקרופס לתמיכתם של משקיעים ולקוחות חשובים בארץ ובעולם, וביניהם:  

  • מימון של קרן Rockstart – קרן ואקסלרטור אירופאית המתמחה בהשקעות אגרו-טק מהמובילות בעולם.
  • תמיכה של מיליוני שקלים מרשות החדשנות
  • חתימה על הסכם הפצה עם חברה בינלאומית בשוק החממות (תחת חסיון)
  • בין לקוחותיה של מייקרופס, חוות מדיסאן – חוות קנאביס קנדית מהגדולות בעולם.
  • פיילוט עם אחת מחברות הנייר הגדולות בעולם (תחת חסיון)

MyCrops במדיה

https://www.mmjdaily.com/article/9344230/we-are-not-just-growers-we-are-scientists/

https://www.mmjdaily.com/article/9341913/ai-powered-cameras-spot-cultivation-issues-24-7/

https://www.hortidaily.com/article/9366655/how-deep-learning-is-transforming-automation-in-horticulture/

 

 

 

הצוות

הצוות

אסף לוי
מנכ"ל
ביוגרפיה
אסף לוי, מנכ"ל ומייסד החברה, גדל ברמת הגולן כחקלאי ולמשפחתו אחד היקבים הראשונים בישראל, שם צבר ניסיון והבנה עמוקה בחקלאות והקשיים התפעוליים והכלכליים הנלווים לכך . עם קשרים בקהילה החקלאית הבינלאומית, הוא המשיך ללימודי כלכלה חקלאית באוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. לפני הקמת MyCrops, התנסה בייעוץ עסקי בחברות ענק בינלאומיות ואיגודים, ביניהן משרד הביטחון ורכבת ישראל.

  • מייסד
אסף גביש
מדען ראשי
ביוגרפיה
המדען הראשי ומייסד החברה, אסף גביש, בעל ניסיון של מעל עשר שנים בראיה ממוחשבת בתחום החקלאות, פיתוח מערכות ממוכנות ושימוש באלגוריתמי למידה עמוקה. בעל תואר ראשון במדעי הצמח מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני ממכון וייצמן למדע. ב-MyCrops הוא משלב את היכולות האלגוריתמיות החדשניות שלו ומנהל את אסטרטגיית המוצר של החברה.

  • מייסד
גיא אבניאון
מנהל טכנולוגי ראשי
ביוגרפיה
גיא אבניאון, המנהל הטכנולוגי הראשי של MyCrops, בעל רקע עשיר כמנהל טכנולוגי ראשי ומפתח במספר חברות סטארט-אפ פורצות דרך ובתעשייה הביטחונית בישראל, בהן פיתח שרתים, מערכות מידע ואבטחת סייבר. הוא אחראי על פיתוח המערכת, אפליקציות וביטחון השרתים.

  • עובד מפתח
שלום שמחון
ביוגרפיה
שלום שמחון, חלק מבורד היועצים של החברה, שר החקלאות לשעבר, מומחה לחקלאות, כלכלה ומסחר בינלאומי ובעל כשלושים שנות ניסיון בשירות הציבור.

  • יועץ
יורם קפולניק
ביוגרפיה
פרופסור יורם קפולניק, חלק מבורד היועצים של החברה, יו״ר הקרן הדו-לאומית לפיתוח ומחקר ארה״ב-ישראל (BARD), בעברו מנהל המרכז ווקלני ובעל דוקטורט במיקרוביולוגיה של הקרקע מהאוניברסיטה העברית בירושלים וכן תואר שני מאוניברסיטת Davis בקליפורניה.

  • יועץ
גל שאול
ביוגרפיה
גל שאול, חלק מבורד היועצים של החברה הינו מייסד ומנהל טכנולוגי ראשי בחברת Augury—חברה מובילה המספקת שירותי חיזוי תקלות מבוססי AI. החברה גייסה מאות מיליוני דולר מאז הקמתה ב-2011, ולקוחותיה כוללים תאגידי ענק בינלאומיים, כגון Colgate, Heineken, Danone ועוד.

  • יועץ
אבינועם ברוג
ביוגרפיה
אבינועם ברוג, יושב ראש בורד היועצים של החברה, הינו אנליסט שוק ויועץ פוליטי מהמוערכים בישראל, ובעברו חוקר ויועץ ראשי לאחיו, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, במהלך הקמפיינים שלו. כיום, משמש כיועץ למספר רב של חברות ישראליות מובילות ויושב בדירקטוריונים רבים.

  • יו''ר הדירקטוריון

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו