Seatback

Seatback פיתחה מערכת אינטראקטיבית מתקדמת, מבוססת חיישנים מוגנת פטנטים וניתוח מתקדם של Big Data, במטרה למנוע פגיעות בריאותיות הנובעות מישיבה ממושכת ולקויה. החברה מובילה נישה חדשנית בשוק המוערך במעל 75 מיליארד דולר בשנה.

104% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אור לוסטיג
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
בריאות דיגיטלית

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגיה חדשנית לפתרון נזקי בעיית היושבנות

אנו מבלים כ-13 שעות מדי יום בישיבה, כ-8.5 מהן מול מסך כזה או אחר, שפירושן בטווח הארוך, בין היתר, כאבי גב, צוואר, כאבי ראש, השמנה ועוד. Seatback פותרת את הבעיה המוכרת והנפוצה הזו, באמצעות סט חיישנים מתקדם שפיתחה, אשר מנטר את מנחי הישיבה של המשתמש בזמן אמת, ונותן לו פידבק באשר לאיכות הישיבה שלו. לאורך זמן ועם איסוף מידע על דפוסי הישיבה, מספקת המערכת למשתמש המלצות מותאמות אישית שיסייעו לו להימנע מפגיעה בריאותית הנובעת מישיבה ממושכת ולקויה.

הסכם חתום עם יצרנית הריהוט המשרדי הגדולה בישראל ומגעים מתקדמים עם חברות בינלאומיות

השקעה ב-Seatback פירושה בחירה בחברה שכבר סיימה את עיקר הפיתוח הכרוך במוצר, וכבר החלה לשווק ולייצר עניין בקרב חברות ריהוט משרדי ברחבי העולם + הזמנות למאות יח' . לחברה הסכם ראשון חתום עם חברת גלובל ישראל, יצרנית הריהוט המשרדי הגדולה בארץ, הכולל הזמנת יחידות ראשונה, והיא נמצאת במשא ומתן עם כמה חברות בינלאומיות לצורך הפצת המוצר הנייד בקנדה, וחברות ריהוט משרדי בגרמניה, ארה"ב וסין.

צוות מנצח של מהנדסים, פיזיותרפיסטים, ארגונומיים ואורתופדים 

Seatback מובלת על ידי צוות הנדסה מנוסה ומגוון שמגיע מעולמות התעשייה הביטחונית והדאטה סיינס, לצד צוות רפואי עשיר הכולל פיזיותרפיסטים, מומחי ארגונומיה ואורתופדים בעלי שם. שילוב זה של יכולות ומומחיות מאפשר לחברה פיתוח של מוצר טכנולוגי חכם ועמיד, המעניק ערך ממשי רב למשתמשיו.

 

פריצת דרך ארגונומית בשוק המשרדי

המערכת שפיתחה Seatback צפויה להיות אטרקטיבית במיוחד בשוק הריהוט המשרדי והמשרדים החכמים, בו פעילות בשנים האחרונות שחקניות ענק דוגמת מיקרוסופט וגרמין. זה, לצד חברות שכבר מייצרות מוצרי ניטור שונים הנמכרים בשוק, ובהן אפל, סמסונג, פיטביט ואחרות, המתקדמות לקראת מכשירים חכמים מאושרי FDA.
לפי דו"ח ה-Zion Market Research, שוק הריהוט הגלובאלי עמד על כ-331 מיליארד דולר ב-2017 לבדה, וצפוי לצמוח לשווי אדיר של 472 מיליארד עד 2024. המוצר של Seatback צפוי להיות אטרקטיבי במיוחד עבור אחת מענקיות השוק, בין אם מעולם הריהוט המשרדי, המדיקל, או יצרניות מוצרי טק למטרות ניטור.

 

 

 

טכנולוגיה מוגנת בפטנט ומוכחת קלינית

החברה השלימה בהצלחה מספר סבבים של ניסויים קליניים ומחקרים אשר הוכיחו כי הטכנולוגיה בשלה ומוכנה לחולל מהפכה בשוק הארגונומיה.
Seatback כבר הגישה פטנט אחד, הנמצא בשלב רישום בינלאומי מתקדם (National Phase), לצד שני פטנטים בעבודה (Provisional) בתחום הרכב והבריאות, כחלק מה-IP של החברה.

 

 

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

הבעיה

בימי הביניים, עונש נפוץ לפשעים קטנים היה ישיבה בכיסא, באותה תנוחה, במשך שעות ארוכות. היום, בלי שעשינו משהו רע, אלא סתם כברירת מחדל, אנחנו "נידונים" לבלות כ-12 שעות מדי יום בישיבה, כ-8.5 מהן מול מסך כזה או אחר. לפעילות הבסיסית הזו יש כמובן מחיר רפואי שכמעט כולנו מכירים: כאבי גב, צוואר, כאבי ראש, השמנה ועוד.

בעבודה, בשעות נסיעה ובזמן הפנאי, למעשה במשך רוב השעות בהן אנו ערים - אנחנו יושבים. העולם מבוסס המסכים בו אנו חיים רק מאריך את זמן הישיבה הממוצע, עם מחיר בריאותי גבוה. מלבד כאבי גב ועוד תסמיני שלד-שריר, מהם סובלים עובדים רבים בעולם הטכנולוגי של ימינו, ישיבה ממושכת אף נקשרה עם תחלואה כללית כגון בלט ופריצת דיסק,. סכרת, מחלות לב וכלי דם, השמנת יתר ותסמונת מטאבולית.

גוף האדם נועד לתנועה, ואילו במצב ישיבה נוצר עומס על עמוד השדרה, יחד עם האטה בפעילות של כל מערכות הגוף. שימוש בכיסא אורתופדי או ארגונומי יכולה לסייע לנו לשבת בצורה דינמית ובריאה יותר, אך מרבית העובדים אינם יודעים כיצד להפעיל את פונקציות הכוונון השונות במוצרים אלו, ואינם יודעים מהי הדרך הטובה והבריאה ביותר להשתמש בכיסא, כדי לא לסיים את יום העבודה עם כאבי שלד-שריר.

 

הפתרון

עומס זה הנוצר על עמוד השדרה בזמן ישיבה שאינה ניטרלית, והנזקים הבריאותיים הנלווים ל'יוֹשְבָנוּת', הובילו את אנשי Seatback לחפש אחר פתרון אידיאלי - כך נוצרה מערכת חיישנים המוטמעת בכיסא (או בכרית מושב ניידת), אשר פועלת ומנטרת את איכות הישיבה של המשתמש.

החיישנים מספקים מידע אודות מנח הישיבה הטוב ביותר, המוגדר ככזה שאינו מעמיס באופן ניכר על עמוד השדרה. המערכת תתריע למשתמש בזמן תנוחת ישיבה לקויה שאינה ניטרלית או בזמן ישיבה רציפה ממושכת. ההתרעות מבוטאות על ידי סוגים שונים של רטט או דרך אפליקציה ייעודית, וכך יכול המשתמש לנוע בזמן הישיבה בזמן אמת, כדי להחליף מנחים, לקום להליכה ומתיחה קצרה, ולהתרענן ממצב הישיבה המאומץ, לפני שנוצר לחץ רב מדי על גופו.

 

איך זה עובד?

Seatback פיתחה מערכת אינטראקטיבית אשר מנטרת ובודקת את איכות הישיבה של המשתמש: משטח מרובה חיישנים, מוטמע בתוך הכיסא או בכרית אשר מולבשת על הכיסא. מערכת החיישנים חשה את המשתמש ויודעת לזהות את מנחי הישיבה השונים, לנטר מדדים פיזיולוגיים רלוונטיים ולבצע אנליזה בזמן אמת של העומסים המופעלים על הגוף.

 

 

לאורך זמן ובעזרת הידע של הצוות הרפואי של Seatback, על בסיס Data אישי הנצבר על ידי כל משתמש, מספקת המערכת המלצות למתיחות, פעילות ספורטיבית, ואף כיצד יש לסדר את סביבת עבודה, על מנת למנוע פגיעות בריאותיות, כתוצאה מישיבה ממושכת ולקויה.

המערכת מתריעה בזמן אמת למשתמש על ישיבה ממושכת או לקויה בעזרת ביו-פידבק, או אפליקציה ייעודית, לטלפון או למחשב.

בנוסף מפתחת Seatback מוצר נוסף שנועד לארגונים וחברות גדולות, מוצר זה מאגד את כל המידע מהמשרדים, ונותן בנוסף להדרכה הארגונומית לכל משתמש, גם הכוונה כללית ברמת המשרדים וסביבות העבודה עצמן.

מערכת זאת כוללת : דש בורד המאגד את המידע הארגונומי הנאסף, אשר יכול לשפר את בריאותם של העובדים.
מחקרים מראים כי עובד בריא הוא עובד טוב יותר ופרודוקטיבי יותר, וכיום יותר ויותר ארגונים דואגים לבריאותו של העובד לצורך המחשה רוב החברות הטכנולוגיה במשק מעסיקות ארגונום על בסיס קבוע שיעזור לאותם עובדים. המערכת של Seatback תוכל לתת דטה לממוני בטיחות \ ארגונומים \ כירופרקטים על מנת שיוכלו לעזור לאותם עובדים, החשופים להפרעות שלד-שריר, בצורה מדויקת יותר.

   

 

הטכנולוגיה

Seatback הצליחה לפתח מערכת מרובת חיישנים מוגנת פטנט, בדמות משטח דק חכם המוטמע בתוך כיסא או כרית ישיבה. החיישנים אשר נבנים בחלקם במעבדות החברה יכולים להיות מוטמעים בכל כיסא, בלי תלות במתווה או העיצוב שלו.

המערכת מאפשרת קבלת תמונה מלאה על צורת הישיבה של המשתמש בזמן אמת. תוכנת המערכת יכולה לזהות את פיזורי הלחץ, הזוויות והמרחקים של המשתמש, לבצע אנליזה על העומסים אשר הגוף מפעיל על עצמו ומכאן לדעת את תנוחת הישיבה, וכן לזהות עומסים לא רצויים על הגוף ובעיות רפואיות עתידיות אשר עשויות להיגרם כתוצאה.
המכשיר החכם משתייך לתחום ה IoT משדר את כל הנתונים הנאספים ל"ענן", שם מתבצעות. אנליזות נוספות על ידי הצוות הרפואי של החברה, במטרה להעניק ערך גדול יותר עבור הלקוחות.

צוות הפיתוח של Seatback מתמקד בניתוחי מידע (data analysis) ועל כן מיישם בפיתוח המוצר מודלים רבים, שמטרתם איסוף מידע שימושי הנגזר מתוך המדדים עצמם, במטרה לתת מוצר חכם וטוב יותר למשתמש. 

בעתיד הקרוב, תרחיב Seatback את פעילותה לעולמות הרכב והתעופה, לצד מוצרי ניטור נוספים מהעולם המשרדי והעסקי.

 

Seatback במדיה

 

 

 

לחצו למעלה לראיון בערוץ 24i

 

לחצו למעלה לראיון בערוץ קשת (12)

 

כתבה במגזין Siliconwadi

 

 

כתבה במעריב

 

 

כתבה נוספת במעריב

 

כתבה בגלובס

 

 

כתבה בHifaUp

 

כתבה ב20il

 

 

מודל עסקי


מודל הפעילות של Seatback נשען על שלושה אפיקים מרכזיים:

1. שיווק מוצר נייד:
הגרסה הניידת של מערכת Seatback, בשיווק דרך האינטרנט ומפיצים מקומיים

2. מוצר OEM:
גרסת המוצר שתוכננה להטמעה בכיסאות, לשוק המשרדי היציב ורחב ההיקף

3. שוק הבריאות הדיגיטלית:
עם קבלת אישור ה-FDA תכנס החברה לפעילות בשוק זה בשיתוף פעולה עם חברות ביטוח

 

לחברה תוכנית פעולה מדורגת, בשלושה שלבים:

1. שלב א' – הסבת ושיווק מוצר נייד.  

    1.1. הסבה של המוצר למוצר נייד, עיצוב מוצר חדשני אשר יתחרה עם המוצרים הקיימים כיום בשוק.
    1.2. ניסוי בטא על המוצר הנייד
    1.3. בניית המותג של. Seatback כפתרון המוביל, האמין והבטוח ליציבה טובה יותר.
    1.4. קמפיין PRESALE, דרך פלטפורמות מימון המונים או קמפיין עצמאי.
   1.5. תחילת מכירות, התמקדות בעיקר בשיווק אינטרנטי ו-"גרילה", רשתות חברתיות ומכירה דרך שותפים ומפיצי B2B2C קטנים ובינוניים.
    1.6. יעד מכירות: 2-5 אלפי מערכות בשנה הראשונה.
    1.7. המשך מערכות יחסים עם חברות ריהוט משרדי רלוונטיות (OEM)

 

2. שלב ב' – גידול מכירות הדרגתי למוצר נייד וכניסה לOEM

   2.1. הרחבת פעילות המכירות של המוצר הנייד דרך שיתוף הפעולה עם מפיצים משמעותיים, כולל כניסה לרשתות שיווק.
    2.2. הסכם הפצה עם 1-2 חברות ריהוט משרדי של מוצר הOEM
    2.3. תחילת עבודה על מסמך ה-CLAIMS הרפואי עבור FDA וCE.
    2.4. יעד מכירות: 10-15 אלף מערכות בשנה השנייה

 

3. שלב ג' – המשך מכירות, רגולציה למוצר מאושר. FDA

    3.1. ניסויים קליניים 
    3.2. PRESUB ל-FDA
    3.3 אימוץ הטכנולוגיה ע״י גופים ציבוריים, משרדי בריאות, קופות חולים, חברות ביטוח.

 

עלויות ייצור ומחירי מוצרים:

  • עלות ייצור – 10-15 דולר ליחידה
  • מחיר מוצר נייד – 120 $
  • מחיר מוצר OEM - כ-90 $
  • מחיר עבור מוצר הדאשבורד (ארגוני) - 2$ לחודש עבור כל משתמש

מערכות יחסים קיימות (מוצר OEM) -

  • גלובל ישראל – 500 יח' ב-2019 -ו2000 יח' ב-2020
  • פיילוט עם חברת כיסאות גרמנית 
  • פיילוט עם חברת כיסאות אמריקאית (אחת מהמובילות בעולם)

 

מוצר נייד -

  • קמפיין PRESALE
  • מפיץ קנדי למוצר הנייד לשיווק בקנדה וארה"ב- הזמנה מ-BEST BUY CANADA
  • חברת אלקטרוניקה גדולה בסין להפצה של המוצר הנייד

הצוות

הצוות

אור לוסטיג
CEO
ביוגרפיה
אור הוא מהנדס מכונות מאוניברסיטת בן גוריון ומרצה באורט בראודה, לפי שהקים את Seatback עבד אור בפיתוח מוצרים רפואיים וביטחוניים, בנוסף אור בעל רקע בפיתוח מערכות אלקטרו מכאניות, מוצרים מכאניים, מערכות מולטי דיסציפלינריות, ניהול פרויקטים, הובלה של מוצרים פורצי דרך משלב הרעיון ועל למוצר אשר נמכר בשוק. אור יזם אשר בעברו הקים חברת הפקה אשר פעלה כ-5 שנים. בנוסף אור מרצה מוביל במכללת אורט בראודה מזה 5 שנים, מנטור באקסלרטור "מאיץ הגליל" ומלווה מספר סטרטאפים מתחילים.

  • מייסד
ניצן ויינשטיין
CTO
ביוגרפיה
מתכנת שמגיע מעולם הDATA ANALYSIS, ניצן היה שותף ומתכנן של מנוע החיפוש הראשון בישראל "פגז" אשר נמכר לנטוויז/ן לפני למעלה מ-20 שנה. לאחר מכן ניצן הוביל במשך 7 שנים ניתוח נתונים של דטה בבנקים מובילים ביפן. לאחר חזרתו לארץ ניצן שימש כמנהל הנדסה בתחום תקשורת ואלקטרוניקה בחברה העוסקת בפיתוח של מוצרים לתעשייה ביטחונית. ניצן מוביל את צוות ההנדסה של Seatback מזה שנה וחצי למחוזות חדשים עבור החברה, מביא מניסיונו לפיתוח מוצר בעל ערך טכנולוגי עמוק תוך כדי שימוש בחשיבה מחוץ לקופסה ושילוב טכנולוגיות שונות.

ענבר גלבוע
מנהלת צוות רפואי
ביוגרפיה
ענבר היא מומחית בארגונומיה בעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק ותואר שני בבריאות הציבור מאוניברסיטת חיפה, עבדה כארגונומית ראשית בחברת אינטל כמו כן במוסד לבטיחות וגהות. כיום ענבר היא יועצת בחברות הייטק רבות המובילות את המשק וב-Seatback ענבר מובילה את הצוות הרפואי של החברה, המחקרים, והפן הארגונומי במוצר.

חיים אוחיון
פיתוח עסקי
ביוגרפיה
חיים הוא יזם בעל חוש חזק בעסקים, חיים הוא הבעלים של חברת הפצה גדולה בשם "ויה מריס" אשר פועלת באירופה, אפריקה והמזרח התיכון. "ויה מריס" היא חברה בינלאומית אשר עושה מחזורי מכירות של מיליוני שקלים בשנה. חיים אחראי ב-Seatback על כל הקשרים העסקיים עם החברות באירופה, כמו כן אסטרטגיית שיווק וחדירה לשוק. מוביל את הפיתוח העסקי אשר צפוי לגדול מאוד בשנה הקרובה.

סיגל לוסטיג
פיזיותרפיה
ביוגרפיה
סיגל ביחד עם אור היא מייסדת החברה, סיגל הינב בעלת תואר ראשון בפיזיותרפיה ותואר שני בניהול מערכות בריאות באוניברסיטת חיפה, והיא עובדת באופן חלקי בארגון הבריאות הגדול בארץ, שם היא מובילה ומנהלת מכון פיזיותרפיה, בעלת ניסיון רב בשיקום וטיפול הפרעות שלד שריר. סיגל מעניקה את הערך המוסף שלה לחברה באנליזות העומסים של המשתמשים, התאמת דטה מצטבר לפעילות ספורטיבית ומתיחות, והסקת מסקנות מן המידע המצטבר במערכת Seatback.

פרופסור יאיר ליפשיץ
יועץ ארגונומיה בכיר
ביוגרפיה
פרופסור יאיר ליפשיץ מהטכניון הוא אחד המובילים של תחום הארגונומיה בארץ, פרופסור ליפשיץ בוגר אונברסיטת מישגן שבארה"ב בתעשייה וניהול בהתמחות בארגונומיה. פרופ‘ ליפשיץ מוביל את תחום החקר בארגונומיה בטכניון מעל ל-20 שנה ועובד עם חברות רבות כגון: BMW, Mercedes, Miele, Audi, Volvo, Johnson and Johnson, Bundy Tubing, Senco Products, IBM, Ford Motor Company, Domino’s Pizza, GM, I-Logix, Microsoft. פרופסור ליפשיץ תורם רבות לפיתוח המוצר של Seatback, בעזרת הניסיון הרב שלו החברה פיתחה מוצר אשר מזהה את התנוחות השונות, נותן פידבק המתאים לסביבת העבודה בה עובד המשתמש ונותן ערך רב למשתמשים שלו.

  • יועץ
עילם בן אהרון
מהנדס חשמל
ביוגרפיה
עילם מהנדס חשמל אשר שירת בצבא ביחידה טכנולוגית מובחרת. עילם מוביל את פיתוח האלקטרוניקה והתוכנה המוטמעת במוצר של Seatback.

נור בלידאסי
מהנדסת תוכנה
ביוגרפיה
ביוגרפיה:. נור היא מהנדסת תוכנה סופר מוכשרת, בוגרת האוניברסיטה העברית, העוסקת בפיתוח פלטפורמת הענן של .Seatback וניהול הדטה, כמו כן היא מנהלת את הממשק מול מתכנתים המועסקים כקבלני משנה.

יובל ליאור
מעצב גרפי
ביוגרפיה
יובל אומן מוכשר ובעל ניסיון, סיים את לימודיו בעיצוב גרפי במכללת ויצו, מוביל מהלכים קריאטיביים ומסייע לחברה לממש את הערכים הטובים הגלומים במוצר.

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו