BioXtreme

טכנולוגיה ישראלית המשקמת נפגעי שבץ מוחי

ביואקסטרים פיתחה טכנולוגיה רובוטית פורצת דרך ללימוד תנועה ושיקום גפיים לאחר אירוע מוחי, שמקצרת באופן משמעותי את זמן השיקום ומשפרת פי 2 את תוצאות הטיפול. הפיתוח הייחודי מוגן בפטנט, הוכח בניסויים קליניים, קיבל אישורי רגולציה ומאושר לשיווק בינלאומי.

113% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: חיים הופמן
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מכשור רפואי

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

פריצת הדרך הטכנולוגית שתקצר ב-50% את זמן השיקום לאחר אירוע מוחי

בכל שנה עשרות מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מאירועי שבץ מוחי או חבלות מוחיות אחרות, שלאחריהן נדרש שיקום ממושך ויקר. ביואקסטרים תסייע לשפר בצורה משמעותית את איכות חייהם של המחלימים, ולהקל ולקצר את תהליך השיקום תוך שיפור ניכר בתוצאות המוטוריות. טכנולוגית "העצמת השגיאה" הייחודית והמוגנת פטנט שפיתחה החברה מחוללת מהפכה ומשנה את חוקי המשחק: קיצור זמן השיקום ב-50% ושיפור טווח התנועה של המשתמשים ב-100% (!) לעומת שיטות שיקום מסורתיות, כפי שהוכח ב-3 ניסויים קליניים ובמחקר עצמאי של אוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב.



המוצר מוכן לשיווק, לאחר השלמת ניסויים וקבלת אישורי FDA, CE ואמ"ר

יעילות טכנולוגיית ביואקסטרים הוכחה בהצלחה בניסויים הקליניים, והחברה השלימה בנוסף גם את כל הליכי הרגולציה הנדרשים וקיבלה את אישורי האמ"ר, ה-FDA ו-CE, במקביל לייצור מתוכנן בהתאם לתקני איכות הגבוהים ביותר (ISO13485). השקעה בחברה פירושה השקעה במוצר מאושר על ידי הרגולציה העולמית - בשלב בו הוא מוכן לגמרי לחדירה מהירה לשוק. החברה מתכננת לפתח בהמשך סט מכשירים משלים כולל אחיזת אצבעות, יציבה והליכה, ולהפוך למובילה בעולם ללימוד תנועה בכלל, ושיקום נוירולוגי בפרט.


משקיעים אסטרטגיים וחוזי הפצה ושת"פ בינלאומיים

ביואקסטרים נהנתה עד כה מהשקעות מטעם המדען הראשי, הרשות לחדשנות, החממה הטכנולוגית באשקלון (Ashkelon Technological Industries) וחברת האם שלה (גפן השקעות ביומד בע”מ) וכן מחברת Lucio Fontana BV מהולנד, המשקיעה האסטרטגית העיקרית בחברה, המחזיקה בחברות גדולות לאספקת שירותים רפואיים משלימים למערכת הבריאות ההולנדית (כולל בעלות על בתי חולים). החברה נמצאת בקשר עם בתי חולים מובילים בארץ ובעולם (בין היתר במסגרת ניסויים קליניים), אשר גילו עניין רב בטכנולוגיה והביעו רצון לשמש כמרכז מצוינות להדגמת המוצר. בנוסף חתמה החברה על חוזים עם חברת הפצה גדולה מארה"ב, לצד הסכמים במדינות אירופה השונות. 


קניין רוחני אטרקטיבי ופטנטים בלעדיים וייחודיים בישראל, ארה"ב ואירופה

הקניין הרוחני של החברה מוגן בפטנט רחב, וכולל, בין היתר, את שילוב החומרה הייחודית (סנסורים, בקרה ומנועים), עם טכנולוגיית העצמת השגיאה שפיתחה ביואקסטרים, וכן אלגוריתמים ייחודיים לחישוב השגיאה והעצמתה (כולל כיול וכיוון אוטומטי, מערכת לומדת וריכוז כלל נתוני הטיפול בענן).  הפטנט רשום ומאושר בארה״ב, אירופה וישראל. רישום הפטנט הורחב לרוסיה וסין באמצעות Utility Model, כשבהמשך מתכננת החברה להרחיבו לטריטוריות נוספות ולרשום כמובן פטנטים נוספים על מוצריה המתוכננים הבאים. במסגרת הפיתוח יצרה ביואקסטרים גם תיק ייצור היררכי הכולל רחכ"ל, הוראות הרכבה, הוראות בדיקה, הוראות אריזה וכדו', המהווה IP אטרקטיבי נוסף ובלעדי לחברה.


חותמות איכות מכל העולם: אקסלרטורים, חממות, תחרויות ומענקים

ביואקסטרים נמצאת בשלב המועמדות הסופי למענק מטעם תוכנית הורייזן של האיחוד האירופי (EIC Accelerator). החברה עלתה לשלב הגמר בתחרות "סטארטאפ 2021" של משרד הפטנטים ריינהולד-כהן כאחת מ-8 הפיינליסטיות שנבחרו מבין 160 חברות, קיבלה את מענק תנופה מהמדען הראשי (כיום הרשות לחדשנות) ונהנתה ממענקי פיתוח בזמן שהותה בחממה. ב-2022 קיבלה החברה מענק ממשרד הכלכלה והתעשייה. 


שוק חדש, אדיר היקף וצומח במהרה, עם פוטנציאל התרחבות לתחומים נוספים

ביואקסטרים מכוונת את המוצר הראשון שלה לענף השיקום הרובוטי, תחום עולה וחדשני, שצפוי לגדול להיקף של מיליארדי דולרים תוך שנים בודדות. טכנולוגית החברה, הראשונה מסוגה בעולם, תאפשר לביואקסטרים למצב עצמה כשחקנית מפתח בשוק טרי זה בשלב ראשוני, תחילה לצרכי שיקום במצבי פגיעה מוחית בזכות פלטפורמת תיקון התנועה הייחודית, שהשימוש בה יורחב בהמשך גם לצורך עולמות תוכן נוספים (ספורט, ילדים ועוד).

פיצ'

פיצ'

הרעיון

הצורך

ברחבי העולם סובלים, מדי שנה, כ-25 מיליון אנשים מאירועי שבץ מוחי או חבלות מוחיות אחרות, נתון שהולך וגדל בהתאמה לקצב הזדקנות האוכלוסייה העולמית, ולאחריו נדרשים לשיקום ממושך ויקר, בבתי"ח שיקומיים או מכוני שיקום גדולים. התוצאה היא עומס אדיר על בתי החולים, המתבטא גם בהישגים מוגבלים מאוד מבחינת איכות וקצב שיקום החולים, ובנטל כלכלי ונפשי משמעותי על המשפחה והקהילה המקיפה אותם.

שיטות השיקום המסורתיות (פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק), או שיטות שיקום רובוטיות או ממוחשבות הקיימות כיום בשוק (אשר מבצעות אוטומטיזציה לשיטות טיפול מסורתיות) הראו יעילות והישגים מוגבלים עד כה, ועם עליית החדשנות בעולם הרפואה ככלל בעשור האחרון, תחום זה מתאפיין עדיין בצורך לטכנולוגיה פורצת דרך שתשנה את חוקי משחק בכל הנוגע לשיקום הנוירולוגי של נפגעי שבץ מוחי. 

הפתרון

ביואקסטרים פיתחה פלטפורמה רובוטית פורצת דרך: דקסטרים (™deXtreme) - רובוט ייחודי ללימוד תנועה ולשיקום גפיים עליונות של חולי שבץ מוחי וחבלות מוחיות אחרות, המסתמך על טכנולוגיות הקצנת השגיאה וכולל מערך של סנסורים, בקרים ומנועים המופעלים על ידי אלגוריתמים ייחודיים. הפיתוח ישמש לצורך מכשיר שיקום אחיזת אצבעות תחילה, ובהמשך גם במכשור תואם לצרכי שיקום יציבה, שיווי משקל ושיקום הליכה, כחלק מסט שלם של מכשירים לשיקום נפגעי שבץ מוחי. 

בעוד כל שיטות השיקום המסורתיות מנסות לתקן את שגיאת התנועה של המטופל תוך שימוש בקוגניציה, דורשות זמן שיקום ארוך ומאפשרות הצלחה מוגבלת בלבד, הפתרון של ביואקסטרים מסתמך דווקא על טכנולוגית העצמת השגיאה, בשיטה הגורמת לתגובה האדפטיבית של הגוף לתקן את התנועה באופן אוטומטי, ולאחר מספר קצר של טיפולים, אותה תנועה נכונה "מוטמעת" במוח ונלמדת על ידי המשתמש.


הטכנולוגיה

העצמת השגיאה הינה טכנולוגיה ייחודית מוגנת פטנט, שהופכת את הרובוטים של ביואקסטרים למחוללי "דיסרפשן" של ממש בתחום: זמן השיקום (לגפיים עליונות) מתקצר ב-50%), בעוד נכון לנתונים שנאספו עד כה שיפור טווח תנועה טובות עומד על 100% (כלומר, פי שתיים) בהשוואה לשיטות שיקום מסורתיות. נתונים אלו הוכחו הוכחו ב-3 ניסויים קליניים, ובמחקר עצמאי שבוצע על ידי אוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה”ב, בין היתר:

הפתרון של ביואקסטרים יכלול בהמשך סט שלם של מכשירים לשיקום גפיים עליונות, אחיזת אצבעות, יציבה והליכה, כשכל המכשירים מבוססים על אותה טכנולוגיה ייחודית ובלעדית של העצמת השגיאה. 


איך זה עובד?

הרובוט מזהה את שגיאת המטופל לעומת כיוון ועוצמת התנועה הנדרשת באמצעות סנסורים המוטמעים במערכת הרובוטית, ולאחר מכן השגיאה מוזנת למערכת הבקרה, אשר מחשבת את הכיוון והעוצמה של העצמת השגיאה (באמצעות מערכת בקרים), ונותנת פקודה למנועים ב-3 צירים (Z,Y,X) אשר מבצעים את הקצנת השגיאה. 

הפעלת כוחות העצמת השגיאה על הגפה גורמים ל״טריגר״ של התגובה האדפטיבית של הגוף, וזאת גורמת לגוף לתקן באופן אינסטיקטיבי ואוטומטי את התנועה לכיוון הנכון או סמוך אליו. המערכת "לומדת" ומחשבת מחדש בכל טיפול את העצמת השגיאה הנדרשת, ותוך כ-10 טיפולים (הנמשכים כשבועיים) "מוטמעת" התנועה הנכונה במוחו של המטופל והופכת להרגל.

טכנולוגית העצמת השגיאה נחקרה על ידי מספר גופים אקדמאיים בארץ ובעולם, ומבוססת על עיקרון פשוט למדי: תחילה, זיהוי השגיאה בתנועה לעומת הכיוון והעוצמה הרצויה. שנית, במקום לתקן את השגיאה (כפי שמנסים לעשות בשיטות המסורתיות) המטרה היא להגביר את השגיאה לאותו כיוון שהיא סטתה, ואז לתת לגוף להגיב אוטומטית למצב זה ולתקן את השגיאה (לכיוון הרצוי). בכל טיפול, מזהה הטכנולוגיה עד כמה קרובה הפעם התנועה המתוקנת לתנועה הרצויה, ומגבירה או מתאימה את העצמת השגיאה בטיפול הבא, בהתאם.

ביואקסטרים הינה החברה היחידה בעולם שהצליחה ליישם את העקרונות הללו למערך של סנסורים, בקרים ומנועים המפעיל את הרובוט, לצד אלגוריתמים ייחודיים, המתרגמים את הנתונים ל"פקודות ביצוע" לגורמי החומרה השונים, לצד יישום נוסף של צבירת נתוני הטיפול בענן (תוך שמירה על כללי הבקרה והסודיות באיסוף נתונים רפואיים, על פי התקנים הבינלאומיים בארה"ב ואירופה). הדאטה הנצבר מאפשר "למידה עצמית" (Machine Learning) של המערכת בעזרת בינה מלאכותית, ושכלול אוטומטי מתמיד של מערכת הכיול והבקרה של הפלטפורמה. 


קניין רוחני ופטנטים

הקניין הרוחני של החברה מוגן בפטנט בישראל, ארה"ב ואירופה, וכולל, בין היתר, את שילוב החומרה הייחודית (סנסורים, בקרה ומנועים), עם טכנולוגיית העצמת השגיאה שפיתחה ביואקסטרים, וכן אלגוריתמים ייחודיים לחישוב השגיאה והעצמתה (כולל כיול וכיוון אוטומטי, מערכת לומדת וריכוז כלל נתוני הטיפול בענן).

רישום הפטנט הורחב גם לרוסיה וסין באמצעות Utility Model, כשבהמשך מתכננת החברה להרחיבו לטריטוריות נוספות, ולרשום כמובן פטנטים נוספים גם על מוצריה המתוכננים הבאים:


במסגרת הפיתוח הכינה ביואקסטרים גם תיק ייצור היררכי הכולל רחכ"ל, הוראות הרכבה, הוראות בדיקה, הוראות אריזה וכדו', המהווה את קניינה הרוחני מלא של החברה, לצורך קו ייצור מתוכנן במפעל תעשייתי, המתמחה בהרכבות אלקטרומכניות של מכשירים רפואיים.

הצוות

הצוות

חיים הופמן
מנכ"ל ויו"ר מועצת המנהלים
ביוגרפיה
בעל תארים בההנדסת תעשיה וניהול, וניתוח מערכות מידע ממוחשבות, מטכניון חיפה. בעל ניסיון רב ביזמות, הקמה, ניהול ומכירה של חברות החל משנת 1979 ועד 2021. מיזמי עבר בהם לקח חלק כוללים את מרטנס הופמן יועצים לניהול – החברה המובילה בתחומי ייעוץ ארגוני, ניהולי ותעשייתי לחברות, מפעלים, בטחון, ממשלה ושלטון מקומי, מרמנת ארגון וניהול פרוייקטים בע"מ – חברה למיקור חוץ תפעולי עבור גופי ממשלה, בטחון, שלטון מקומי וחברות עסקיות, גיאודע מערכות מידע בע"מ – חברה טכנולוגית למיפוי ממוחשב, ניהול באמצעות מערכות GIS, ניהול ארכיבים אלקטרוניים, תל-אופן – השכרת אופניים בתל אביב, ומרטנס הופמן שירותי מיחשוב – שרותי תוכנה וניתוח מערכות לפי פרוייקטים ובמיקור חוץ. לקח חלק באקזיטים של כמה חברות: מרמנת – 2016, גיאודע – 2016, תל אופן – 2015, מרטנס הופמן שרותי מיחשוב – 2010.

  • יו''ר הדירקטוריון
ניני בלומן
מייסד, ממציא המכשיר ומנהל מו"פ
ביוגרפיה
מהנדס מכונות, בעל ניסיון כמנהל מו"פ בתחומי רובוטיקה ומכשור רפואי (שילוב סנסורים ומערכות בקרה) בחברות שונות, ותכנון והובלת פיתוח וייצור המוצר של ביואקסטרים מתחילת דרכה ב-2010. בין הישגיו, הובלת הפיתוח והייצור של מוצרי קרדיו-סנס שידור אותות לבביים מרחוק, שימש שותף בהקמה פיתוח וייצור של חברת "אקס-ג‘ט", מדפסות תלת מימד ו"קור-סנס" טכנולוגיה חדשנית לזיהוי התקפי לב. בעבר עבד ב-INTEX – סטארטאפ / טכנולוגית הדפסה. NOVA – מערכות מדידה מולטי דיסציפלינריות וסמי קונדקטורים, שח"ל – פיתוח מערכות לזיהוי אותות לבביים, אקס ג‘ט – כמהנדס מכונות ומערכת, קור סנס – כמנהל הפיתוח.

  • מייסד
אלון גולדשטיין
מנהל הנדסה ומערכות
ביוגרפיה
בעל תואר בהנדסת אלקטרוניקה וחשמל, וניסיון רב בפיתוח מערכות אינטר דיסציפלינריות הכוללת סנסורים, בקרים ורובוטיקה עבור מכשור רפואי, לצד ניסיון בניהול צוותי פיתוח. בין היתר עסק בפיתוח אב טיפוס לטכנולוגיה לזיהוי התקפי לב (מרחוק ומקרוב) בחברת קור סנס, ושימש שותף מלא בפיתוח הרובוט של ביואקסטרים מתחילתו. בעבר עבד בין היתר ב-NOVA – מערכות מדידה לסמי קונדקטורים, אתרוג – מעבדות לדיאגנוסטיקה, קור סנס – פיתוח מיכשור רפואי, וכאמור בביואקסטרים מתחילת דרכה.

מתי משיח
מהנדס תוכנה
ביוגרפיה
הנדסאי אלקטרוניקה ובוגר קורסים מקצועיים, בין היתר בלימודי פיזיותרפיה, שהצטרף לביואקסטרים ב-2020. בעל 30 שנות ניסיון בפיתוח תוכנה וחומרה בגופי טכנולוגיים מגוונים, עם התמחות במערכות משובצות מחשב. בין היתר עסק בפיתוח של סורק המחאות תוכנה וחומרה כולל קישור למערכות פיננסיות, מערכות הפעלה למוצרים ייחודיים, ונסיונו המקצועי כולל את חיל המודיעין של צה"ל, אלתא – פיתוח מכ"מ, אסטרונאוטיקס – פיתוח יחידות בקרה, ו-G&S – פיתוח ציוד בקרה למערכות פיננסיות.

תמר מויאל
מנהלת מכירות
ביוגרפיה
בעלת תואר בהנדסת חשמל מהטכניון, עם 25 שנות ניסיון בפיתוח עסקי ומכירות בארגונים לחברות סטארטאפ שעוסקות בציוד ומיכשור רפואי. בין היתר ניהלה צוות של 12 אנשי מכירות של מיכשור רפואי בארה"ב ואירופה, ביצעה ניתוחי שוק ומכירות של מליוני דולרים עבור חברת NITI, הובילה מכירות משמעותיות בחברת GORDIAN באירופה ודרום אמריקה, ועסקה בפיתוח עסקי באירופה בחברת MST. עוד עבדה בחברות NEOFARM – ציוד רפואי (2002 – 1995), NITI – מכירות (2011 – 2002), ובין 2020-2011 עסקה בייעוץ עצמאי לחברות סטארטאפ בנושא שיווק רפואי. משמשת מנהלת מכירות בביואקסטרים מ-2020.

הילה הופמן
מנהלת שיווק
ביוגרפיה
בעלת BA בסוציולוגיה ופסיכולוגיה ובוגרת תכנית "להב" לניהול עסקי בכיר, אונ‘ ת"א. הצטרפה לביואקסטרים ב-2019. בעברה שימשה כמנהלת השיווק של חברת Storwize (2006-2009) העוסקת בפיתוח מערכת משולבת חומרה ותוכנה לצמצום נפחי איחסון נתונים בהיקפים גדולים, אשר ביצעה אקזיט. נסיונה כולל גם תפקיד כחברת צוות השיווק של חברת Genzyme Europe (2005) חברת ענק לפיתוח תרופות על בסיס ERT, ייעוץ לפרוייקטים רפואיים / חברתיים בהולנד ובאיחוד האירופאי (2010-2019).

עומר מור
מנהל ייצור
ביוגרפיה
בוגר הנדסת תעשייה וניהול, מכללת ספיר, הצטרף לביואקסטרים ב-2021. בעבר שימש מנהל תפ״י במפעל אל-אופ במשך 3 שנים, כאחראי על תזמון הרכיבים והאמצעים לקו הייצור (2018-2021).

פרופ‘ אבי עורי
יועץ רפואי
ביוגרפיה
רופא מומחה (MD) לרפואה שיקומית, עם התמחות ברפואה שיקומית נוירולוגית. שימש כמנהל המערך השיקומי בבי"ח רעות, וכמנהלל מחלקת שיקום נוירולוגי בבי"ח שיבא תל השומר במשך 15 שנה. שימש כפרופ‘ מן המניין באוניברסיטת ת“א (כיום אמריטוס) ונבחר ב-2006 כאחד מהרופאים המסורים כיום בעולם (ע"י WMA).

  • יועץ
פרופ‘ אלי כרמלי
יועץ מחקר ותרפויטי
ביוגרפיה
מומחה לשיקום בעל P.hD בפיזיותרפיה \ מדעי הרפואה, כיום ראש החוג לפיזיותרפיה באונ‘ חיפה ובעבר ראש החוג לפיזיותרפיה באונ‘ ת"א. בין היתר שימש גם כעורך הראשי של IPS - המגזין המרכזי לפיזיותרפיה בישראל.

  • יועץ

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו