טכנולוגיה ייחודית המספקת אוויר נקי
הטכנולוגיה של Catalife מבוססת על תרכובות של חומר קטליטי הנקרא Bismuth. החומר ידידותי לסביבה והוא אינו רעיל. חומר זה יכול לפרק באופן מלא מזהמים אורגניים, תוך שימוש באור נראה. החומר אף יכול לחטא באופן מלא באמצעות השמדה של בקטריות, וירוסים, פטריות ועוד, שכן החומר פעיל באוויר, במים ועל משטחים.
החומר עצמו פעיל באור נראה ועל כן הוא יעיל במיוחד, אינו מזיק לסביבה והוא אף אינו מהווה סכנה לבריאותם של בני אדם, כאשר אין כל צורך לעשות שימוש באור אולטרה-סגול מזיק ובחומרים מזיקים נוספים כגון טיטניום דו-חמצני בו נעשה שימוש במערכות הקיימות כיום.
הטכנולוגיה של Catalife מספקת פתרון למספר צרכים שנותרים כרגע ללא מענה במסגרת הטכנולוגיות הקיימות וניתן להשתמש בה בסנני אוויר המותקנים במספר רב של מוצרים, כגון: מטהרי אוויר חופשיים, מערכות למיזוג אוויר ועוד.
הטכנולוגיה כבר נוסתה והיעילות שלה הוכחה במספר רב של ניסויים אשר בוצעו במעבדות מוסמכות, כולל ניסויים על וירוס שמחקה את פעולת וירוס הקורונה.
לחברה יש 3 פטנטים רשומים ופטנט נוסף בהליכי הגשה.
צורך עולה וגובר באוויר מטוהר ופוטנציאל שוק יוצא דופן
השנה האחרונה, ובפרט מגפת הקורונה, המחישו את הצורך העולה והגובר בטכנולוגיות חדשות ויעילות יותר ולמוצרים מתקדמים לטיהור וסינון האוויר אותו אנו נושמים מזיהומים בקטריות ווירוסים הקיימים בו. הטכנולוגיה של Catalife מהווה פלטפורמה לתעשיית הסינון וטיהור האוויר, ומספקת אוויר נקי לחללים סגורים כגון בתים, משרדים, קליניקות ובתי חולים, מכוניות, מטוסים ומקררים (עבור הארכת אורך חיי המדף של פירות וירקות).
צוות מנוסה במיוחד המורכב מיזמים ותיקים
Catalife מונהגת על ידי צוות מנוסה של יזמים ומדענים מומחים. יחד עם פרופ' יואל ששון, המדען הראשי של Catalife , ד"ר הני גניים ה- CTO של החברה ויוסי סמולר, אשר כיהן בעבר כמנהל החדשנות בסמסונג ישראל, החברה מונהגת על ידי צוות המחזיק בנסיון עשיר ומומחיות יוצאת דופן בתחום החדשנות המדעית בשילוב עם היכרות עמוקה עם העולם העסקי.
השתתפות בתכניות יוקרתיות ואבטיפוסים הזוכים להצלחה רבה
הטכנולוגיה והחומרים הייחודים שפותחו על ידי החברה הם חלק ממחקר אשר נערך במחלקה לכימיה שבאוניברסיטה העברית, ירושלים.
החומרים מהם מורכב המוצר נוסו ויעילותם הוכחה על וירוס אשר מחקה את וירוס הקורונה, בניסוי שנערך בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, בירושלים.
כמו כן, ובעקבות הפוטנציאל הטמון בחברה, Catalife השתתפה בשתי תכניות פיתוח שזכו למימון של רשות החדשנות. בנוסף, החברה כבר הספיקה לגייס סכומי כסף משמעותיים ממשקיעים פרטיים.
נושא זיהום האוויר והסכנות הגלומות בו נמצא במוקד תשומת הלב הבינלאומית כבר מספר שנים ובצדק. אבל איכות האוויר בחללים סגורים, כולל האוויר בבתים, משרדים, רכבים, אוטובוסים, מטוסים, טרמינלים ורכבות, בתי ספר, בתי חולים וכל חלל סגור אחר, קרי כל החללים הסגורים, לא טופלה כראוי. הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה (EPA) מעריכה שמזהמים, כגון תרכובות אורגניות נדיפת (VOCs) עשויות להימצא בריכוזים גבוהים של פי 2 עד פי 5 בחללים סגורים לעומת באוויר הפתוח ואף עשויים במקרים מסויימים להימצא בריכוז של פי 100.
הבנה זו הפכה למוחשית אף יותר לאור המצב הנוכחי של הקורונה: אנחנו כבר יודעים שהאוויר בחללים סגורים נושא כמויות גדולות של חלקיקים (אירוסולים) אשר נושאים את הוירוס, מה שמסכן את כל הנוכחים באותם החללים הסגורים. מגפה חדשה זו הובילה לעלייה משמעותית בצורך לטיהור וחיטוי של מערכות האוויר לחללים סגורים. כתוצאה מכך, שוק סינון וטיהור האוויר והמשטחים גדל באופן משמעותי.
על כן, היתרונות הכלכליים והחברתיים הטמונים בשיפור איכות האוויר שאנחנו נושמים הם כבר ברורים והפכו להכרח.
הצורך
מזהמים אורגניים עמידים (POPs), תרכובות אורגניות נדיפת (VOCs), בקטריות, וירוסים ומיקרו מזהמים עיקשים נמצאים באוויר שסביבנו, בפנים ובחוץ, והם יכולים להוביל לנזקים משמעותיים לבריאות האנושית.
הנזקים הפוטנציאליים המשמעותיים לבריאות של בני אדם הפכו אפילו ליותר משמעותיים בעת הנוכחית ומאז פרוץ הקורונה – אנו יודעים כבר שהאוויר בחללים סגורים נושא עמו כמות גדולה של חלקיקים הנושאים את הוירוס, מצב היוצר סיכון לכל מי שנמצאים באותם החללים. המגיפה החדשה הזו העלתה באופן משמעותי את הצורך במערכות לטיהור וסינון אוויר בחללים סגורים. כתוצאה מכך, השוק למוצרים בתחום טיהור האוויר והמשטחים גדל באופן משמעותי.
ישנו צורך בטכנולוגיה שלא רק תלכוד את החומרים הויראליים אלא גם תדע לנטרל אותם, בלי קשר לשאלה אודות גודל החלקיק, והאם מסנן האוויר שנמצא בחדר הוחלף בהתאם למועד הנדרש עבור התחזוקה שלהם.
פילטרים קיימים מסוגלים לסנן את מרבים החלקיקים הקיימים, אך בכל זאת יש מספר חלקיקים משמעותיים שלא ניתן לסנן באמצעות הפילטרים הקיימים בתעשייה. חלקיקים אלו כוללים חלק מהבקטריות הכי רעילות, וירוסים ומיקרואורגניזמים אחרים, שהם קטנים מדי בכדי לעבור סינון. חלקיקים אלו יכולים לעבור דרך פילטרים אחרים כאילו הם היו אוויר, ולהיכנס למערכת הנשימה שלנו, לאוכל ולמשטחים בהם כולנו נוגעים על בסיס יומי.
הבעיה אינה מוגבלת לאוויר מזוהם בחללים אלו. מזהמים, אשר נדבקים למשטחים כגון ביגוד רפואי שאמור להגן על צוותים רפואים – חלוקים, מסיכות וכן ביגוד נוסף שנלבש על ידי הצוות, שורדים על משטחים אלו לתקופות אשר נמשכות החל ממספר שעות ועד למעלה משבוע. על כן, בעוד ביגוד זה מגן על הצוותים, הוא גם מהווה אמצעי להדבקה ולהעברת מזהמים. לכן, יש צורך דחוף לפתח אמצעים שיאפשרו השמדה מהירה של וירוסים בעודם נוגעים במשטחים אליהם הם נדבקים או אפילו בעודם באוויר.
הפתרון
הטכנולוגיה של Catalife פותחה במשך למעלה מ-8 שנים באוניברסיטה העברית, על ידי ד"ר האני גנאיים, ה – CTO של Catalife ותחת ההנחיה של פרופ' יואל ששון, פרופ' מוביל בתחום הכימיה היישומית במרכז קזאלי לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית שבירושלים.
החומר שפותח על ידי ד"ר גנאיים מורכב ממוליך למחצה יציב במיוחד, Bismuth Oxyhalides, אשר מציג פעילות פוטו-קטליטית יוצאת דופן במהלך חשיפה לאור נראה (אור יום או אור טבעי בחלל סגור).
הצורה הפיזית שדומה לפרח יוצרת שטח פנים נרחב במיוחד, המוביל לחמצון הרבה יותר משופר והמשך פעילות גם תחת תנאים חשוכים. ממחקרים שנערכו על ידי Catalife עולה שאופן הפעולה של החומר הפעיל במוצר של Catalife שונה באופן מהותי מפוטו-קטליטים הזמינים באופן מסחרי, וזאת בשל הפרדת המטענים היעילה במיוחד של החומר, מה שמשפיע על הכמות ועל משך החיים של צמדי האלקטרונים בחומר.
החומר עובר סינתזה באמצעות תהליך סינתזה פשוט וזול, המבוצע בטמפרטורת החדר ותחת תנאים ידידותיים לסביבה. כמו כן, ניתן לסנתז את החומר למספר מורפולוגיות על מנת להשיג ביצועים שונים.
החומר החדשני והטכנולוגיה המתקדמת מספקים אוויר שסונן מחלקיקים, נקי מוירוסים ובקטריות ומרעלנים כימיים. הטכנולוגיה של Catalife מוגנת על ידי שלושה פטנטים רשומים וכן פטנט נוסף שהוגש לאחרונה.
הטכנולוגיה
Catalife פיתחה חומר מוליך למחצה פוטו קטליטי ייחודי המבוסס על bismuth oxyhalide. מדובר בחומר שאינו רעיל ושהוא ידידותי לסביבה. החומר יכול לחמצן באופן מלא (לפרק) מזהמים אורגניים תחת אור נראה, והוא גם יכול לחטא משטחים תוך נטרול חיידקים, וירוסים, בקטריות, פטריות ועוד, שכן הוא פועל באוויר הפתוח ועל גבי משטחים.
החומר של Catalife מבוסס על טכנולוגיה של חמצון פוטו קטליטי (PCO), אשר פותחה במקור על ידי נאס"א, וכוללת את הפתרון הכי פרקטי בשוק עבור נטרול מזהמים ביולוגיים שמקורם באוויר, כולל וירוסים. ה – FDA אישר את השימוש בטכנולוגיה במסגרת יישומים רפואיים. פוטו קטליזה היא כיום הפתרון הכי אפקטיבי לטיפול במזהמים ויראליים ובקטריאליים. בניגוד לטכנולוגיות אחרות אשר פעילותם נחלשת עם הזמן, היעילות של PCO אינה דועכת עם הזמן.
המאפיינים של הטכנולוגיה של Catalife
הטכנולוגיה של Catalife היא כוללנית, יעילה, בטוחה, קוסט-אפקטיבית, ורסטילית ומוגנת בפטנט
כוללנית
יעילה
בטוחה
קוסט-אפקטיבית
הטכנולוגיה הפוטו קטליטית של Catalife משמשת למאבק בהדבקה בקורונה
על מנת להתמודד עם הקורונה, Catalife ערכה ניסוי כדי לבחון את הביצועים שלה נגד נגיף המדמה את נגיף הקורונה(VSV), וירוס הפוגע במינים רבים, כולל יונקים, עופות וחרקים. הניסוי בוצע בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. החומר הציג פעילות מובהקת כנגד חיידקים עם תוצאות שבאו לידי ביטוי תוך דקות מהרגע שהחומר הופעל באמצעות אור טבעי ונראה בחלל סגור.
המוצרים הבסיסיים של Catalife עבור יישומים שונים
מערכת החיטוי והטיהור הפוטו קטליטית של Catalife מבוססת על הרכיבים המרכזיים הבאים: פילטרים, תאורה ומערכת הזרמת אוויר.
החברה ממוקדת כרגע בפיתוח של שני סוגי פילטרים שונים:
פילטר קרמי
חומר קרמי מאוור במיוחד אשר כולל את החומרים של החברה על גבי שטח הפנים שלו. פילטר זה כבר מראה שיעורי חמצון יוצאי דופן, פי 3 עד 10 בהשוואה למוצרים מתחרים.
המוצר מיועד למערכות טיהור אוויר ביתיות, מקררים ביתיים, מקררים תעשייתיים ועוד.
פילטר אחיד – פילטר אוניברסלי
פילטר לכל מטרה המבוסס על מצע לא ארוג, אשר כולל את החומר הייחודי של Catalife יחד עם מטהרים של חלקיקים. ההטמעה האחידה והלא ארוגה מגדילה מאוד את שטח הפנים ועל כן משפרת את ביצועי החמצון של הפילטר, מה שמאפשר לחברה לפנות אל שווקי מטרה נוספים כגון בתי חולים, מסננים למיזוג אוויר, מערכות אוויר למטוסים, פילטרים למערכות מיזוג אוויר ברכבים, מערכות לטיהור אוויר בבית, מערכות מיזוג אוויר תעשייתיות ועוד.
|
ב -20 שנים האחרונות היה רז מעורב, הן כיזם והן כמנהל, במספר חברות הזנק. רז מביא עמו ניסיון רב בבניה ויישום של אסטרטגיה עסקית ושיווקיות, ובפיתוח מוצרים, בעיקר בתחום המדיקל ומוצרי BTC. רז שימש מעל לעשור כמנכ"ל חברת Backlife והוביל אותה למכירות של מיליוני מוצרים בעולם. רז בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני במנהל עסקים (MBA),שניהם מאוניברסיטת תל אביב.
|
|
ד"ר גנאיים מחזיק ב-4 פטנטים והוא פרסם למעלה מ-10 מאמרים בכתבי עת מובילים בעולם. הוא מתמחה בתחום הננו-חומרים היישומי, פיתוח מוליכים למחצה וטכנולוגיות sol-gel. לד"ר גנאיים דוקטורט בכימיה יישומית מהאוניברסיטה העברית.
|
|
פרופ‘ ששון מחזיק ב-50 פטנטים והוא פרסם 270 10 מאמרים בכתבי עת מובילים בעולם, בנוסף להקמתם של 5 סטארטאפים. פרופ‘ ששון הוא פרופ‘ (אמריטוס) בכימיה יישומית מהאוניברסיטה העברית.
|
|
בכיר בתעשייה ויזם במשך 40 שנים בדרום אפריקה. משקיע אנג‘ל וחבר דירקטוריון במספר סטארטאפים ישראלים ב-10 השנים האחרונות.
|
|
לשעבר ראש תחום החדשנות בסמסונג ישראל ולפני כן כיהן כמנהל תכנית החממות הטכנולוגיות ברשות החדשנות. בעברו שימש גם כמנכ"ל של מספר חברות הייטק בישראל ובעולם.
|
|
עם למעלה מ-20 שנות נסיון ניהולי בתחום הביוטק, ה – MedTech וחברות חקלאיות טכנולגיות, אותן הוביל משלב ההקמה ועד להנפקה בבורסה.
|