CreamCol

ממציאים מחדש את חוויית האלכוהול

CreamCol פיתחה טכנולוגיה מוגנת בפטנט, המאפשרת להפוך כל משקה אלכוהולי לקרם אלכוהולי אכיל. הקרמים, שיכולים להימכר כמוצר מדף או לשמש כחומר גלם ליצירת מוצרים חדשים, עונים על ביקוש גדול לחדשנות בשוק האלכוהול, המוערך בטריליוני דולרים.

121% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אירנה גלר
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מזון וחקלאות

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

טכנולוגיה חדשנית ומוגנת בפטנטים שהופכת משקאות אלכוהוליים למוצרי מזון אכילים

הטכנולוגיה של CreamCol מביאה לשוק הפוד-טק חדשנות וכלים ליצירתיות קולינרית, המאפשרת לחוות וליהנות מאלכוהול בדרך חדשה, טעימה ומהנה. הקרמים נטולי חומרים כימיים, עשירים בחלבון ובעלי חיי מדף ארוכים בטמפרטורת החדר. מלבד היותם מוצר מדף בפני עצמו, הקרמים יכולים לשמש גם כחומר גלם לשדרוג מוצרים קיימים למוצרי פרימיום ולהוות בסיס למוצרים חדשים בתעשיות המזון והאלכוהול.

 

קו ייצור פעיל, שיתופי פעולה עם חברות מובילות בתעשייה ומודל עסקי המאפשר פריצה בינלאומית רחבה

לאחר קבלת כלל האישורים הרגולטוריים הנחוצים ורישום הפטנטים המגנים על הטכנולוגיה שלה, הקימה CreamCol קו ייצור מיני תעשייתי בישראל, המשמש אב-טיפוס להדגמת יכולות ללקוחות בינלאומיים, ומרכז ייצור לשוק המקומי. הפצת מוצרי החברה לשוק בישראל נעשית על-ידי חברות הפצה מקומיות. גם חברות בינלאומיות מגלות עניין עצום בטכנולוגיה של החברה, ובימים אלו היא מנהלת מו"מ מתקדם עם מספר חברות מזון ומשקאות בינלאומיות גדולות לפיילוטים משותפים ותחילת מכירות.

שוק יוצא דופן בהיקפו וצמא לחדשנות

שוק האלכוהול הוא שוק ותיק במיוחד, עם מחזור מכירות עולמי של טריליוני דולרים בשנה. בשנים האחרונות קיימת מגמה הולכת וגוברת של חיפוש אחר חדשנות, מוצרים חדשים, דרכים חדשות לצרוך אלכוהול, וכן שילוב של אלכוהול במזון. יין בפחיות, קוקטיילים בשקיות ובבקבוקים, גלידה גזוז ותה אלכוהוליים הם מוצרים חדשים, שהופיעו בשוק בשנים האחרונות תחת סגמנט שנקרא  RTD - Ready to Drink, אשר צפוי לצמוח בעשרות אחוזים בשנים הקרובות, ומוערך כבר כיום בעשרות מיליארדי דולרים בארה"ב לבדה.

 

צוות מקצועי ומנוסה בתחומי ההנדסה, טכנולוגיית מזון, יזמות וניהול חברות

צוות המייסדים, אירנה ותומר גלר, הכירו במהלך לימודיהם בטכניון, והם בעלי היכרות מעמיקה עם הנדסת מכונות וטכנולוגיית מזון. אל השניים הצטרפו גדי שלסקי ויונתן הנן, לשעבר ראש מחלקת הפיתוח בחברת אדמה. גדי, המכהן כיו"ר פעיל בחברה, הוא יזם מנוסה, שהקים וניהל מספר חברות בתחומים טכנולוגיים שונים. החברה האחרונה שגדי לקח חלק בהקמתה וניהולה בשנים הראשונות, היא אופטיבס, שמצליחה מאוד וגייסה סכומי כסף גדולים במספר סבבי גיוס.

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

בני אדם צורכים אלכוהול משחר ההיסטוריה. עם השנים, אלכוהול נתפס כמוצר יוקרתי ומהנה המשתלב היטב באירועים חברתיים. רבים נוהגים לשתות אלכוהול כחלק מבילוי, בסוף יום עבודה ובמהלך אירועים חגיגיים.

יחד עם זאת, ישנם לא מעט אנשים שאינם נהנים משתיית אלכוהול וקיים ביקוש גדול לצריכת אלכוהול על ידי שילובו במזונות מיוחדים וטעימים. כחלק מצמיחתו המהירה של ענף הפודטק בעשור האחרון, ניתן לראות מגמות משמעותיות גם בעולם המזון והאלכוהול, ובהם ניסיון לייצר חדשנות ולשלב אלכוהול עם מוצרים אחרים, באופן שתואם את הגידול בשוק ופריצה אל עבר קהלים חדשים.

הפתרון

הקרמים של CreamCol מאפשרים לשלב אלכוהול במוצרים אחרים, ומהווים בפני עצמם מוצר ייחודי ומענג. הקרמים נטולי חומרים כימיים ועשירים בחלבון, כך שהם טבעיים ומזינים, וזאת לצד הטכנולוגיה המתקדמת המאפשרת לשלב אותם במוצרים נוספים.

את הקרמים האלכוהולים אפשר לאכול כמו שהם וליהנות מחוויה ייחודית ומענגת, וגם אפשר להשתמש בהם כחומר גלם (B2B) למגוון יישומים קולינאריים, תוך ערבוב הקרם האלכוהולי עם מוצרים אחרים כמו שמנת מתוקה או צמחית, חלב מרוכז, חמאות אגוזים, סוגי מחיות פירות, סירופים, תרכיזים, תמציות, צבעי מאכל, תבלינים ועוד.

כך למשל, ניתן להשתמש בקרמים למגוון רחב של שימושים:

  • קינוחים ונשנושים לאירועים, מסיבות, Happy Hours או צריכה פרטית.
  • מילוי פרלינים וחטיפי שוקולד.
  • מילוי, ציפוי או קישוט סופגניות, עוגות ומאפים. 
  • גלידות אלכוהוליות במגוון טעמים.
  • מטבלים ורטבים שאינם מתוקים.

היות שהטכנולוגיה של CreamCol מאפשרת חיי מדף ארוכים בטמפרטורת החדר, ניתן לאחסן גלידות אלכוהוליות, המבוססות על הקרמים של CreamCol בטמפרטורת החדר, לשנע אותן ללא אמצעי קירור או הקפאה, ולצנן או להקפיא אצל הצרכנים. פתרון זה משנה לחלוטין את הלוגיסטיקה הכרוכה בשינוע והפצה של מוצרי מזון, באופן היוצר חסכון של עשרות אחוזים בעלויות אלו ומהווה מהפכה של ממש בעולם המזון.

הטכנולוגיה

הטכנולוגיה של CreamCol מהווה פתרון פורץ דרך בתחום הפודטק. הטכנולוגיה מאפשרת גמישות ויצירתיות קולינארית שבאות לידי ביטוי במאפיינים הבאים:

  1. אפשר לייצר קרמים במרקמים שונים, החל במרקם דליל בדומה למרקם של מעדן מילקי, ועד למרקם סמיך בצמיגות של ממרח שוקולד או חמאה.
  2. אפשר לקבוע את אחוז האלכוהול בקרם, והוא יכול לנוע בין 6% ועד 40%.
  3. להכנת הקרם אפשר להשתמש בכל משקה אלכוהולי כמו וויסקי, ג'ין, ליקרים, וודקה, אוזו ועוד.
    כמו כן, ניתן להשתמש באלכוהול נקי ולהוסיף טעמים ותמציות.
  4. אפשר לשלב בקרם חומרים נוספים לטעם, ריח וצבע.

הטכנולוגיה, שכאמור מוגנת על-ידי פטנטים חזקים, מבוססת על תהליך ייחודי לערבוב אלכוהול, חלבון ומים. ללא הטכנולוגיה של CreamCol, אם מערבבים אלכוהול עם קרם, לאחר זמן קצר נוצרת הפרדה בין האלכוהול לקרם (הפרדת פאזות). לעומת זאת, לקרמים שמיוצרים בטכנולוגיה של CreamCol חיי מדף ארוכים, הם שומרים על יציבות וטריות לאורך זמן בטלטול ובטמפרטורה משתנה כולל טמפרטורת חדר. את הקרמים אפשר להקפיא ולהפשיר מבלי לפגוע במרקם.

בקרמים של CreamCol למעלה מ-10% חלבון המשמש מרכיב חשוב בייצור הקרם, ומהווה גורם שיווקי חשוב, בעיקר לקהל הצעיר.

כיום החברה מתמקדת בשוק המזון והמשקאות אך הטכנולוגיה מתאימה גם ליישומים בתחומים אחרים.

CreamCol במדיה-

https://jewishbusinessnews.com/2022/02/21/foodtech-creamcol-alcohol-cream/

 

 

הצוות

הצוות

אירנה גלר
מנכ"לית ומייסדת
ביוגרפיה
אירנה היא יזמית משותפת בחברה ובעלת ניסיון קודם של למעלה משש שנים במכירות בעולם המזון. אירנה מחזיקה בתואר ראשון בטכנולוגיית מזון ממכללת תל-חי ובנוסף היא למדה הנדסת מזון בטכניון בשילוב עם לימודי יזמות.

  • מייסד
תומר גלר
סמנכ"ל טכנולוגיות ומייסד
ביוגרפיה
תומר הוא יזם משותף בחברה. לתומר ניסיון של למעלה משש עשרה שנים בניהול והובלת פרויקטים. לפני CreamCol תומר הקים וניהל חברת סטרטאפ בתחום המכשור הרפואי, כאשר לפני כן תומר ניהל פרויקטים במסגרת יחידה טכנולוגית בצה"ל. תומר מחזיק בתואר ראשון בהנדסת מכונות בטכניון בשילוב עם לימודי יזמות.

  • מייסד
יונתן הנן
מנהל טכני
ביוגרפיה
יונתן מחזיק ב-38 שנות ניסיון בתחומי הגנת הצומח, האגרוטק והפודטק. הניסיון המולטי דיסציפלינרי של יונתן מתבטא בהיכרות משמעותית עם עולמות החקלאות והמזון הן בעבודה עם תאגידים גדולים ועם סטרטאפים. בעבר יונתן שימש כראש מרכז הפיתוח של חברת אדמה, ועסק באיתור טכנולוגיות וחברות חדשניות עבור הקרן המשותפת של Bayer CropScience וטרנדליינס בישראל. כיום יונתן הוא שותף מייסד בחברת אגכימידס, חברה שמקימה ובונה חברות להבטחת בטיחות המזון העתידי של העולם, והוא משמש כיועץ עבור מספר חברות בתעשיות רלוונטיות. יונתן מחזיק בתואר ראשון ושני בלימודי חקלאות והגנת הצומח מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו