Yopi

מביאים את המעבדה למגרש האימונים

Yopi פיתחה את מערכת החיישנים המדויקת ביותר בעולם לניטור מצבם הגופני והבריאותי של ספורטאים בזמן פעילות גופנית. באמצעות ניתוח מבוסס AI של מדדים בזיעה, הפיתוח המהפכני יאפשר לשפר ביצועים גופניים ולמנוע בזמן אירועים מסכני חיים.

138% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: חמי ראם
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
מכשור רפואי

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

הידע הבלתי מנוצל של הזיעה

לראשונה בשוק המכשור הלביש, Yopi פיתחה ביו-סנסורים מהפכניים המנטרים זיעה בזמן אמת ואלגוריתמים המפיקים תובנות מדויקות אודות מצבו הגופני והבריאותי של המשתמש. ניטור זיעה באופן רציף מקנה הבנה עמוקה על צריכת החמצן של המשתמש - המשקפת במדויק את פעילות הלב. כיום, הדרך היחידה למדוד צריכת חמצן הינה באמצעות לבישת מסכה מיוחדת בתנאי מעבדה. החברה משתווה לביצועי מעבדה וזאת עם מוצר לביש ונגיש לכל כיס, המבצע בקרה רציפה ומדויקת לאורך זמן.

החיישן הזעיר שימנע התקפי לב

הפיתוח פורץ הדרך של Yopi עתיד לחולל מהפכה גם בתחום הקרדיולוגיה ולשמש ככלי רפואי לאבחון מוקדם ומניעת אירועי לב קשים. באמצעות ניטור וניתוח רציף של מדדים ביולוגיים בזיעה בזמן אמת, ואלגוריתמים שמזהים שינויים במדדים אלו ומתרגמים זאת למצב הלבבי של המשתמש, המערכת של Yopi תוכל לזהות ואף לחזות מראש בעיות לב, לפני שאלו יהפכו לאירועים מסכנים חיים.

מהפכה בשוק ה- wellness: הזנקת הביצועים הספורטיביים תוך הימנעות מפציעות ועומסי יתר

הטכנולוגיה החדשנית של Yopi מכוונת תחילה לשוק ה-Wellness החווה צמיחה אדירה בשנים האחרונות, ועתידה לחולל מהפכה בקרב ספורטאים חובבניים ומקצועיים כאחד. למעשה, Yopi  הוא מאמן בריאות וכושר אישי דיגיטלי חכם, המסתמך על פידבק ישיר ורציף מגוף הספורטאי - פידבק שעד היום, לא היה קיים עבורו מחוץ למעבדה קלינית. כך, יכולים ספורטאים למקסם את האימונים שלהם מבלי לגרום לפציעות או עומסי יתר על הגוף, כל זאת על בסיס הפיזיולוגיה האישית שלהם. שוק ה-wellness מלא במערכות המנטרות ביצועים, אך אלו בעיקרן מתבססות על טכנולוגיה המודדת דופק בלבד - מדד לא מקיף ולא מדויק, הנותן תמונה חלקית מאוד על המצב הפיזיולוגי של הגוף.

צוות של יזמים ותיקים, מהנדסים, מדענים, רופאים וספורטאים מקצועיים, ובהם קפטן מכבי תל אביב בכדורגל - שרן ייני

Yopi נוסדה לפני 5 שנים על ידי שני חברים, בוגרי הטכניון - חמי ראם וד"ר מנחם גנוט. חמי בוגר הנדסת מכונות הינו יזם ומנהל מנוסה וד"ר מנחם גנוט הינו מדען בכיר בהנדסת חומרים וננו אלקטרוניקה. שניהם יזמים מנוסים שהספיקו להביא  2 חברות הזנק משלב הרעיון ועד לשלב ה EXIT. בין צוות החברה ניתן למנות את ד"ר דן הדס, רופא מומחה ומנהל המרכז לקרדיולוגית ספורט וקרדיולוג בכיר בבית החולים אסף הרופא; ושרן ייני, ספורטאי וכדורגלן ישראלי, המשמש כיום קפטן מכבי תל אביב ובעבר קפטן נבחרת ישראל.

שת"פ עם Medix - המרכז לרפואת ספורט ופיזיותרפיה הגדול בישראל

בטכנולוגית הניטור הפיזיולוגי של Yopi תומכים מומחים מתחום הרפואה והספורט שעושים שימוש ממושך בחיישנים שפיתחה החברה. Yopi פועלת בשיתוף פעולה עם Medix - המרכז לרפואת ספורט ופיזיותרפיה הגדול בישראל. מנתונים שהוצגו במסגרת השת"פ פיתוחי החברה מציגים דיוק מרשים של 90% אל מול תוצאות הבדיקות הפיזיולוגיות הנעשות במעבדה.

מימון נרחב של רשות החדשנות ומשקיעים פרטיים

Yopi אושרה כחברת מחקר ופיתוח ע"י רשות החדשנות ובמסגרת זאת זכתה במענק פיתוח משמעותי. כמו כן, החברה פועלת במסגרת חממת Southup - חממה עסקית המקדמת טכנולוגיות עיליות במרחב עוטף עזה, ומשתתפת בפרוייקט Magnet - אקסלרטור הסטארט-אפים החדש של הרשות לפיתוח הנגב ועמותת Tech7.

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

הרעיון

מחלות לב וכלי דם (CVD - Cardiovascular disease) הינן אחד מגורמי המוות המובילים בעולם מדי שנה. כמעט 18 מיליון אנשים מתו מ-CVD ב-2019, כ-32% מכל מקרי המוות באותה השנה. כ-85% ממקרי המוות הללו נגרמו עקב התקפי לב - הנגרמים עקב חסימות בעורקים הכליליים המונעות מהלב לספק דם למוח ולשאר אברי הגוף. גילוי מוקדם של CVD הינו חשוב ביותר למניעת אירועים מסכני חיים.

 

הצורך

מדענים וארגוני בריאות בינלאומיים הגדירו צריכת חמצן (VO2) כמדד המדויק ביותר להערכת פעילות הלב. כיום, הדרך היחידה למדוד VO2 הינה באמצעות לבישת מסכה מיוחדת בתנאי מעבדה - שיטה שאינה ישימה בשטח באופן רציף. על כן, יש צורך בשיטה חדשה למדידת VO2 בזמן אמת.

מחקרים מראים כי באלקטרוליטים בזיעה טמון פוטנציאל אבחוני אדיר, מאחר ונמצאה התאמה גבוהה בין רמות אלקטרוליטים בזיעה לאלו שבדם – ואלו מעידים על קצב צריכת החמצן במהלך פעילות גופנית.

לתובנות המופקות מניטור זיעה יישומים גם בתחום ה-Wellness. שוק המכשור הלביש לניטור חווה צמיחה דרמטית בשנים האחרונות. חלק משמעותי משוק זה מתמקד בטכנולוגיות ניטור ביצועים גופניים בעת פעילות ספורטיבית ומתבסס בעיקר על מדידת דופק. מדד זה, על פי קרדיולוגים ורופאי ספורט, מספק תמונה חלקית בלבד אודות המצב הגופני, בדגש על המצב הלבבי, של המשתמש. כתוצאה מכך יתכן והמשתמש אכן "בכושר", אך עדיין עומד לחוות אירוע מסכן חיים.

הפתרון

באמצעות מערכת ביוסנסורים מהפכנית המנטרת את זיעת המשתמש בזמן אמת - נוזל העתיד הטומן בתוכו תובנות בריאותיות רבות - ואלגוריתמים חכמים המנתחים את המדדים הפיזיולוגיים של המשתמש, YOPI מאפשרת קבלת תמונת מצב מקיפה, רציפה ומדויקת אודות המצב הבריאותי והגופני של המשתמש. כך, ספורטאים חובבניים ומקצועיים כאחד, יכולים מחד לשפר את ביצועיהם הספורטיביים ללא גרימת פציעות.

מאידך, הפיתוח מקנה ערך מוסף בצורת כלי אבחון רפואי, המצליח לזהות מראש ירידה בתפקוד הלב ולפיכך יכול להציל חיים רבים.

הטכנולוגיה

הסנסורים הזעירים של YOPI משמשים כרכיב אינטגרטיבי בכל מכשיר ניטור לביש, ואלו מכילים ממברנות ספציפיות המזהות ומודדות רמות של אלקטרוליטים בזיעה (כגון אשלגן, נתרן ועוד) באופן רציף בעת פעילות גופנית. מדדים אלו מועברים למערכת ממוחשבת ומתורגמים על ידי אלגוריתמים בטכנולוגיות של ניתוח מידע ולימוד מכונה למדדים פיזיולוגים של חילופי גזים בגוף האדם. לאחר מכן, ממדדי צריכת החמצן ופליטת הפחמן הדו-חמצני מופקים תובנות בריאותיות, בדגש על מערכת הלב.

הטכנולוגיה המהפכנית של החברה מאפשרת ניטור ממושך לאורך זמן, ובאמצעות שימוש ב-AI, המערכת לומדת על הפיזיולוגיה האישית של המשתמש ומזהה שינויים, אפילו תוך יומיים. כל זאת מוצע למשתמש במחיר אטרקטיבי, הודות  לשיטת ייצור חדשנית שפותחה בחברה, המהווה פריצת דרך טכנולוגית בתחום.

הצוות

הצוות

חמי ראם
מנכ"ל
ביוגרפיה
יזם ומנהל מנוסה בעל סט כישורים רחב וניסיון של למעלה מ-25 שנה בניהול, תכנון ויישום תוכניות R&D מורכבות ובניית אסטרטגיות עסקיות ושיווקיות. חמי הוביל 2 סטארט-אפים משלב הרעיון ועד האקזיט ומילא תפקידי ניהול פיתוח טכנולוגי, הנדסה, פיתוח עסקי ושיווק בחברות טכנולוגיות מתקדמות. בנוסף, חמי הוא ספורטאי נלהב והתחרה במספר טריאתלונים, מרתון ואיש הברזל. לחמי תואר שני כפול הן בהנדסת מכונות (M.Sc) והן במנהל עסקים (MBA) בהצטיינות מאוניברסיטת מונאש במלבורן, אוסטרליה וכן תואר ראשון בהצטיינות אף הוא בהנדסת מכונות (B.Sc) מהטכניון.

  • מייסד
מנחם גנוט
יו"ר הדירקטוריון ושותף מייסד
ביוגרפיה
יזם, מדען ומנהל יצירתי בתחומי הננוטכנולוגיה, מדעי החומרים והנדסה כימית. את השכלתו רכש בטכניון החל מתואר ראשון בהנדסה כימית דרך מאסטר ודוקטורט בהנדסת חומרים עם התמחות בתחום הסמיקונדקטורס. ד"ר גנוט היה השותף לגילוי של ננו-מבנים אנאורגניים חדשים במסגרת קבוצת סינתזת ננו-חומרים של מכון ויצמן. לאחר מכן, כמייסד והמנכ"ל של .ApNano Materials, Inc (NANOMATERIALS LTD) שהתבססה על התגלית שלו ממכון ויצמן, ד"ר גנוט הביא את החברה משלב היצור במבחנה ועד לחברה בעלת מתקן ייצור ענק המייצר מוצרי ננו בכמויות של טונות ושהעסיקה מעל ל 50 מדענים, מהנדסים וטכנאים. החברה נמכרה לחברת Nanotech Industrial Solutions, Inc. האמריקאית בשנת 2013. כסמנכ"ל המו"פ של אורמיר מוליכים למחצה בע"מ, ד"ר גנוט הוביל את קבוצות ההנדסה והפיתוח למכונה ליצור שבבים בטכנולוגית לייזר מיוחדת והיה שותף למכירת החברת ל Applied Materials Incֿ בשנת 2002. ד"ר גנוט רשם עשרות פטנטים בינלאומיים וכמו כן פרסם עשרות רבות של מאמרים מדעיים. הפרסום שלו בעיתון NATURE זכה בלמעלה מ 2500 ציטוטים מדעיים.

  • מייסד
  • יו''ר הדירקטוריון
דן הדס
ביוגרפיה
קרדיולוג ספורט, בוגר קרדיולוגית ספורט של האיגוד האירופאי לקרדיולוגיה וקרדיולוגית ספורט של הועד האולימפי העולמי. המומחה הראשון בארץ בעל השכלה צולבת הן של קרדיולוגית ילדים והן של קרדיולוגית ספורט, בעל התמחות בהפרעות קצב ובקרדיולוגית ספורט ב Aziende ospedaliere - המרכז המוביל בעולם לקרדיולוגית ספורט בפדובה איטליה. נוסף לתפקידו בחברה, משמש ד״ר הדס כמנהל המרכז הישראלי לקרדיולוגית ספורט וכקרדיולוג בכיר בבית החולים אסף הרופא.

  • עובד מפתח
שרן ייני
מנהל מוצר
ביוגרפיה
שרן הוא ספורטאי וכדורגלן ישראלי, המשמש כיום קפטן מכבי תל אביב ובעבר קפטן נבחרת ישראל. שרן בעל ניסיון עשיר והבנה מעמיקה בצרכים של ספורטאים מקצועניים ומכיר היטב את השוק המקומי והבינלאומי.

  • עובד מפתח

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו