Youtiligent

הסטארט-אפ שהופך תעשיות שלמות לחכמות

יוטיליג‘נט פיתחה טכנולוגיית AIoT מוגנת בפטנט, אשר יכולה לחבר כל מכשיר חשמלי לאינטרנט ולהפוך אותו למכשיר חכם תוך שניות. הפיתוח המהפכני הופך תעשיות שלמות לחכמות ומחוברות, ומאפשר לחברות וארגונים לקבל החלטות עסקיות מבוססות נתונים ולחסוך מיליארדי דולרים.

315% מיעד הגיוס

אין טבלה 
קמפיין נגמר  אין לחצן 
שתפו
מפרסם: אביחי בליצקי
מומן בהצלחהגיוס אנג'לים
סוג השקעה:
שלב החברה:
קטגוריה:
תוכנה

עיקרי הדברים

עיקרי הדברים

 

הטכנולוגיה המהפכנית שהופכת תעשיות שלמות לחכמות תוך 3 שניות 

יוטיליג'נט פיתחה טכנולוגיה חדשנית ופורצת דרך, אשר הופכת כל מכשיר חשמלי "טיפש" לחכם תוך 3 שניות. הפיתוח הייחודי, אשר מבוסס על טכנולוגיית AIoT מתקדמת (בינה מלאכותית משולבת IoT), מאפשר לחבר אלפי מכשירי חשמל רגילים לאינטרנט בקלות וביעילות תוך שניות, ללא כל צורך בידע מקצועי או התערבות בחומרה, ומוביל את המהפכה החכמה בתעשיות ענק שעדיין עובדות בשיטות של המאה הקודמת. לחברה פטנטים ברישום בארה"ב, האיחוד האירופי וסין. 

 

 

לקוחות גדולים, פיילוטים ושיתופי פעולה עם חברות מובילות בארץ ובעולם

ליוטיליג'נט מגוון לקוחות משמעותיים ופיילוטים מוצלחים והיא מקיימת שיתופי פעולה אסטרטגיים עם גופים וחברות, מהגדולים בארץ ובעולם בתחום הפארמה-מדיקל, מזון ,משקאות וקמעונאות ביניהם:
שירותי בריאות כללית; אוניברסיטת תל אביב; Nespresso; חברת HEMRO השווייצרית (יצרנית מטחנות הקפה המקצועיות הגדולה בעולם); Nestle; רשת הגלידריות הישראלית וניליה; SRP Analytics; חברת האנרגיה הרוסית GAZPROM, ועוד.

 


 

זכייה בתחרויות חדשנות יוקרתיות 

החברה זכתה בתחרויות חדשנות יוקרתיות בארץ ובחו"ל:

  • מקום ראשון בתחרות של מרכז הסטארטאפים והחדשנות Open Valley 
  • מקום ראשון בתחרות החדשנות לסטארט-אפים של חברת GAZPROM– חברת האנרגיה הגדולה ברוסיה.
  • מקום שלישי בתחרות החדשנות הגדולה בסין- Strait to Wuzhen. 
  • מקום שני בתחרות SilicoNegev מטעם אוניברסיטת בן גוריון.
  • הגעה לחצי גמר בתחרות The Pitch.

 

תמיכה והשקעות בחברה ע"י בכירי החדשנות וההייטק בישראל - הרשות לחדשנות, אוניברסיטת תל אביב ו SAP

  • השקעות בחברה ע"י קרןCornerstone ו- TAU Ventures של אוניברסיטת תל אביב.
  • זכייה במענקי מו"פ מטעם הרשות לחדשנות זו השנה השנייה ברציפות.
  • יוטיליג'נט נבחרה על ידי ענקית ההייטק SAP להיות בנבחרת הסטארטאפים שלה, והצגת הפתרון שלה עבור לקוחות SAP בתוך ה- App Center. החברה הוכתרה על יד SAP כפתרון המשבש (disruptive) והחכם ביותר מאז המצאת מכונות הקרח התעשייתיות עבור עולם הקירור. 

 

פיצ'

פיצ'

הרעיון

כיום, 99% ממכשירי החשמל של בתי עסק אינם מחוברים לאינטרנט. המשמעות היא, שחברות וארגונים אינם מקבלים מהמכשירים נתונים הקשורים לשירות ותחזוקה, לוגיסטיקה ותפעול, אופן השימוש במכשיר, ניטור הצריכה בפועל וכו', וכך, למעשה, תעשיות שלמות עדיין עובדות "על עיוור".  

מקררי חיסונים ותרופות, מקפיאים, מכונות קפה של מסעדות ומשרדים, מטחנות קפה, קומפרסורים, גנרטורים, מדיחי כלים מקצועיים ועוד – אלה רק כמה דוגמאות לכמות עצומה של מכשירי חשמל, החיוניים ביותר לניהול השוטף של אלפי חברות, עסקים וארגונים בכל העולם. אך מכיוון שהם 'טיפשים' ואינם מחוברים לאינטרנט, הם מהווים מעין 'שטח מת' (blindspot) לארגון, וגורמים להפסדים של מיליארדי דולרים בכל שנה כתוצאה מזמני השבתה (downtime), שרשראות אספקה לא יעילות, אזילת מלאי, תקלות ועוד, ומקשה על החברות לצמוח. 

 

 

מכונות רבות נמצאות בנתיב הקריטי של הארגון, ובמקרה של השבתת המכונה, הנזק שיגרם עלול להיות כואב ומשמעותי. הקושי הגדול ביותר הוא לצפות את התקלה מראש ולמנוע אותה מבעוד מועד. 

המצב כיום גורר ארגונים רבים ליכולת תפעולית ירודה, בזבוז משאבים יקרים עבור רכישת גיבויים מיותרים, שימוש בהון אנושי יקר כתחליף וחוסר יעילות כלכלית בכל מקרה של התרחבות העסק וגידול במספר הלקוחות, המצריך באופן מיידי גידול משמעותי בעלויות התקורה. 

 

הצורך

היום, כשעסקים רוצים להפוך למחוברים, הם פונים לחברות שעושות פרויקטים של IoT. הפרויקטים האלה מסובכים ומורכבים, יקרים ובלתי נגמרים, ולמעשה אינם באמת יעילים עבור חברות גדולות עם אלפי ועשרות אלפי מכשירים, משום שאין להם יכולת לעבוד בקנה מידה גדול (scale) – חיבור לאינטרנט של אלפי מכשירים בו-זמנית. מסיבה זו אין כדאיות עסקית לרוב החברות והארגונים לאמץ טכנולוגיית IoT והן ממשיכות לעבוד בצורה מיושנת.

בעצם עד היום, לא היה פתרון פשוט, מהיר, יעיל ומשתלם לחיבור של מיליוני מכשירי חשמל קיימים בעסקים וארגונים בקנה מידה גדול. 


 

הפתרון

יוטיליג'נט מציעה מענה חדשני ויחיד מסוגו לצורך של שוק עצום, עם פיתוח טכנולוגי שהופך כל מכשיר חשמלי "טיפש" לחכם ומחובר באמצעות פתרון   plug & play של פלאג חכם, המתחבר לשקע תוך שניות, ללא צורך בטכנאי או בכל ידע מקצועי. הפתרון של יוטיליג'נט פונה ללקוחות עסקיים, ומאפשר להם- באמצעות בינה מלאכותית ואלגוריתמיקה של למידת מכונה, לקבל החלטות עסקיות מבוססות נתונים, על פי השימוש בפועל של המכשירים החשמליים של לקוחותיהם בשטח, בכל הקשור לשירות, תפעול, לוגיסטיקה, ואף ייצור הזדמנויות שיווק ומכירה עבור החברה. זו הפעם הראשונה שיוצא לשוק מוצר כל כך אטרקטיבי ללקוחותיו מבחינת עלות-תועלת, כיוון שבזכות אופי הפתרון, בתצורת plug & play, ארגון אשר מעוניין להטמיע את הטכנולוגיה אינו נדרש לשום עלויות IT נוספות, ויכול במהירות, ללא עלויות תקורה כלשהן להפוך למחובר, יעיל ואפקטיבי. 

 

 

 

הטכנולוגיה 

יוטיליג'נט משתמשת בטכנולוגיית AIoT (שילוב טכנולוגיית בינה מלאכותית עם טכנולוגיית האינטרנט של דברים) כדי לחבר מכשירי חשמל רגילים לאינטרנט, ולקבל מהם data בזמן אמת לגבי האופן שבו הם עובדים בשטח. את הטכנולוגיה של יוטיליג'נט ניתן להמשיל לביצוע א.ק.ג בעולם הרפואה: כפי שא.ק.ג יודע לתרגם אותות חשמליים של לב אנושי לפולסים, כך יוטיליג'נט יודעת לתרגם אותות חשמליים של מכשירים ל usage data , בה ניתן להשתמש להפקת תובנות צרכניות מגוונות לעסקים, אשר מייעלות משמעותית את התפעול השוטף, ואף מסייעות לשיווק והגדלת מכירות. 

 

 

אחד היתרונות העיקריים של הטכנולוגיה, היא היכולת שלה לא רק לקבל נתונים ממכשירי החשמל, אלא לנתח אותם באופן המאפשר לחזות מראש את התקלה וכך למנוע את הנזק.

דוגמא טובה ורלוונטית מאוד לתקופה זו היא מקררים לאחסון תרופות וחיסונים, אשר חייבים להישאר תמיד בטווח טמפרטורה מאוד מדויק בהתאם להוראות יצרני התרופות. כל הפתרונות הקיימים כיום לניטור טמפרטורה של מקררי תרופות וחיסונים מבוססים על סנסורים של טמפרטורה. אולם, הסנסורים האלה מתריעים רק כאשר כבר מתרחשת התקלה במקרר, וכתוצאה מכך הטמפרטורה תעלה או תרד מעבר למותר, והחיסונים ימצאו בסכנת קלקול. במצב כזה החברה תאלץ לזרוק את כל החיסונים/תרופות שבמקרר הפגום, דבר שיגרום לה הפסד כספי ניכר (וכמובן שקיימת גם הסכנה לתת למטופלים בטעות תרופות מקולקלות). 


 

היכולת הטכנולוגית הייחודית של יוטיליג'נט היא לזהות אנומליות לפי ניתוח הנתונים שמתקבלים (שוב, בדומה ל א.ק.ג רפואי) ולדעת מראש ואף להתריע כאשר מתרחשת אנומליות כלשהי בתהליך הקירור, עובדה המעידה כי יש  בעיה במכשיר והוא עתיד להתקלקל בקרוב:

 

 

 

בתמונה: דוגמא מתוך אחד הפיילוטים שערכה החברה, בה ניתן לראות ניטור של שלושה מקררי תרופות, כאשר באחד המקררים נרשמת אנומליה (האדום). בשלב זה המקרר עדיין עובד, אך הנתונים מראים שיש בו בעיה שבקרוב עלולה לגרום לו להשבתה ולקלקול אפשרי של מלאי התרופות. זיהוי מוקדם של התקלה ימנע קלקולים כגון אלה

 

פתרון Plug & Play:

הייחודיות הטכנולוגית של יוטיליג'נט היא בכך שהיא אינה דורשת לגעת במכשירים ולהתערב בחומרה. מדובר בפלאג קטן שמתחבר לשקע (כמו מגן ברקים, למשל), פאסיבי ולא אינטרוסיבי, ומחבר את כל המכשירים מרחוק בלי קשר לזהות היצרן או סוג המכשיר, מה שמאפשר לתת פתרון רחב עם עלות-תועלת גבוהה. 

הפלאג, אשר מיוצר על ידי החברה, כולל תקשורת סלולרית- built in communication (סים קארד סלולרי), מתחבר מכל מקום בעולם, ותוך 3 שניות מתחיל לייצר דאטה הנשמרת בענן. מכיוון שהחיבור לאינטרנט הוא בתוך המכשיר, אין צורך להתחבר ל wifi ולהתבסס על הרשת של הלקוח. כאן מדובר ביתרון גדול עבור לקוחות כמו בתי חולים, בתי מלון וכו', שאינם מאפשרים ש"ישבו" להם על הרשת המאובטחת. 


 

ייחודיות הפתרון של יוטיליג'נט:

  • היחיד בעולם שהוא plug & play 
  • היחיד שמתחבר לכל סוג מכשיר חשמלי ולכל יצרן. (חד פאזי ותלת פאזי)
  • אין צורך בהתקנה, התערבות בחומרה, סיוע של טכנאי או בעבודת מעבדה. תוך שלוש שניות כל מכשיר "טיפש" הופך לחכם.
  • טכנולוגיה זו עושה מהפכה של ממש בעולם ה-IoT, משום שבפעם הראשונה יש פתרון שמסוגל לחבר לאינטרנט אלפי מכשירים שכבר נמצאים בשטח, במהירות שיא ובעלות זולה ומשתלמת עבור הארגון/החברה

פעילות מסחרית של החברה

יוטיליג'נט כבר מקיימת פעילות עסקית ושיתופי פעולה חשובים עם חברות וארגוני ענק בארץ ובעולם בתחומי המזון והמשקאות, הפארמה ומדיקל ו- Retail:

 

מזון ומשקאות 

  • החברה חתמה הסכם עם חברת Hemro, השוויצרית, שהיא היצרן הגדול בעולם למטחנות קפה מקצועיות, להיות הפתרון של היצרן לחיבוריות וסיפוק תובנות עסקיות עבור לקוחותיה. כיום, הקפה שאנחנו שותים בסטארבקס למשל, נטחן על ידי המטחנות של החברה. בזכות הפתרון של יוטיליג'נט, Hemro, בפעם הראשונה לאחר 50 שנות קיום, מתחילה למכור ללקוחותיה שירות של סיפוק תובנות עסקיות בנוסף למכירה חד פעמית של המטחנות עצמן. כיום, כמעט כל יצרן בעולם מחפש לעבור ממודלים של מכירה חד פעמית ללקוח, למכירה מתמשכת של שירות ואת זה בדיוק יוטיליגנט מספקת ל- Hemro.
  • החברה סיכמה לאחרונה עם חברת Nespresso להתחיל פיילוט בישראל (בתשלום), כאשר המטרה היא שיוטיליג'נט תהפוך את מכונות הקפה שלה הנמצאות במשרדים- למחוברות וחכמות.

קמעונאות

  • החברה סיכמה עם אחת מרשתות המסעדות והקפה המובילות בארץ להיות הפתרון שלהם לחיבור מכונות הקפה לבתי העסק. המטרה היא לאשר לרשת ניטור ושליטה 24/7 אודות כמות השימוש, אופן ביצוע פעולות התחזוקה וייעול השרשרת הלוגיסטית של החברה.
  • החברה במו"מ עם חברת סנסורים ציבורית אמריקאית, להיות הפתרון המשלים שלהם לחיזוי תקלות של מקררים עבור תעשיית המזון ותעשיית הפארמה. כיום, הפתרון של החברה (והשוק בכלל)  מוגבל לסנסורים של טמפרטורה בלבד אשר מספקים מענה חלקי ביותר, מכיוון שאין ביכולתה לחזות ולנבא תקלות מראש, אלא רק להתריע בזמן שהתקלה כבר מתרחשת והטמפרטורה  עולה מעבר לרמה המותרת.  
  • החברה במו"מ מתקדם עם אחד מיצרני מדיחי הכלים הגדולים בעולם לשוק המקצועי (בתי מלון, מסעדות וכו') להיות הפתרון המשלים שלה לחיבור מכונות שטיפת הכלים. החברה מעוניינת לעבור למודלים כלכליים של תשלום עבור שטיפה (Pay Per Use) ובאמצעות הפתרון של יוטיליג'נט, היא תוכל לממש את חזונה ולהפוך לחברה הראשונה בעולם שתציע פתרונות כגון אלה לשוק העסקי.
  • החברה פיתחה פתרון עבור חטיבת הגלידות של Nestle בארץ, לניטור רמת המלאי של הגלידות בפריזרים הנמצאים בחנויות. החברה עברה בהצלחה טכנולוגית את השלב הראשון של הפיילוט (בתשלום) וכעת סיכמה על מעבר לשלב הבא של הטמעת הפתרון בכ-50-100  הפריזרים הראשונים. היישום הטכנולוגי הינו מצלמה זעירה שמתחברת אל הפלאג, ויודעת לספק בזמן אמת נתונים על מצב המלאי בכל פריזר ולהתריע למרכז הלוגיסטי על זמני האספקה הדרושים.

פארמה

  • החברה בתוך תהליך פיילוט מתקדם עם שירותי בריאות כללית לניטור חכם של מקררי התרופות והחיסונים של הקופה. הפתרון של יוטיליג'נט הינו הפתרון היחיד מסוגו שיודע לחזות ולהתריע על תקלות מבעוד מועד. כאמור, הפתרונות היחידים הקיימים כיום בתעשייה הן פתרונות של סנסורים המנטרים טמפרטורה. החיסרון המובהק של פתרון בדמות סנסור, הוא שהסנסור יודע להתריע רק כאשר הבעייה במקרר (במדחס למשל) כבר נוצרה ולעיתים רבות זה מאוחר מדי. כיום, שירותי הבריאות השונים מפסידים מיליוני דולרים בכל שנה כיוון שהן נאלצות לזרוק תרופות שלא אוחסנו כראוי ואף חשופות לסכנות בריאותיות ותביעות עקב סיפוק תרופות שאינן מאוחסנות על פי הוראות היצרן. 
  • החברה במו"מ עם רשת בתי חולים בארה"ב לחיבור 12 בתי חולים למערכת יוטיליג'נט על מנת לנטר את מקררי התרופות של הרשת.
  • פתרון החברה נבחן בימים אלה על ידי פרופ' בעל שם עולמי בתחום הפוריות, לשם ניטור ואבחון תקלות  באינקובטורים של IVF (הפרייה חוץ גופית). 

עדויות מהשטח:

 

 

 

יוטיליג'נט במדיה


 


 



 


 






 

הצוות

הצוות

אביחי בליצקי
מנכ"ל
ביוגרפיה
מנכ"ל ומייסד אתר מתחתנים המיתולוגי, שנמכר בהצלחה לזאפ | מנכ"ל רסט, אתר המסעדות המוביל בישראל |מקימי תחום הפרסום לעסקים ב- Waze-Google | סמנכ"ל בינלאומי בחברת פייבר | הקים עבור החברה סניפים בלונדון ובייג‘ין, המהווים עד היום נכסים משמעותיים ביותר עבור החברה |החברה נמכרה לאחרונה לחברת דיגיטל טורביין.

  • מייסד
אביב לוין
סמנכ"ל מוצר
ביוגרפיה
בעל נסיון עשיר בתחומי ניהול המוצר והובלת חדשנות בארגונים גדולים. ב-15 שנה האחרונות אביב עבד עם סטארטאפים בתחום המדיקל, טלקו ותחבורה חכמה והוביל תהליכים אסטרטגיים, בניית אבני דרך טכנולוגיים והתאמת המוצרים לשוק.

  • מייסד
ואדים חשנסקי
סמנכ"ל טכנולוגיה
ביוגרפיה
סמנכ"ל הטכנולוגיה של קבוצת יעל כ-10 שנים | הוביל פרויקטים טכנולוגיים בחברת טבע ומשרד הביטחון |בעל מומחיות ייחודית בארכיטקטורת ענן, למידת מכונה, וביג דאטה.

  • מייסד

עדכונים

עדכונים

אין עדכונים להצגה

סבבי הגיוס באמצעות פלטפורמת אקזיטוואלי מתבצעים בהתאם למודל של פטור מחובת פרסום תשקיף לפי סעיפים 15א(א)(1) ו-15א(א)(7) לחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968. במודל זה, בכל סבב השקעה חשיפת מידע מפורט על ההשקעה ועל החברה מוגבל ללא יותר מ- 35 משקיעים שאינם משקיעים כשירים וסבב ההשקעה איננו במתכונת של רכז הצעה כהגדרתם בחוק ניירות ערך.
עקבו אחרינו