רבות מהחברות הגדולות והמוכרות כיום נולדו מתוך צורך אישי של יזם, אשר התברר להיות צורך אמיתי שמשותף למיליוני אנשים מסביב לעולם. כך לדוגמה הוקמה Airbnb ששינתה את תעשיית התיירות העולמית מקצה לקצה ושמוערכת כיום בכ- 20 מיליארד דולר: בשנת 2007 שני אלמונים בשם בריאן צ'סקי וג'ו גביה עברו לסן פרנסיסקו, ומאחר שלא היו מסוגלים לשלם את שכר הדירה שלהם, ניסו להשכיר את אחד החדרים לתקופה קצרה. באותו הזמן ארגון המעצבים התעשייתיים של ארה"ב ערך את כנס העיצוב השנתיוכל המלונות היו בתפוסה מלאה. החדר הושכר, ומאז צ'סקי וגביה מצליחים לסגור את החודש בצורה לא רעה.
הפציעה בצבא
במשך יותר מעשור, שירת ערן אור כקצין בחיל האוויר בתפקיד מבצעי עד שנפצע במסגרת השירות. לאחר תקופת החלמה ושיקום ארוכה, הוא החליט לבדוק האם ישנן פציעות אופייניות למקצועות שונים בחיל האוויר והחל במחקר יסודי. במסגרת המחקר הוא גילה שקיימות פציעות אופייניות לבעלי מקצועות שונים בחיל: בעלי תפקידים מסוימים נוטים לסבול מבעיות בגב התחתון ואחרים נוטים לסבול מפציעות בעמוד השדרה הצווארי. לאחר שגילה שאימון מניעתי יכול לפתור כמעט לחלוטין את הפציעות האופייניות, החליט ערן לקדם תכנית לאימון מניעתי לאוכלוסיות ולמקצועות השונים בחיל האוויר, וכך נולדה לה התכנית למניעת נזקי עמוד שדרה בחיל האוויר.
במסגרת עבודתו בתכנית, ערן הבחין בעובדה ידועה שלפיה לאימון הפיזיותרפי ולתרגילי מניעה 2 מגבלות מרכזיות: הראשונה היא שמדובר באימונים די משעממים, ושרוב המטופלים לא מקפידים עליו בבית (במיוחד לא ילדים ואנשים מבוגרים). המגבלה השנייה היא שטיפולי הפיזיותרפיה הקיימים כיום אינם מאפשרים ניטור מדויק של תהליך השיקום וההחלמה.
השחרור מצה"ל והקמת VRPhysio
עם השחרור מצה"ל החליט ערן לבצע את המהפכה הנדרשת בעולם הפיזיותרפיה. לצורך כך הוא הקים את VRPhysio.
VRPhysio מפתחת מוצר חדשני המציע טיפול פיזיותרפי בשילוב מציאות מדומה, המאפשר קבלת ביו-פידבק בזמן אמת ומייעל את הטיפול וההחלמה.משקפי המציאות המדומה של החברה אשר מתממשקות עם הטלפון החכם של המטופל, מצוידות במשקולות ומאפשרות אימון פיזיותרפי לצוואר (אזורים נוספים נמצאים בפיתוח) תוך כדי משחקי מציאות מדומה. אחד המשחקים אשר מבוסס על עולם התוכן של בית היוצר של VRPhysio - חיל האוויר הישראלי, הוא משחק הפלת מטוסים, אשר במסגרתו משחק המטופל טייס אשר עליו ליירט מטוסי אויב שמנסים להפיל אותו. באמצעות סיבוב והטיית כוונת המטוס לעבר מטוסי האויב מבצע המטופל את האימון שנדרש עבורו. לאחר האימון יישלח פידבק מסכם גם למטופל וגם לפיזיותרפיסט המטפל, דבר אשר ייעל את תהליך הטיפול וההחלמה. המוצר מתוכנן לתת מענה טיפולי למגוון רב של פציעות, החל משיקום פצועי תאונות דרכים, דרך לוחמים בצבא, ועד פציעות ספורט ופציעות יומיומיות.
הצוות של VRPhysio אשר מורכב כמעט כולו מיוצאי חיל האוויר כולל כאמור את ערן אור, המייסד והמנכ"ל, עודד מנחם, סמנכ"ל התפעול, יאיר צוק, סמנכ"ל השיווק, ג'ון מקטאגרט, מעצב המוצר של החברה (היזם ומי שעל שמו קרוי המק פורק הצה"לי), ואריה איפרגן, סא"ל במילואים, ולשעבר ראש ענף פיזיותרפיה בצה"ל, שמביא אתו מעל ל- 25 שנות ניסיון בתחום.
VRPhysio ברשימת 10 הסטארטאפים המבטיחים בישראל
ביולי 2016, פרסם אתר Equidam את רשימת 10 הסטארטאפים הצעירים המבטיחים בישראל, ובהם את VRPhysio. האתר החליט לבחון את התעשייה הישראלית, כיוון שהיא נחשבת לחממת היזמות השנייה בגודלה בעולם אחרי ארה"ב (נתון מרשים במיוחד לאור גודלה הקטן יחסי של אוכלוסיית ישראל). האתר הצביע על מחקר של HBR אשר מנה 3 סיבות מרכזיות להצלחה הישראלית: השקעה במחקר ופיתוח צבאי ושירות צבאי חובה אשר תורמים לבניית תרבות יזמית, יחסים טובים עם ארה"ב, והעובדה שהצלחה גוררת הצלחה. ב- Equidam מציינים כי החברות שנבחרו לרשימה הציגו ביצועים יוצאי דופן במגוון גורמים אשר חיוניים להצלחה, בהם: חוזק הצוות, גודל השוק/ההזדמנות, סביבה תחרותית ועוד.
מעבר לצוות חזק, שוק עצום, ויתרון תחרותי, למוצר של VRPhysioצורך מאוד ברור ויש לו פוטנציאל רב לשיפור חייהם של עשרות מיליוני אנשים מסביב לעולם. בהקשר זה ובכלל, סיפור ההצלחה של Airbnb, בהחלט מהווה השראה עבור צוות היזמים.
לפרטים נוספים על החברה: https://www.exitvalley.com/VRPhysio[12210]?a=1&WebLang=EN